COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 313 469
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 22 230
  • При семейството си
Брой тестове на милион:
5-то място - Австрия
57-мо - Нидерландия
63-то - Германия
86-то - България.

Колко платени, колко безплатни…
Други се правят на герои (в името на общото благо, обществото), ние се опитваме, оцеляваме и спасяваме поединично, защото нямаме особен избор.

# 22 231
Т.е. лятото не е ограничаващ фактор, както твърдят някои.
Не знам как е по света, ние си гледаме тук в България. При нас лятото е ограничаващ фактор. И миналото и това лято болни на практика няма. Болните през лятото в България са единични случаи, толкова колкото обичайно има болни и от другите вируси. А миналото лято имаше три месеца протести на хиляди хора без маски, един до друг и болни пак нямаше. Това лято е същото. В България специално, това е сезонна инфекция която се разпространява масово есента и зимата както е с другите респираторни инфекции

# 22 232
Липсата на антитела може да се окаже голям стимул за ваксинация..Тези, които са кихнали 2 пъти и са мислили че е ковид, ще разберат че не е било...Защото кой нормален като види, че няма никаква защита, ще стои да чака неизбежната среща с вируса..

# 22 233
  • в страната на чудесата
Хилядите, които смятат, че ковид е план.
Wink

# 22 234
Повечето ми познати нямат антитела, не са и ваксинирани.
Не им пука явно.

# 22 235
Не им пука явно.
Значи, те са от тези, които не вярват че има вирус.. а това не е добре..Те щом са толкова спокойни, значи и мерки не спазват и за тях няма пандемия..После ние се чудим тук, защо имаме толкова починали..

# 22 236
Е какво е зирка?
Не четете ли Вонегът?
Прорязъкът от време, в което сме живи.

прозирка е по Вонегътски, ако трябва да сме точни Simple Smile

# 22 237
Сутринта по бтв цигуларят Васко Василиев каза, че на човек му трябват грубо около 1500лв за влизане/излизане от Великобритания за тестове независимо дали има сертификат за ваксина/боледуване ... така, че нека не се оплакваме.

# 22 238
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
При нас лятото е ограничаващ фактор. И миналото и това лято болни на практика няма. .
Миналото лято от юли започна покачване.
Е, ситуацията не беше като през ноември-декември и март-април,
но си беше първото по-сериозно покачване с по над 250 случая на ден, съответно се отрази и на смъртността.

# 22 239
  • При семейството си
Новите данни:
https://coronavirus.bg/

74 новозаразени или 0.4%
Минус 50 активни
Минус 8 хоспитализирани
Минус 1 интензивни
10 починали
11 918 ваксинирани

# 22 240
Нали всеки понеделник щяха да публикуват нова заповед за зоните и промени за някои държави? Миналата седмица пуснаха за допълнителни мерки за Русия, Кипър и Испания.
Тази седмица няма заповед още.
Заради изборите ли какво стана, не мога да разбера..

# 22 241
Новите данни:

74 новозаразени или 0.4%
Минус 50 активни
Минус 8 хоспитализирани
Минус 1 интензивни
10 починали
11 918 ваксинирани
Само 74 нови случая. За пореден ден са много малко. Като някакъв оазис сме. И това е при положение, че купона си тече с пълна сила и нямаме никакви мерки.

# 22 242
В Гърция засега интензивните продължават да намаляват. Бавно, но все пак..., явно разпространението наистина е сред по младите и няма наплив към болниците.

А относно тестването... Хора протестираха срещу маските, срещу тестването на децата, срещу мерките и какво ли не още.
    Как пък никой не се сети да протестира срещу заплащането на тестовете....
      Ами какъвто народа, такова и управлението.
      А ние тука сме само една шепа хора.
Другите вярват че тях пандемията няма как да ги засяга защото се хранят здравословно, много рядко боледуват, пият вит. Д, ходят на фитнес или фиркат редовно за вътрешна дезинфекция.
     И най много ги е страх да не ги разболеят с някоя ваксина.
   Rolling Eyes

# 22 243
Новите данни:

74 новозаразени или 0.4%
Минус 50 активни
Минус 8 хоспитализирани
Минус 1 интензивни
10 починали
11 918 ваксинирани
Само 74 нови случая. За пореден ден са много малко. Като някакъв оазис сме. И това е при положение, че купона си тече с пълна сила и нямаме никакви мерки.
Така е. При нас вирусът има силно изразена сезонност.

Химера е това за масовото изследване. За съжаление, обществото е доказало в много случаи, че е всеки по единично, а не едно цяло. Такива изследвания имат само успех, когато хората са убедени, че нещо се прави за общото благо.

Аз пък съм убедена, че егоистичните българи процентно сме си направили и платили от джоба повече тестове за антитела от загрижените за съседа си нидерландци.
Загрижените си правят задължителните и безплатни антиген и PCR тестове, ние егоистите и тях масово си заплатихме.
Но загрижените за съседа си нидерландци са се тествали всички до един, а ние егоистите- не. Така че има разлика.

# 22 244
Не им пука явно.
Значи, те са от тези, които не вярват че има вирус.. а това не е добре..Те щом са толкова спокойни, значи и мерки не спазват и за тях няма пандемия..После ние се чудим тук, защо имаме толкова починали..

Хайде да не обобщаваш кой какъв е. Аз не съм го карала, не съм и ваксинирана, на този етап няма и да се ваксинирам (имам си причина), но нито съм антиваксър, нито мисля, че няма вирус и си спазвам всички мерки. Около мен - приятели, познати, роднини - 90% не са го карали, не са и ваксинирани, но си спазват всички мерки.

Общи условия

Активация на акаунт