COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 310 872
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 22 500
Позволиха на гадния вирус да се разпространи из целия свят и сега всички дружно ще сърбаме попарата.
Или ще съсипем икономиката с непрекъснати мерки и затваряния, или ще го пуснем да се вихри на воля и ще се правим че не съществува.
    Гърция се опитва да навакса с плановите операции от есента и зимата, а случаите скочиха. Ваксинираните се отпуснаха, че са защитени, а май не е съвсем така. Вирусът не спря да мутира и то не към добро. По засегнатите острови въведоха пак мерки и маски и на открито.
      Не знам за лятото, но зимата пак се очертава с мерки и всички други екстри. Confused
      И не. Никак не ми харесва живот с непрекъснати мерки и ограничения.
     Но ако ще измират хора заради това, предпочитам мерките.

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 09:44 от geizer

# 22 501
  • Пловдив
Някои като гледам са готови да си плащат ПСР-а за Гърция , но не и да слагат ваксина.

Право на избор.

Обаче данните от Израел са наистина тревожни. Според мен това е индикация, че ваксините не са достатъчно ефективни за новите мутации и че всяка бъдеща мутация ще е все по-устойчива на ваксините.

# 22 502
  • София
Аз виждам и хора, които тепърва се навиват да се ваксинират. Не са много, но има такива. Гърция също е много силен фактор, имам чувството, че за тая Гърция са готови и бензин да пият, само и само да отидат там...
Не.
В една група Кулата -Промахон съм. Непрекъснато се обменя инфо за по-евтини тестове, изобщо никой не се е засилил да се ваксинира, бичат си тестовете, на обратно за БГ - пак. Тук-таме се появява въпроси и как да се уредят фалшиви тестове дори.

# 22 503
  • София
Аз познавам вече две семейства, ваксинирани именно заради Гърция + едно, което отиде на българското Черноморие и се държаха така, сякаш са стигнали до Ривиерата, да не би някой да си помисли, че са се прецакали. Но аз съм от онези оптимисти, които не смятат, че ваксинацията е чак толкова отчайваща.
Освен това не мисля, че мерките тази есен+зима ще са същите.

# 22 504
Аз виждам и хора, които тепърва се навиват да се ваксинират. Не са много, но има такива. Гърция също е много силен фактор, имам чувството, че за тая Гърция са готови и бензин да пият, само и само да отидат там...
Не.
В една група Кулата -Промахон съм. Непрекъснато се обменя инфо за по-евтини тестове, изобщо никой не се е засилил да се ваксинира, бичат си тестовете, на обратно за БГ - пак. Тук-таме се появява въпроси и как да се уредят фалшиви тестове дори.
Мои близки познати оня ден отидоха на почивка в Гърция и изобщо не са се засилили да се ваксинират - цялото семейство с ПСР и дума не става да се ваксинират. Човекът работи в голяма фирма и никой не го и задължил или нещо такова, а почти не е бил хоум офис.

# 22 505
  • Шотландия
За информираното съгласие за нещо - явно не сте влизали в болница за хирургическа интервенция. По нормативни документи трябва да подписвате такова нещо. Тогава изобщо да не се оперираме, а да мрем от перитонит и други напълно предотвратими неща, защото операциите не са достатъчно проверени и тествани.
Някога по татово време се подписваше декларация (поне за жените със сигурност), преди да те снимат на рентген, включително попълваш кога е бил последния цикъл. Логично - не е добре да се облъчват бременни. Тогава и да не правим рентгенови снимки май ще е добре.

Да опитаме още веднъж. След като подписвайки се под т.нар. "информирано съгласие" не освобождаваме никого от отговорността му при инвазивни действия върху нашия организъм, то защо изобщо да го правим ???
За едно сте права - по-добре е наистина да си мрем у дома, отколкото по болниците.

Аз съм в Кралството,  никой нищо не те кара да подписваш преди ваксиниране.  Питат те имал ли си странични ефекти или остра реакция към ваксини досега,  дали се чувстваш добре, имаш ли симптоми, обясняват за ваксината, която ще ти слагат, ако искаш, ако не, ти дават материал за четене.  Потвърждаваш устно, че искаш да се ваксинираш и си готов. Ако шофираш,  те оставят половин час да изчакаш. Ако някой те взима, те пускат да си ходиш веднага.  С други думи,  е не е много по-различно от листовките за други лекарства. Не знам в България защо подписват. Тук преди операция обаче подписваш информирано съгласие и ако не разбираш достатъчно езика, задължително има преводач, който също се подписва на информираното съгласие. Протоколът е друг.

# 22 506
Не.
Мои близки познати оня ден отидоха на почивка в Гърция и изобщо не са се засилили да се ваксинират - цялото семейство с ПСР и дума не става да се ваксинират. Човекът работи в голяма фирма и никой не го и задължил или нещо такова, а почти не е бил хоум офис.

Братовчед ми, жена му, двете им дъщеря с гаджетата си и приятели утре заминават за Гърция. Никой не е ваксиниран. Ще си правят ПСР-и. Като ги питам защо не се ваксинират, отговорът е, че ги е страх, а и нали не се били разболели досега.

# 22 507
Какви ПСР-и си правят за Гърция, като от няколко седмици може да се влиза с антигенен тест и то с резултат на хартия? Дори гърците се умориха да ни чакат електронната система.

На влизане в България от Гърция пък да те постави нашето РЗИ под карантина, е почти невероятно, та четиричленно семейство с деца под 12г. в общия случай дават за тестове по-малко от цената на една вечеря.

# 22 508
Една диаграма на Лачезар Томов, споделена и от Аспарух Илиев. Когато R e над 1, броят болни расте. Вижда се каква е динамиката през зимата - два пика по време на големите вълни. Вижте сега накъде върви R в момента и къде преминава - критичната граница от 1.

# 22 509
Да въведат гърците пак маски в колите и по улиците, тъкмо ще ми спестят ходенето до там.

# 22 510
  • София
Да въведат гърците пак маски в колите и по улиците, тъкмо ще ми спестят ходенето до там.

Че те и сега го имат това за маските в колите - вчера един приятел се жалваше. И сам да си в колата, пак трябва да си с маска...

# 22 511
  • София

Че те и сега го имат това за маските в колите - вчера един приятел се жалваше. И сам да си в колата, пак трябва да си с маска...
Хайде, глупости сега. Е така тръгват митовете и легендите....
За семейство, вкл. с деца - маските в колата НЕ са задължителни. Хелле пък сам, ако пътуваш. ЕЖК, нали....
Доколкото на открито НЕ са задължителни (засега), няма логика сам в колата да си с маска. https://www.24chasa.bg/novini/article/9923963 © www.24chasa.bg

# 22 512
  • София
Честно да ти кажа, грам не ми пука как е в Гърция, ако ще и да са задължени да носят маски в банята. Явно гъркофилът в компанията не е схванал...

# 22 513
Бройките неминуемо ще скочат, черноморието в момента е инкубатор на заразата...И аз имам познати 3 дни след завръщане от Поморие със симптоми на хрема и се оказват положителни / с тестове от аптеката/, тези хора са извън статистиката, сигурно има и други такива - едни с летен грип, други с ковид..Само въпрос на време е да се надигне вълната, тогава Алибегов и хотелиерите от Слънчев бряг ще поемат отговорност за случващото се..Simple Smile

# 22 514
Скрит текст:
Джеймс, явно да.

Излезе статистиката за денонощието. В Бургас и Варна ясно се очертават огнища.
Щях да се учудя ако не сме първенци. Тук са като изтървани.
В Бургаски регион вчера има 8 нови случая, а във Варна са 4. За какво огнище се говори? Днес имаме 94 нови случая за цялата страна. Това прави по-малко от 1.5 на 100 000 души. Колко от страните с много ваксинирани и по-сериозни затваряния имат по-малко нови случаи? П.П. Първенци сме по най-малко нови случаи.
[/spoiler]

За Варна и Бургас, както написах, изхождах от последната статистика, а не от предпоследната, която  описваш ти. В нея бройките за Бургас са двойно повече от написаното от теб, а във Варна - тройно повече и отгоре. И тъй като бройките за тези две области са доста по-големи в сравнение с тези на останалите области, може да се предположи за огнище.
Уау. За цялата Бургаска област включваща повечето ни курорти има 16 нови случая, а във Варненска област, където също има сериозен летен туризъм са 14. При толкова много хора и толкова малко нови случаи не е коректно да се говори за огнища. В сравнение с бройките на ОК при нас може да се каже, че въобще няма вирус. П.П. Като се вземат предвид завръщащите се от ОК и други проблемни зони наши сънародници и покачващия се брой чужди туристи е нормално да се увеличават новите случаи. Дано защитата ни е добра и продължим да имаме много по-малко случаи от другите туристически дестинации.

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 11:53 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт