Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Вегетарианска тема - 15

  • 20 503
  • 582
  •   5
Отговори
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 16 466
Добре дошли в новата вегетарианска тема!

# 1
  • София
  • Мнения: 14 441
Боб със зеле,морков,лук,чери домати на фурна,поръсено с моцарела и пармезан.

# 2
  • София
  • Мнения: 2 826
Благодаря за темата, Ася!
Здрави да сме всички .
Днес имам зеле на фурна
Млечна салата
Кюфтета елда с добавени яйца, лук, морков и настъргано  червено цвекло.
Ягоди, ябълки, сурови тиквени семки.

    # 3
    • weiter, weiter, ... weiterstadt
    • Мнения: 16 466
    кюфтета от ориз
    пържени картофи
    зелена салата
    мекици

    днес зеленчуково къри с боб (имам сварен и замразен, затова няма да е нахут)

    # 4
    • Мнения: 215
    Пробвали ли сте печени картофи на фурна с печени ябълки? (ябълките се слагат обаче малко по късно да се пекат върху картофите) Слага се мед върху ябълките, който се разтича и по картофите докато се пекат и става екстра.

    Последна редакция: пн, 01 мар 2021, 21:10 от Gentleman1

    # 5
    • Мнения: 2 328
    Снощи салата от картофи, печени чушки, кисели краствички, маслини зелени и зелен лук объркани щедро със сос Цезар.
    Днес зелена салата, баница редена, крекери от остатъчен квас.

    # 6
    • Мнения: 993
    Благодаря за темата!

    Къри от червено зеле и нахут
    Плоски пълнозърнести питки, домашни
    Шоколадов пудинг
    Качамак
    Овесена каша
    Палачинки
    Жълта леща на гъста супа с кимион, куркума и т.н
    Салата карфиол, цвекло, кресон, праз

    # 7
    • София
    • Мнения: 3 196
    Благодаря за новата тема, Ася!

    Аз боря едни излишни 2 кг, та малко контролирам количествата и яденето по никое време, повече сурово и така.

    Днес ще им правя салата от царевица, чушка и кисели краставици.
    За утре ще направя авокадов хумус със спанак и нахут.
    Минавам метър с готови, вместо с домашни сладки тази седмица, но може да направя енергийни топчета от сушени сливи, черен сусамов такан и пуканки от киноа.

    # 8
    • Мнения: 47
    Днес си приготвих за вечеря печени сладки картофи със задушени броколи.

    # 9
    • weiter, weiter, ... weiterstadt
    • Мнения: 16 466
    И аз съм качила, дразня се.
    Ям повече салати.

    Броколи и карфиол с кашкавален бешамел - за бебето.
    За днес: настърган карфиол и кашкавал на запеканка
    Имам половин ананас и се чудя какво да го правя. Слагам в салатата, но само аз го ям.

    # 10
    • София
    • Мнения: 14 441
    На пица, ананас?
    Аз и в паста слагам.

    # 11
    • София
    • Мнения: 3 196
    Ананасът нищо не бих го направила. Обичам го суров и леко хладен. Той си издържа в хладилника и разполовен.
    На парченца с извара като десерт също би ми бил вкусен.

    Ще пробвам да направя суровите бонбони с ферменти на прах, купени готови от био магазина. Колко време според вас пастата от сушени плодове - фурми, сини сливи и т.н. - да стои на стайна температура, разбъркана с фермента? Ден, два? И дали след това да сложа ядките и тахана или преди ферментацията.
    Малко ме е шубе да стартирам ферменти със сини сливи, ама... какво пък тогава онзи килограм (вече е един), ще си отлети.

    # 12
    • The QC to be!!!
    • Мнения: 5 239
    Благодаря за темата Ася!

    Мед не пека (и с мед нищо не пека заради промяната в качествата му), а и на ябълка не бих го харесала. Но познати в Щатите ядат пържено пиле с мед (като буквално го загребват с месото).  

    Нищо няма да готвя! Има и за днес и за утре от гъбената "дроб" сърма (но това е защото се яде само по 1 път на ден от нея, мм пак мина на препечени филии с масло и шарена сол вечер, а аз спрях от 2 дни вечерите - няма да пиша с колко кг съм нагоре, че ме е срам!).

    Пица с ананас се казва Пица Хавай 😀

    Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 22:53 от Baby*

    # 13
    • weiter, weiter, ... weiterstadt
    • Мнения: 16 466
    Пица Хавай, без глутен ще е доста гадна. Май пак на салата ще отиде.
    Обаче ми става студено от ядене само на сурови неща. Трябва нещо топло да измисля към салатата.

    # 14
    • Мнения: 626
    Благодаря за темата, Ася!

    Тук е студено, но на мен ми е пролетно. Направих първата за тази пролет копривена супа.
    Салата от кълнове, които сама си правя у дома с репички и авокадо.
    Супа вишисоаз
    Супа от червена леща с индийски подправки и картофи
    Хумус

    И един супер бърз и много вкусен

    Суров бананов тарт






    Чиа с кокосово кисело мляко и боровинки

    Общи условия

    Активация на акаунт