Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Вегетарианска тема - 15

  • 5 903
  • 175
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 884
В нас днес:
Овесени палачинки - имаше останала смес от уикенда. Мъжът ми ги яде солени, ние с детето с меласа. Тя яде и с домашно сладко от круши.
Домати с ориз
Хумус
Бързи пици върху готови пълнозърнести тортии
Салата от бяло зеле, кресон, грахови поници, пресен лук, карфиол

# 16
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 4 606
Честита Нова тема! Благодаря,Ася.
Два дни пица. Вторият ден дояждахме.
Местни зелении, цвекло, броколи.

# 17
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 841
Вчера сготвих наистина набързо: патладжан, алабаш и чушка ма парченца в тигана, после добавих ананас и подправки.
Към зеленчуците имаше кренвирш от грахов протеин.

Преди това пак много набързо в тигана, зелен фасул с яйца, сервиран с кисело мляко и червен пипер. Много добре се получи.

Пак имам една червена зелка и се чудя какво да я правя. Готвена не ми се яде. Чудя се на салата с портокал или по друг начин...
Имам и броколи, и китайско зеле...

# 18
  • София
  • Мнения: 325
С червеното зеле сега сезонно се скъсваме да ядем салата.
Нарязвам го на много тънко, омешвам и мачкам със сол. Настъргвам си морков, ряпа и цвекло. Интересното е в дресинга. В малка касеролка слагам зехтин (шарлан) , сусамово олио, сухо чили на люспи, счукан чесън и загрявам на котлона, за да си пусне всичко ароматите булвално за минутка. Запичам си сусам, слъногледови, тиквени семки, ако имате и кедрови може. Изсипвам всичко при салатата и изцеждам малко лимонче също. Става много вкусно.

# 19
  • София
  • Мнения: 2 904
За закуска на момчетата правих мързеливи "пици" - тортиля хлебче с кашкавал, чушки, маслини и сушени домати.

За вечеря ще е домати с ориз.

# 20
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 841
Space, благодаря за идеята. Тукашното зеле е доста дървено и затова не искам много на салата. Сега го настъргах и намачках, ще отделя малко да пробвам.
Другото отива на запеканка с елда, сметана и яйца.

# 21
  • София
  • Мнения: 325
asyalein, понякога и аз попадам на такива дървени зелки, но когато това стане просто мачкам много дълго със солта, така че вече да видиш как пуска сокче самото зеле. Пробвай, надявам се да ви допадне.

# 22
  • София
  • Мнения: 2 515
- супа тиквички с лук, морков, босилек и царевично брашно
- салата краставици, домати, зародиш, чиа, червена чушка, лук
- макарони с авокадо и кесо
- хлебчета с каламата
- варени  яйца
ябълки, чай, сурови тиквени семки.

# 23
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 185
В нас леща на супа и 2 дни супер смутита! Най после ми се скапа старите блендър & чопър и си купих нов, с вакуум.
Скрит текст:
Чудех се дали ревютата са верни за разликата в текстурата, оказаха се верни. Така смила всичко, че чак сега разбрах какво е хубаво зелено смути (домат + спанак само). Преди винаги съм имала ръчен блендър, и когато правих смути от ябълка с кората колкото и да пасирах, все се виждаха малките кожички като точици, същото и когато сложа грозе, или цяло киви. С новия, няма такова нещо! А така смля домата, че е като пюре, и семки, и кожата. Същото стана с ябълка и киви. Пробвах го и за фъстъчено масло, но повече за това няма да го ползвам. Хамалогията ми е много, по лесно е да си го купувам готово. Съжалявам, че не си купих преди като излязоха първите с вакуум, заслужават си $.

# 24
  • Мнения: 884
Бейби, може ли да споделиш от кой блендер си така доволна? Моят е Bosh, обаче същата работа като твоят стария - все виждам и усещам дори фини частици. Пък искам да нама.

В нас: спаначена супа, готов багет, къри с червен боб, плосък пълнозърнест хляб.

# 25
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 4 606
И тук червеното зеле е дървено. Готвила съм го, мачкала съм го със сол и все несмилаемо и дървено си остава.
Днес "спагети" от тиквички. Салата от моркови по корейски.
За утре съм накиснала нахут.

# 26
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 841
Аз оставих по-фините части сега да ферментират, довечера може да го пробвам на салата.

Запечено с ориз и елда стана много добре.
Направих и подправка от сол, люти чушки, сусам и порт.кора и пасна много добре.

# 27
  • Мнения: 63
Здравейте имате ли някоя вкусна и сполучлива рецепта за торта червено кадифе

# 28
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 841
има отделна тортена тема.
попитай там.

# 29
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 185
Бейби, може ли да споделиш от кой блендер си така доволна? Моят е Bosh, обаче същата работа като твоят стария - все виждам и усещам дори фини частици. Пък искам да нама.

В нас: спаначена супа, готов багет, къри с червен боб, плосък пълнозърнест хляб.
ето този взех: https://www.tefal.com.sg/Food-&-Drink-preparation/Blenders/B … der-/p/7211003468

Включвам вакуум, после на програмата за зелено смути (1мин и малко е), и става невероятно гладка смес, и няма въздух вътре! Като го пия е много приятно на консистенция. В нас ползвах блендъра и чопъра по няколко пъти на седмица. Сега обаче тази фурия с кеф я ползвам всеки ден! Но предполагам и другите модели с вакуум и такива обороти и ватове ще вършат същата работа. От вакуумните има и с по прилични цени, и по малки като размери. Вижте дали имат хубави ревюта и след това купувайте. Аз се спрях на този защото е с 2 кани, еднат от които е стъклена и в нея директно могат да се правят супи и сосове изискващи готвене и пасиране.

Общи условия

Активация на акаунт