Вегетарианска тема - 15

• 33 226
  • 767
  •   1
Отговори
# 600
  • Калифорния, САЩ
Една разкошна запеканка с тиквичкини царевично брашно, споделена от Доли е друга тема.

Миш маш.
Зелена салата с краставици.
Гуакамоле.
Круши, ягоди и боровинки.

# 601
  • София
Ир, точна противоположност съм на теб с яйцата. В годината дали изяждам 1- 2 бр? А не е да не обичам. Не ми де ядат. Дори на Великден със зор си поставям задача да изям едно яйце от боядисаните. Затова гледам детето да не го лишавам и му варя на него и добавям към храната. Също редувам рецепти, в които има яйца- запеканки, кюфтета, палачинки, баници, салати. От тях обаче рядко самата аз хапвам.
Днес имам гювеч с тиквичка, гъби с ориз, хлебчета с маслини, варена царевица, салата домати и краставици, варени яйца( за детето).

# 602
В нас тези дни:
Пълнозърнесто пене с домашно песто от орехи и босилек
Овесени бухти
Бял боб на гъста супа
Пълнозърнест хляб от спелта в машината
Пукани люти чушлета
Веган бъркани “яйца”
Картофи на фурна
Хумус

Редактирам се, забравих, че бананов сладолед с фъстъчено масло и парченца шоколад си правихме с детето:

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 21:17 от Wednesday28

# 603
  • Калифорния, САЩ
Яйца, яйца, яйца, обичам си ги и това е!

Тази сутрин с детето се успахме за първи път откакто се помня!!! Майка ни събуди от Бг. по Скайпа, притеснена, че не се обаждаме. Трябваше скоро след това да съм в един колеж и му казах на моя, че излизаме без закуска и като се приберем ще му дам brunch (breakfast + lunch). Той беше много доволен, защото до сега не е пропускал закуска Simple Smile. Та като си дойдохме (беше почти обедно време) му направих две бъркани яйца; сандвич от гръцка питка, песто и малко моцарела в тостера; лъжица лют хумус и една голчма краставица. Ами хапна си ги, беше много изгладнял. Аз обядвах от вчерашния миш маш и домат. За довечера ще има салата от аспержи, таратор, миш маш за ММ и малко невегетарианско.

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 07:50 от ir74

# 604
  • София
Wednesday, може ли рецептата за хляба. Аз си правя с квас, но не ми се надига, много сбит става.
Грах с картофи и сметана в гювеча. Щеше да е с пилешки пържоли, не детето ги изяде отделно. За мен палачинки от спелта и нахутено брешно с квас /те поне стават/, разядка от печени чушки /челвени и зелени/, домати, магданоз и скилидка чесън, поляти със зехтин и отделно маслини.
Накиснала съм тиквени семки, ще ги пасирам с магданоз, малко чесън и хранителна мая. Ще полея печени тиквички във фраера.

# 605
ir74, и у нас вървят по 20+ яйца седмично (трима сме, хлапето е на 10). Wink

Бял боб с много зелени подправки (чубрица, джоджен, мащерка, розмарин, магданоз), нещо като рататуй (сложих и картофи в последния момент), зеленчуци на тиган с басмати тип “китайско”. Имам много босилек и май ще направя песто и ще го ядем с прясно козе сирене, домати и хляб днес.

# 606
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Верабел, сгъването на тестото също има значение за набухването на хляба, не само кваса.

Днес смятам да правя манголд, но незнам още как. Ако го правя на запеканка, ще добавя и лозови листа, че нямам достатъчно манголд.

Направих си кето мюсли: слънчоглед, тиквени семки, кокос, мак, ленено семе, чия - последните две сурови, другите запечени на тиган. Ухае разкошно.
Много е вкусно с разни Berries

# 607
Ася, къде намираш манголд?

От мен Бърз шоколадов пудинг с плодове

# 608
Расте ми в предния двор между здравеца. Самозася се, миналата година имах няколко растения, сега са навсякъде. С жълти и червени стъбла, много декоративно стои.

# 609
Verabel, нямам много точна рецепта. ☺ Правя в машината за хляб, малко на око.
Следвам грубо следното:
5:2  брашно:вода (меря в мерителна чаша с вместимост около 230мл)
3-4гр суха мая
1-2 с.л.меласа
1ч.л.сол
1-2с.л.олио

Пека на програма ~3ч. Това е точно вчерашният хляб.

В нас днес:
постно зеле на фурна
Булгур с нахут салата
Препечени филии с веган кашкавал

Вечерята ще я мисля.

# 610
  • София
Блу, всички подправки, които изброяваш за боба са ми любими. Заедно обаче не съм ги слагала.
Днес прясно зеле на фурна. Другото доизяждаме.

# 611
  • Русе
Хайвер от патладжан

# 612
  • The QC to be!!!
Чушките реших да ги задуша с олио и ги направих с доматен сос Simple Smile

Помня, че Бети беше пуснала виган сирене със слънчогледови семки. Накой правил ли го е, но вместо грамаж да ми кажете кухненски лъжици колко от маята да сложа? Накиснала съм семките и ако до утре никой не сподели ще пробвам на око Simple Smile пък каквото стане това. Не е като да предозирам или да не сложа точната доза, нали?!

Вчера пак опекох в тиган кашу с индийски подправки и малко лют пипер на люспи. Много върви в нас тази комбинация.

# 613
Жълт боб на тиган с яйце
Басмати ориз с пържени чушки и гъби
Пица Маргарита
Курабийки
Шоколадова гранола, първата свърши 😳

# 614
Страхотна тема и идеи! Благодаря и бъдете здрави!

Общи условия

Активация на акаунт