Вегетарианска тема - 15

• 33 229
  • 767
  •   1
Отговори
# 615
  • Русе
Чирбули - грузинска кухня

# 616
# 617
  • The QC to be!!!
Изглежда вкусно, може ли разяснение? Яйца с доматен сос ли е?

# 618
  • Калифорния, САЩ
Тези дни доста се постарах:
Две баници - едната с котидж сирене и спанак на фурна; другата с бг. сирене и яйца на тиган.
Пак патладжани мариновани.
Салата от печени чушки с чесън.
Картофена салата.
Салата от сварен нахут, печени чушки, селъри, чесън, силантро, зехтин и лимонов сок.
Кекс със стафиди.
Постна пица с гъби.
Броколи, червен лук и моркови на тиган.
Много плодове (чак се надува корема ми от тях, а уж ги ям като отделно хранене) - пъпеши, ягоди, боровинки, круши.

# 619
  • София
Салата от печени чушки и още една от домати, зеле и магданоз

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 06:54 от verabel

# 620
  • София
От последните дни -
Яхния зеле с картофи, босилек, лук морков и домати;
Пълнени чушки с киноа и булгур;
Тиквички с елда.

# 621
  • Русе
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/08/blog-post_10.html

# 622
  • The QC to be!!!
Скрит текст:

баш като за мен е това, аз правя подобно, но без лука, чушката и царевичното брашно Simple Smile подправките ми варират. Ще е добре да давате продуктите в кухненски лъжици Simple Smile , чаш и там подобни!
Слагам малко люти чушки, или люти люспи с олио и вода, плюс другите подправки да се задушат и изсипвам от горе пасирани домати. В зависимост колко искам да ми е гъсто, може да сложа нещо за сгъстяване, а може и да не сложа. С яйцата е същото.

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 16:21 от Baby*

# 623
  • Русе
Скрит текст:
Скрит текст:

баш като за мен е това, аз правя подобно, но без лука, чушката и нищестето Simple Smile подправките ми варират. Ще е добре да давате продуктите в кухненски лъжици Simple Smile , чаш и там подобни!
Слагам малко люти чушки, или люти люспи с олио и вода, плюс другите подправки да се задушат и изсипвам от горе пасирани домати. В зависимост колко искам да ми е гъсто, може да сложа нещо за сгъстяване, а може и да не сложа. С яйцата е същото.

По добре си е в грамове и милилитри. Не се знае кой каква чаша или лъжица има Simple Smile . Използвай за сгъстяване  брашно вместо нишесте. Сосът наистина придава спецефичния вкус на кавказката кухня. Ако обичате люто, можеш да сложиш. Ястието носи.
Сладкиш със сини сливи

# 624
  • Калифорния, САЩ
Не обичам да хвърлям храна и продукти, та след като днес видях в хладилникка стар твърд хляб, пакет 250 грама био зелении, но взели да поувяхват, реших да направя пак една измислена “баница”.  Ето я преди и след печенето.
Скрит текст:

Ще обядваме навън. За вечеря ще има богата шопска салата, яйца по панагюрски и препечени филийки.

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 20:38 от ir74

# 625
И ние почти не хвърляме храна. Много рядко се случва нещо да остане или пък да се развали в хладилника.

Нещо като гювеч, но без бамя. Тук няма, а аз така да обичам. Е, има в разни арабски и подобни магазини, но аз не смея да пазарувам от такива. Питка от покълнал еднозърнест лимец, разбира се дълго втасвала (с воден кефир).

Скрит текст:
Купихме си дехидратор (днес пристигна), но май ще заминава обратно. Мирише недобре. Sad Явно ще трябва някакъв скъп, но не ми се дават много пари. Аз от ентусиазъм да правя крекери бях накиснала какви ли не ядки и семена, сега ще трябва да ги суша на слънце май. Laughing

# 626
В нас тези дни:
Овесени палачинки
Супа лапад и киселец (от градината)
Хумус
Кимчи
Пълнени постни чушки на фурна
Къри от тиква, броколи, нахут с басмати
Киноа купа с всякакви задушени и печени зеленчуци
Веге дюнер

# 627
  • София
Постно зеле с домати и салата от домати, червен лук и печена чушка с магданоз, плодове. За моята закуска палачинкиа от  спелта и ръж с кьопоолу от бял патладжан и маслини. Също и едни запечени картофи с масло.

# 628
Имам няколко големи попрезрели краставици. Склонна съм да ги сготвя. Има чудесна корейска манджа за телешко с краставици, но не ми стига фантазията да измисля с какво мога да заместя телешкото. Соеви кубчета и тофу нямам.

# 629
Тити, сподели рецептата, че и аз имам точно в момента такива краставици.
Може би с гъби, мариновани предварително 🤔?

Общи условия

Активация на акаунт