Вегетарианска тема - 15

• 33 189
  • 767
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Утро, аз също не претендирам да се храня много разумно и последователно и пълноценно, както писах яйца почти не ям, клоня към веганство. Слагай лъжица две чиа на салати, супи. Сурови ядки да хапва между храненията. Да ръси семки на салати. Просото има много желязо и днес сложих шепа просо към яхния зелен фасул с червен пипер я направих.

# 691
asyalein, Мигла, Благодаря за съветите!

# 692
  • София
Само за успокоение да добавя още нещо. Изобщо не е гаранция, че един всеяден се храни полезно без дефицити. Напротив. И още нещо-  понеже докато бях бременна ме питаха как така за бебето поне няма да хапна нещо месно, ами не хапнах защото от дете не мога и не бях яла вече 20 години някъде- износих и родих напълно здраво дете. И по време на бремеността не пиех нищо по различно от стандартната фолиева киселина, която я пият всички до 2ри триместър някъде.
Така се случи че без да се заричам съм това което съм.

# 693
SmileSmile
BiankaD, много вкусно изглежда!
Но не се отваря рецептата!

Скрит текст:
Утро, ако се храни разнообразно с ядки, семена, зърнени храни, плодове и зеленчуци, млечна храна и яйца по моите малки познания не би трябвало да пие нищо.
Скрит текст:
Моят опит е 30 години вегетарианка . Не ям нищо извън това което изброих. Преди време пих Б12 защото ми беше в норма, но близо до граничните стойности.
Днес- кафява гъста леща с морков и лук, чубрица, джоджен, салата розови домати с варено яйце, лук, чиа, краставица. Кюфтета от елда с два настъргани моркова, 2 яйца, лук и подправки. Пуканки, диня, кефир.
Уензди, как сте? Дай Боже здрави.

Там е работата, че не се храни така. На теория й е ясно, но на практика не го прилага. Къде няма време, къде не й се занимава. Единствено яйца от изброеното консумира по-често.
[/spoiler]

Благодаря, утро! Оправих линка.

Днес сарми от манголд, пълни с елда и просо, морковче, домат, лук
Кактусова смокиня на смути с още нещо.
Тук може да видите кратко видео на почистването и как изглежда отвътре. Също споделих впечатленията си от нея и ползите за здравето.
Салата от рукола и чери домати- имам ги в изобилие RelaxedSmile
Тарт със сини сливи\

Тарт със сини сливи\

# 694
Добре сме ние засега. На детето се появи лека хрема, но нищо друго и то над 10дни след контакта. Тествах я многократно с различни тестове, негативна е. Дано ни се размине.

Утро, радвам се, че кюфтенцата са се харесали. Не слагам яйце, ние също почти не консумираме животински продукти. Основно като сме на гости или детето като поиска да й направя яйца или филия с кашкавал. А и бяло сирене понякога ядем. С тези изключения, се храним иначе само с растителна храна.
И аз ще включа в горните постове с подобно мнение - така се храним от 2014, засега нямаме дефицити или проблеми. За периода имам и две бременности. Приемаме Б12 и витД. Това са проблемни витамини и при много всеядни. Свекърва ми е с дефицит и на двете, въпреки че консумира месо ежедневно. Това, че някой има месо в менюто си, не го прави автоматично защитен от дефицити. Както и обратното. Вегетарианец или веган не е равно на здравословно хранене.

В нас последните дни:
Палачинки от овесено брашно
Кокосово мюсли (подариха ни едни интересни готови миксове и съм влюбена в кокосовия микс, но не и в цената му 😂)
Хумус
Копривена супа
Веге Болонезе
Крем супа от тиква
Хляб с тиквички (супер за криене на зеленчуци от злояди деца)! Неотличим!
Къри със зелен фасул и пълнозърнест плосък хляб
Картофи на фурна върху хартия
Пукани люти чушки в буркани

Салати и плодове на корем, нищо ексцентрично сред тях. Основно ядем салата чушки, домати и лук, понеже това имаме от градината, а и много обичаме комбинацията.

# 695
  • София
Бианка, успях да отворя рецептата за тарт и аз. Това е нещо като пица всъщност, нали? Тарт и галет са едно и също? Всичко изглежда безкрайно вкусно.  Само че лук не пържа. Сладкишът със сливи ми напомня подобен, който майка ми печеше като бях дете и редуваше и с праскови.  Манголд никога не съм яла и купувала. Звучи интересно на сарми. Кактусови смокини също.
Габриела бонбоните са апетитни.
И двете с Бианка ни предлагате богати изкушения.
Уензди, успокоих се! Радвам се че сте добре.  Много вкусни неща правиш.

# 696
Взе да ми писва от доматена салата в различни варианти.
Черитата започнах да ги слагам в запеканка - всякакви зеленчуци в тавата(чушки, фасул или грах, моркови, лук, с броколи е супер), някакви люти пипери, и чуквам по едно яйце на порция.
Броколи кремсупа
Млечна баница
Карфиол къри(с кисело мляко) на фурна
Нахут друго къри(с кокосово мляко) на яхния

# 697
Тити, аз пасирам фино с пасатор всички излишни домати и ги наливам във формички за мъфини. После прибирам във фризера. Като замръзнат, вадя и прибирам готовите дискове в плик. Така имам порционирани домати за готвене. Така правя и с изостанали подправки.

Ще готвя кафява леща на гъста супа и постно зеле на фурна за вечеря.

# 698
Уензди, и аз това правих тези дни, предимно с наранените домати.
Леща скоро не съм готвила 👌

# 699
  • The QC to be!!!
Бианка, много ми харесва като вид и идея, но нямам толкова видове домати Simple Smile (чети, че не ми се меси, ако ставаше с готово бутер тесто... но няма да е същото).

Приемам предложения за крем за блатове (готови са на руската медовик) с кисело мляко, но без да се вари. Без желатин разбира се. Имам агар-агар, но при него трябва подтопляне.

# 700
  • София
Къде в София има манголд?  Днес бях до добре зареден плод и зеленчук и нямаше.
Днес ще права палачинково руло.

# 701
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Baby, от Schlagsahne и Quark става хубав крем. Ако имаш много кисело мляко: или цедиш или сгъстяваш с чия. Аз понякога правя крем маскарпоне и кисело мляко.
Те корите на Медовика попиват, нали?

За днес картофи соте и салата домати.

Взех да пробваме хайвер от водорасли (черен е), аз го пробвах без хляб, само така и не ми хареса, но мъжът ми одобри, той го яде с хляб. Сега се чудя: освен с хляб или с блини, с какво друго може да се яде?

# 702
  • Русе
Салатка

Чеснови пърленки

# 703
  • The QC to be!!!
Ася, масркапоне е добра идея, ще смешам с него да видя какво ще стане и малко сладко. Не попиват много. Те са доста тънки и е добре крема да не е много течен, че почват да пълзят на страни.

# 704

Общи условия

Активация на акаунт