Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 83 987
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 240
  • Русе
За 5-и клас (и нагоре) има ли възможност даден ученик да учи дистанционно по желание на родител? Докато класът е присъствено имам предвид?
  https://nmd.bg/obutchenie-v-elektronna-sreda-ot-razstoyanie-v-ka … menti-se-podavat/

Месечинке, ако прочетеш внимателно ще разбереш, че се изразява недоволство, че като единствена мярка остава неходенето на училище при 5-12 клас.
    Това на пазарене ми отива. Щом другите могат и ние искаме. А не - недоволни сме. Надявам се не е така формулирано. За сега не изпитвам необходимост да чета нито внимателно, нито невнимателно въпросното.

# 241
Аз не коментирам писмото в момента, не съм го чела, защото не ме касае по никакъв начин. Моето дете така или иначе не е на ДО, а като цяло нагласата ми към ДО е положителна. Но така или иначе за мен опасност има, риск има и мерките на правителството, т.е. отпадането им в момент на силен подем на заболелите е безобразно, скоро вероятно ще се наложи отново да затворят всичко, барабар с училищата.

А защо не е на ДО детето ви, всеки радетел за ДО има такава възможност ? То така на чужд гръб и 100 дни ДО са налко.
Значи отпадането на другите мерки няма да го протестираме, но ще плюем по родителите на деца в 5-12 клас, които искат ПО..

# 242
Скрит текст:
Ограниченията в момента са само за децата и то само да ходят на училище! В момента не е проблем да го запиша на 3-4 частни школи и да учи присъствено! Там по-малко опасно ли е? Дали като обиколи 4-ри групи по 10 деца няма да се срещне пак с толкова, колкото би срещнал в клас
Що за общество сме, че зрелите хора си живеят живота, а децата 5-12 клас борят вируса!
Уцели пирона по главата, както се казва. Факт, така е. Приоритетите на сегашното правителство са сбъркани, а логиката му тотално куца. Което за съжаление прави ситуацията още по-опасна и непредвидима.
И ние какво правим?  Затваряме си децата и търпим глупостите на управляващите?  Навеждаме главата и безропотно приемаме всичко, което решат за БоКоугодно?
Не виждате ли, че от месеци отчитат мерки само с децата ни!  И то големите, защото там няма обезщетения!
До кога?
Знаете ли, че уикенда в Бургас се е провело състезание по плуване с 820 (осемстотин и двадесет) деца от цяла Бг, а иначе отмениха тържествата на Шипка!
Нека има тренировки, но кому е нужно да се съберат 1000+ деца, родители, треньори в закрит басейн.

А защо тогава не се пускат подписки да се затегнат всички мерки и децата да могат да учат присъствено? А такава, която настоява на всичкото отгоре да се пуснат и децата?

# 243
  • Пловдив
Аз не коментирам писмото в момента, не съм го чела, защото не ме касае по никакъв начин. Моето дете така или иначе не е на ДО, а като цяло нагласата ми към ДО е положителна. Но така или иначе за мен опасност има, риск има и мерките на правителството, т.е. отпадането им в момент на силен подем на заболелите е безобразно, скоро вероятно ще се наложи отново да затворят всичко, барабар с училищата.
За мен отпадането е заради предстоящите избори,решенията са политически  за съжаление.

# 244
  • София
За 5-и клас (и нагоре) има ли възможност даден ученик да учи дистанционно по желание на родител? Докато класът е присъствено имам предвид?
  https://nmd.bg/obutchenie-v-elektronna-sreda-ot-razstoyanie-v-ka … menti-se-podavat/
...
Значи всеки родител може да подаде заявление детето му да учи ДО. Ами тези, които искат, да подават.

# 245
А защо тогава не се пускат подписки да се затегнат всички мерки и децата да могат да учат присъствено? А такава, която настоява на всичкото отгоре да се пуснат и децата?
Всеки пуска подписки такива, каквито ги вижда и разбира. Има членове на обществото, които смятат, че точно така трябва да стане.
Пуснете вие друга подписка и я разпространете. Аз, дори и да не я подпиша и да не съм съгласна, най-малкото ще уважа правото на мнение на другите хора и ще я подмина без да нападам стръвно инициаторите й.

# 246
Писмото ако беше в стила искаме мерки в другите сектори, за да може да има ПО за децата и аз щях да го подпиша.

Между другото така пуснато всеки може да го подпише по 100 пъти с каквито си иска имена, малко компрометира идеята ви. Не го казвам с цел заяждане, просто избора на възможност един и същ човек да го подпише с хиляда имена не е ок.

# 247
  • Варна
А защо не е на ДО детето ви, всеки радетел за ДО има такава възможност ? То така на чужд гръб и 100 дни ДО са налко.
Значи отпадането на другите мерки няма да го протестираме, но ще плюем по родителите на деца в 5-12 клас, които искат ПО..
Моля, цитирай къде плюя. Защо детето ми не е на ДО по желание съм коментирала безброй пъти, както вече писах писна ми да повтарям едно и също. Ако беше на ДО с целия си клас щях да съм безкрайно доволна. Три месеца бяхме на ДО миналата година, което реално не беше ДО, а самоподготовка. Дори то не ми тежеше, да не говорим сега, когато обучението от разстояние беше реално, с учител. Бях МНОГО доволна от напредъка на сина си по време на ДО, нямах абсолютно никакви грижи. Така че представи си, на собствен гръб съм изпитала ДО и го харесвам и одобрявам!!! Мое си мнение, имам право на него!
И аз мога да кажа "на чужд гръб..." щото моето дете е в риск, а вашите са в безопасност у дома, ама не го правя! Всеки си има мнение.
Точка!

# 248
Скрит текст:
 https://nmd.bg/obutchenie-v-elektronna-sreda-ot-razstoyanie-v-kakvi-dokumenti-se-podavat/

Месечинке, ако прочетеш внимателно ще разбереш, че се изразява недоволство, че като единствена мярка остава неходенето на училище при 5-12 клас.
   Това на пазарене ми отива. Щом другите могат и ние искаме. А не - недоволни сме. Надявам се не е така формулирано. За сега не изпитвам необходимост да чета нито внимателно, нито невнимателно въпросното.

Точно така е формулирано.

Няма основение да не се коментира подписката, напротив, след като тук е пусната, редно е текстът и да бъде коментиран, както и последствията от такива искания.

# 249
Да, има възможност за избор, но не всички, пожелали ДО, имат късмета и да го получат. То не са възражения от страна на учители, откровени лъжи от страна на директори, интернетът в училище бил лош, пък учителят си изразходвал мобилните данни още на първо число от месеца и други бисери.

# 250
  • Отвъд алеята зад шкафа
За една година какво постигнахме с мерките? И каква е гаранцията за след една година? Бяхме затворени при 20 човека на ден, сега една година по-късно след всичките мерки са 2000 на ден. Докато не го изкарат всички или не се ваксинират, няма да изчезне. На какъв език да се обясни това? Стоим си вкъщи и чакаме бавничко да се изпозаразяваме, че да има места в болниците.

# 251
  • София
Да, има възможност за избор, но не всички, пожелали ДО, имат късмета и да го получат. То не са възражения от страна на учители, откровени лъжи от страна на директори, интернетът в училище бил лош, пък учителят си изразходвал мобилните данни още на първо число от месеца и други бисери.
Ами борете се срещу тези неуредици, а не срещу присъственото.
В училището на сина ми интернетът наистина е слаб, но това не пречи на ДО.

# 252
  • Пловдив
В нашето училище има   деца на ДО.Само от начален етап са между 8 и 10 деца.И от класа на дъщеря ми има 2.Учат си синхронно с класа,в реално време както когато са всички на ДО.Но като цяло са 0,02% от всички деца.На всеки,който е подал молба за ДО  му е съдействано за това.

# 253
Това са проблеми, които трябва да се адресират към училището и към МОН.
Не към участниците в темата, повечето от които нямат избор за ПО и са двойно по-потърпевши от ситуацията.
Има училища, които вече го осигуряват, при това синхронно с класа. Значи не е толкова трудно за изпълнение.
Аз например съм повдигнала този въпрос за индивидуално ДО в едното ни училище, а дори не съм от феновете на ДО. Просто разбирам полезността му, когато едно дете е болно и ще отсъства повече време. Тогава става адекватно временно решение, което е незаменимо.

# 254
За една година какво постигнахме с мерките? И каква е гаранцията за след една година? Бяхме затворени при 20 човека на ден, сега една година по-късно след всичките мерки са 2000 на ден. Докато не го изкарат всички или не се ваксинират, няма да изчезне. На какъв език да се обясни това? Стоим си вкъщи и чакаме бавничко да се изпозаразяваме, че да има места в болниците.

И ние какво да направим, че на вас ви се иска да се заразят всички наведнъж, пък в Европа явно е предприета друга стратегия.

Общи условия

Активация на акаунт