Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 84 099
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 435
Аш, това е чудесно, но има и още един фактор - спазване на дистанция. А той зависи от двете страни.  Оттам се получава и реакцията.

# 436
  • София
Моят син също беше зле първите седмици ПО. Не искаше да ходи, закъсняваше, плачеше. Поисках помощ и ми беше дадена - ходи на психолог един път седмично. Отделно от това, вече се адаптира в класа и ходи с удоволствие.

# 437
  • София
Цветеслава Гълъбова: Оживяваме от вируса, но сме зле психически. Децата ще израснат перфектни невротици

Пандемията и рестриктивните мерки се отразяват зле на хората. Виждам го не само аз, но и колегите ми. Пациентите ни са много повече.

На една конференция деца разказаха много угнетяващи неща как се чувстват, учейки онлайн една година. Пандемията не бе управлявана така, щото да се съхрани психичното състояние на хората. Няма здраве без психично здраве. Това, че оживяваме от вируса, но сме зле психически, не означава, че ние сме здрави.

https://www.lentata.com/page_21124.html

# 438
  • София
Според мен, не е задължително у дома да се насажда този страх. И децата, както и възрастните, имат различна чувствителност, различни възприятия. Пред себе си /семейство на колежка/ имам пример как родители, наистина отричащи вируса, отглеждат дете, което вече дори не иска да живее в един дом с родителите си, защото ще го заразят ...
Ситуацията ражда много патологии...

# 439
  • София
Така е. Аз в началото на локдауна си мислех "добре сме си". След това всички вкъщи започнахме да "вехнем" - спим, общуваме по-малко, на устройствата... Добре, че беше кучето! И добре, че пуснаха училищата!

# 440
Според мен, не е задължително у дома да се насажда този страх. И децата, както и възрастните, имат различна чувствителност, различни възприятия. Пред себе си /семейство на колежка/ имам пример как родители, наистина отричащи вируса, отглеждат дете, което вече дори не иска да живее в един дом с родителите си, защото ще го заразят ...
Ситуацията ражда много патологии...
Така е, но... това е по-скоро изключение. Децата са спонтанни и нямат заложен у себе си този механизъм на страх и недоверие. Ние им го вграждаме, докато растат: “не пипай това, не прави онова”.
Цветеслава Гълъбова е специалист и има прекрасен поглед върху случващото се в момента в обществото.

# 441
  • София
Абсолютно не са виновни само родителите. Децата са част от цялото ни общество. Слушат с нас медиите (в къщи не вече повече от 11 месеца), "говорят" със съученици по всички мрежи за комуникация и си споделят страхове, виждат поведението ни, усещат тревожността, отделно стоенето в къщи води до много психологични и поведенчески проблеми.
През първото затваряне бяхме на вилата. Аз самата осъзнавайки нездравото си състояние и без страх от вируса се върнах трудно в обществото. Малката, колкото и да я пазим от говорене за "Коронаболест" проявява доста тревожни симптоми. При разболяване миналия месец пищеше "здрава съм, ще ходя на градина, няма да умирам" с такъв ужасен и трескав поглед, че след като заспа, аз ревах цяла нощ.
Настояването на голяма част от нас за ПО не е самоцел и не е на всяка цена, но все пак не трябва най-лесното решение срещу вируса да бъде затварянето на децата. За мен спорът ни трябва да е за или против ДО/ПО, а как да се постигне максимално дълго, максимално безопасно ПО

# 442
  • Русе
Така е, но... това е по-скоро изключение. Децата са спонтанни и нямат заложен у себе си този механизъм на страх и недоверие.
  Децата са различни и не е толкова рядко срещана опоцизиция на смейните правила и приоритети. Даже е по-скоро тенденция,като вид компенсаторен баланс. Повечето деца не стоят затворени, но контактите им са навън , а не 8 часа с маска в ограничено пространство с още двайсетина. Обаче при по-малки деца излизането извън ходенето на училище може и да е доста ограничено - и то не само заради вируса. И аз нямаше да съм ок, 8-9 годишното ми дете да е без контрол на улицата цял ден. Така че е различно при по-малките и при гимназистите.

# 443
  • София
Отдавна има прочувания, според които изолацията на учениците увеличава домашното насилие върху тях.

# 444
  • Варна
Само че в България и дума не може да става за изолация. Няма локдаун, не са забранени излизанията и срещите след училище, нито разходките или каквото и да било.

# 445
  • Бургас
В Бургас обмислят да пуснат всички от 5ти до 12ти клас онлайн. Явно положението не е никак розово.

# 446
  • София
В основата на ДОто е запазването на човешкия живот, нали?
Е, когато част от малцинствата все пак посещават училище, то те не са подкрепени от себеподобните и след една година в къщи, тази подкрепа още повече спада, което води до извеждане на децата от училище завинаги.   Но вие имате готов отговор против ПО за всеки аргумент, като дори не съм сигурна, че искате да го прочетете, какво останало да го осмислите. Не знам защо очаквате, че трябва всяка дума да се обясни и разпише подробно като на лекция в първи курс, само защото сте на обратната позиция. Да, безспорен факт е, че голяма част от малцинствата не посещават училище, но какво по-добро от това тази част да бъде още по-голяма, то това си е техен избор, нали?
А и основната цел на ДО е запазването на нашия живот, другите - каквото-такова!!!

# 447
  • София
Наличието на един проблем, не изключва съществуването на други. Не е добре, докато се опитваме да тушираме вируса, да се примирим с други, които назряват.
И по-добре, когато има такива патологии, да се говори спокойно за тях, да се намират решения, а не да се убеждаваме, че всичко е нормално. Защото не е!

# 448
  • София
Положението е - пълна мартенска лудница, признавам!
В интерес на истината, около мен се разболяха много повече хора /семейства с деца/ февруари, отколкото ноември.

# 449
Днес се появи информация, че в Плевен заразените са най-много в страната. Засега не са обявили нови мерки, спрени са само плановите операции и свижданията, но и аз очаквам да има включване пак на брифинги от министъра на здравеопазването. Сигурно пак ни чакат някакви ограничения, но да видим какви. Една позната каза, че е подочула, че пак учениците щели да минават на ДО целокупно - доколко е вярно, не знам, не мога да твърдя. Наистина има нарастване на случаите, ама то се очакваше - масово се организираха банкети и събирания по празниците - кръчми, ресторанти, молове, барове. Лошото е, че ще изгърмят учениците отново и всичко рефлектира върху тях - когато са присъствено, хайде, юруш на маслините - контролни и тестове всеки час на материал, преподаден дистанционно.

Общи условия

Активация на акаунт