Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 84 054
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 195
fairytale lady,

Скрит текст:
Да, именно рационалното мислене липсва. Човешките свободи и права, извоювани с хилядолетия, се приравняват до хедонизъм. Всичко се свежда до ходенето на кръчма. Смъртта от Ковид е по-тежка, несправедлива, неприемлива, връхлитаща от всяка друга.  На децата в БГ се внушава, че са "опасни" за другите. Една Франция с пъти по-висока заболяемост, не са спирали децата от училище въобще. Не за седмица, не за месец! Имат въведен вечерен час  не работи нищо, но децата ходят на училище и по медиите не ги разнясят като "заразители".

Хората имат и правото да не застрашават живота им. Някак ми се губи смисъла на това да съм свободна в гроба, защото някой не може да търпи собствените си деца и болниците са се препълнили.

айде да престанете да повтаряте едно и също - аз искам детето ми да ходи в училище, защото смятам социалната изолация за нередна, а не защото ми е неприятно да стои около мен вкъщи. И много други хора имат различни причини от това да не си понасят децата.

Айде и вие да престанете с опорката за социализацията - защо държавата трябва да намира приятели на децата ви и да ги кара да прекарват време заедно. Децата на нормалните хора си имат социални контакти, изпускат само общуване с тези, които иначе ги тормозят.
много сте зле, сериозно... социализация означава човек да се учи да живее в общество, а не да има приятели. Неоходимо ли е да ви обяснявам устройството и функциите на обществото? Така че вие си отглеждайте социопат, ако искате. Аз искам нормално дете.
Съдейки по настоящите взаимоотношения в обществото ни, продиктувани от пандемията, очевидно и преди ДО не сме се научили в училище как да живеем в общество. Повече от очевидна е тази констатация!

взаимоотношенията в обществото(ако имате предвид многото и различни желания на всеки) са резултат от липса на култура и интелект. Понеже българинът се мисли за много специален, всеки по отделно, сега иска да е удобно за него - който го е страх да не се разболее, иска всички да стоят вкъщи. На който детето му било тормозено или го карали да им дава домашните си, пак иска всички да стоят вкъщи. Някой смята, че на неговото така му било по-добре - айде всички да са вкъщи. Само че нормата все още е да има така институция и децата ни да са част от нея, присъствено. Докато онлайн обучението стане новата норма(ако въобще се случи в рамките на обучението на децата ни), който иска да си подава молби и да си държи децата вкъщи - далеч от нормалния живот.
Да, и точно това показва, че придобиването на умения за живот в общество не се усвояват само в социалната среда в училище, а зависят и от множество други водещи фактори...

# 196
И трябва ли да поискаме положението да стане както при застраховките - ако не си употребил грижа да намалиш риска, няма лекарска помощ.

Ами според мен трябва да е точно така. А може би и да се приложи нещо подобно и в образованието, за да не си правят някои сметката с мисълта, че някой друг ще им възпотава детето.

# 197
  • София
Здравни услуги ползваме срещу заплащане, децата си обучаваме с частни  уроци....Защо не.Ама и на циркулиращите по заведения и възрастни, които не се пазят, спазвайки коридорите  да важи същото!

# 198
Ама и на циркулиращите по заведения и възрастни, които не се пазят, спазвайки коридорите  да важи същото!

С това съм напълно съгласна.

# 199
Да питам на колко от вас родителите са се ограничили и стоят само пред телевизора, излизат в коридора (8-10:30ч) до магазина и после пак обратно у дома без да се срещат с други хора?
Нали вардим възрастните с ДО? Да не излезе, че масово бабите и дядовците си общуват по пейки и барчета, а внуците стоят пред екраните.

# 200
Здравни услуги ползваме срещу заплащане, децата си обучаваме с частни  уроци....Защо не.Ама и на циркулиращите по заведения и възрастни, които не се пазят, спазвайки коридорите  да важи същото!
Това са вече почти всички...Rolling Eyes
Защото както казах, хората се срещнаха с вируса, други се ваксинираха и повечето вече могат и искат да живеят нормално.
Така че реално болниците трябва да останат за около 5-6 % предпазливи, докато всички останали плащаме здравни осигуровки. Е, как да стане това?
А и някак, да обвързваш болничната помощ с безрисков живот. Ами че то целият живот си е един риск, който всички сме поели. Ама да не се отплесвам...

# 201
Ами щом питате, ще споделя. Майка ми не е излизала от вкъщи повече от 1 година. Не е виждала внуците си от толкова време, също. Разговарят по телефона, четат си приказки по телефона.
Дали това е нормално? Не, не е нормално... Дали искам да бъде така? Не, не искам да бъде така, налага се да бъде така...

# 202
  • Варна
Да питам на колко от вас родителите са се ограничили и стоят само пред телевизора, излизат в коридора (8-10:30ч) до магазина и после пак обратно у дома без да се срещат с други хора?
Нали вардим възрастните с ДО? Да не излезе, че масово бабите и дядовците си общуват по пейки и барчета, а внуците стоят пред екраните.
По пейките не е проблем! Излизам и не ограничавам излизанията и контактите на открито. Ограничавам срещите с приятели и познати на закрито и престоя в затворени помещения като първите реално съм ги нулирала. Вторите - магазини и т.н. - само с маска. Не е трудно.

# 203
Тези, които са го изкарали или са се ваксинирали, са доста малък процент от населението. Аз лично спазвам всички мерки, дори повече. И мен ме дразнят бабите и дядовците, които примерно се бутат на опашките за пенсии без дистанция, после същото за няколко дни по магазините, но не можете ли да разберете, че затворени 20-30 човека по 6-7 часа на ден в относително малка стая е нещо доста различно от групичка от 5-6 човека, разговарящи на открито. Доколкото съм забелязала от хората около мен, когато децата тръгнат присъствено, спират да виждат бабите и дядовците си - за загубите от липсата на това общуване много от радетелите за социализация не се замислят.

# 204
Ето коментарът на администраторът Татти относно триенето на коментари:
"Здравейте,
Няма нищо нередно в действията на модераторите и администраторите в темата за ДО. Темата (както и останалите за пандемията) е достатъчно наболяла и щекотлива за да се превръща в бойно поле за персонални разправии, обвинения и квалификации от страните за и против.
Когато отговаряте на публикация против правилата, абсолютно нормално е и Вашата да се премахне и претенциите Ви за определени публикации в подкрепа или против ДО са неоснователни. Оставени са предостатъчно коментари, които са в рамките на нормална дискусия.
Подписки има достатъчно и за и против ДО и би било пристрастно да се филтрира която  и да е от тях. Наспамването е своевременно премахнато.
Позволявате си квалификации към модератори, администратори, потребители и форум, които са меко казано неуместни и са в разрез и с правилата на форума и добрия тон. Повече от една осма от публикациите Ви са премахнати по една или друга причина, имате тенденциозно регистрирани паралелни профили, което е абсолютно некоректно.
Никой не може да Ви задължи харесвате и да сте съгласни с правилата и политиката на форума, но доколкото сте се съгласили с тях при регистрацията си, сте поели ангажимента да ги спазвате. Ако това по някакъв начин е против възгледите Ви, имате опциите да оттеглите съгласията си или да пожелаете забравяне.
Съветите Ви и вижданията Ви за модерацията са отразени и има продуктов екип, който да вземе решение и прецени, дали, как и кога и до каква степен да бъдат реализирани в предвидените промени в модераторката система.
Поздрави"

В темата за въпроси към модератори и админстратори също се изтри неудобна дискусия.
Да си знаем, като пишем тук, че някои хора могат да правят каквото си искат и да трият това, с което не са съгласни.

# 205
По пейките не е проблем! Излизам и не ограничавам излизанията и контактите на открито. Ограничавам срещите с приятели и познати на закрито и престоя в затворени помещения като първите реално съм ги нулирала. Вторите - магазини и т.н. - само с маска. Не е трудно.
Пейките са си проблем, защото бабите са една до друга и със свалени маски да се чуват по-добре. Реално това е по-близък контакт, отколкото с внука, който идва да я види
 Сега вече пенсионерите са по кафенета и на открито, и на закрито. Бутат се къде ли не, пазаруването в кварталния Лидл и Била е вид забавление и го практикуват по 3-4 пъти в деня

# 206
Пейките са си проблем, защото бабите са една до друга и със свалени маски да се чуват по-добре. Реално това е по-близък контакт, отколкото с внука, който идва да я види

Явно бабите в твоето семеййство и обкръжение са някаква аномалия, защото повечето баби, които съм срещала, обикновено прегръщат и целуват внуците си, което определено е по-близък контакт.

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 11:45 от winni_

# 207
Моите родители се пазят. Излизат сред хора само по необходимост. Не се срещат с приятели. Иначе ги насърчавам да са навън колкото се може повече.

Не знам защо не разбирате, че залежаването вкъщи за възрастните хора е много опасно. Също колкото е опасен и вируса за тях. Има хора, на които целият им живот е да отидат до магазина. Ако ние не се опитаме да ги запазим и да им осигурим възможно най-голяма безопасност - кой? Да им оставим възможност да се лекуват, когато възникне такава. Как става това при препълнени болници?

За децата е много по-лесно да се погрижим - работят спортни центрове на открито, по-големите могат да ходят по паркове и планини сами, колела. Само трябва да се прояви мъничко гъвкавост и емпатия.

# 208
Явно бабите в твоето семеййство и обкръжение са някаква аномалия, защото повечето баби, които съм срещала, обукновено прегръщат и целуват внуците си, което определено е по-близък контакт.

Е, ако не можете да обясните на възрастни хора защо не бива да целуват в момента внуците си е ваш проблем.
Моите предпочитат внуците им да ходят на ДГ, училище и да не ги целуват, но да ги виждат щастливи и жизнени!

Jillian,  каква е връзката между разхождането на възрастните в парка и ходенето на училище на децата. Да не би възрастните да се разхождат в училищните дворове?
За магазините си имат коридор, но масово не го ползват, защото като излязат около обяд или към 17:30 ще срещнат повече хора за приказка.
Аз твърдя, че масово възрастните не се ограничават в нищо.

# 209
  • Варна
"Холандия от октомври има вечерен час, ограничения и прочие и въпреки това децата известно време бяха спрени от училище."
Глупости.
В Нидерландия вечерен час се въведе тази година. И съдът отмени решението. Сега са проблеми, защото изпълнителната власт не изпълнява задължинелен съдебен  акт.
Поне за фактите да не се лъже.
Само вметвам.
Ако тръгна из темата да ровя, кой знае още колко невярна информация ще излезе.

Толкова си си повярвала, че даже не си проверяваш източниците. Върховният им съд отмени решението и вечерният продължава и сега:
"Later on Tuesday, a higher court suspended that judgment, meaning that the curfew will continue"
https://www.euronews.com/2021/02/16/the-netherlands-must-lift-cu … ent-response-ille

Случайно работя в холандска фирма и ми се налага да следя отблизо нещата. В ограничителен локдаун са от октовмри, от 15,12,2020 са в пълен. Почти всички са хоум офис.

И аз съм хоум офис и съм ограничила излизанията до максимум. Считам го за граждански дълг. Мога и да готвя, така че и на кръчма не ми се налага да ходя.

Общи условия

Активация на акаунт