Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 83 560
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 1 425
  • София
Има нещо такова. Прието е, че трябва всички да са непременно в колектив и не какъв да е колектив, а именно колективът в училище. А има деца, които като характери и темперамент напълно ги устройва по-малката наложителност да са в колектив.

# 1 426
  • София
Ама и аз това се чудя! Защо от единият колективизъм и солидарност, зорлем ни пробутват на всички ДО?
Да се чуди човек!

# 1 427
  • София
По организационни причини. Училището е като един завод - гледа се мащаб и минимални разходи.

# 1 428
  • Бургас
Тежко ни в дългосрочен план, ако определяме необходимостта от социализация на подрастващите като ненужна истерия и форма на зависимост, едва ли не равностойна на упоменатите от Бояна...

Не говоря за подрастващите, за възрастните говоря. Родителите имам предвид като казвам, че прилича на истерия. Това не е ли форма на зависимост? До такава степен да имаш нужда да си сред хора, че да притъпиш инстинктите си за опастност.

# 1 429
  • София
Е, не беше ли темата за ДО на учениците (оттам и за тяхната социализация),  по каква причина ще коментираме в нея евентуалните зависимости на родителите, нуждата им да бъдат в колектив и оттам притъпените им според някои хора инстинкти за самосъхранение...

# 1 430
Какви притъпени инстинкти, то по тази логика навън има опасност да се ударя с колата или да ме ударят мен, може някой да ме нападне, да се случи земетресение, цунами, наводнение и т.н Ако се заключа в къщи също не е съвсем безопасно, може да стане пожар, отново земетресение, как ли човечеството е оцеляло с толкова опасности, които го дебнат, изобщо как сме изпълзяли от пещерите?!? Добре, че не е имало Ковид.
И за пореден път, това че не одобрявам продължилото вече 1 година ДО, не означава че не спазвам мерките.

# 1 431
  • София
Говорите тука за психологически състояния и зависимости. Истерията по това да си непременно в колектив и сред хора не е ли също зависимост?
Така си е. Социопатите не страдат от такава зависимост.

# 1 432
  • София
Да, това е ключово, Боряна, а  много хора тук удобно не го отразяват. Много голяма част от хората, искащи ПО, не отричат по никакъв начин наличието на вируса, спазват мерки, ваксинират се.. А лумпени разни винаги ще има, независимо какви предпочитания имат по даден въпрос. Защо обаче все някой трябва назидателно да вменява на просто инакомислещите истерия, драматизиране, че и притъпеност на инстинктите..

# 1 433
  • Ямбол
Говорите тука за психологически състояния и зависимости. Истерията по това да си непременно в колектив и сред хора не е ли също зависимост?
Кой говори за непременно и истерия. Имам нужда да общувам с колегите си - обменямер опит, обсъждаме професионални теми, помагаме си. И в ДО става, но не е ефективно и достатъчно. Учениците имат същите нужди.

# 1 434
Моето дете не е ходило на частни уроци, по-скоро си е любознателно и съобразително, и хитричко по природа. А дали за 4 клас е лесно или не, все пак да се класирали топ 3, не е зле за мен Wink
Не знам защо се опитвате да търсите под вола теле? И аз точно това казах - че дали е бил ДО, или ПО, вероятно щеше да покаже сходни резултати. Защото преди да отиде в деня на състезанието, се наспа до 8 без 5. После кара онлайн час, после закуси, почина, и тръгна.
А за всички останали деца, денят е почнал от 6.30. С шум в училището, търчане и стоене на студа.

Някои пак целеустремено се опитват да обърнат палачинката в полза на своята си теза? Ясно е, че за някои деца по-малкото блъскане по пътищата, по-малкото шум, и по-малкото от всичко, ще е по-доброто решение. Защо се мъчите да убедите всички в обратното, не знам?

# 1 435
  • Ямбол
Моите деца не се блъскат по пътищата и не стоят в шумна среда.
За съжаление голямото учи специалност, за която ще му е много тежко, ако продължат да се учат от разстояние. Но затова пък се е записал доброволно, макар и нощни смени, работи в болница, поне да се учи там на практика, а не зад монитора.

# 1 436
  • София
Опитите за убеждаване са май в обратна посока... Wink Една група хора се опитва тук да наложи като единствено вярно решение за всички  ДО и за целта  приписва на  другите какво ли не като негативни качества през изминалите месеци - безхаберност, прехвърляне на лични отговорности към училището, неспособност да си възпитат децата,  истеричност, склонност към драматизиране, притъпени инстинкти, неспазване на мерки и какво ли още не...

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 01:04 от пенсионирана русалка

# 1 437
  • София
Аз лично, спрях отдавна да убеждавам когото и да било, в каквото и да било.
Това, че е удобно, не винаги означава, че е добро. Всеки има право да живее в удобството си.
Впрочем, по плоскостта на удобството, стават най-големите пързалки. 🙂

# 1 438
Може би в държавните училища са по-малко натоварени, но в частните са по цял ден и вече на шестия месец са дали фира всичките, по мои скромни впечатления.
Незнам как е в частните училища, но в държавните са пренатоварени децата. Учителите не си спазват 30- минутната времева рамка и ги задържат буквално до следващия час. Моите до тоалетна нямат време да отидат, камо ли да си починат.

# 1 439
  • София
И храненето е зависимост по твоята логика. Човекът е социално животно, а съвременният свят е устроен и на основата на масовото образование. Преди него уменията хората са живеели по друг начин, в по-широки общности. Сега не сме нито в едно село от семейства с по 7-8 деца, нито в градовете сме в големи общности. Децата са понякога по цял ден пред екрана и карат по програмата за присъствено обучение, не помръдват и прочее.

Ама няма да споря. Само казвам, че трябва всичко това да се компенсира. Децата да се движат, да им се проверяват устройствата, да се говори с тях, дори и да мучат, за да се знае как се. Шестиците са отделна история, отличниците могат и да се депресират, пък и да си мълчат по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт