Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 83 509
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 1 560
  • София
Не знам, Слънчева.
Наистина не знам.
Не познавам хората тук. Моята представителна извадка е от познати, роднини, приятели. Не им се спазват мерки. Не само в училище.
Освен това смятам, че при препълване на болниците трябва да сме ДО. Като сега.

# 1 561
  • София
А как иначе обясняваш , Валенцето,  уточненията през пост или два, че има, видите ли, едни хора , дето не стоплят, не разбират, колкото и да им се обяснява... Не е ли баш разделение?

И защо въобще се вменява, че искащите ПО го искат без мерки? Сигурно има и такива,  не се съмнявам, но мисля, че вече неколкократно уточнихме във времето, че  и сред искащите ДО има разни екземпляри, които не го искат с цел овладяване на пандемията, а за свои си цели. За някои от тях Почти безобидна вече писа..Така че какво гледаме изключенията и в двата случая?

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 21:42 от пенсионирана русалка

# 1 562
  • Бургас
Ок. Признавам си, че не дочетох целия пост на шмърциплянку и се хванах за първото изречение и за това не схванах иронията.

# 1 563
  • София
Русалке, не знам тук кой какво иска. То тук е като някакво бойно поле, то подигравки и от двете страни, мерене...
Аз споделям какво виждам в реалния живот и  какво чувам от дъщеря ми и от други ученици и родители. . По време на ротацията при тях мерки просто нямаше, нямаше. И не само при тях.

# 1 564
  • Бургас
При нас единстнената мярка беше, че им мереха температурата на входа. От там нататък кой с маска, кой без маска, кой подсмърча, кой покашля. Важното е да влезеш веднъж в училище.

# 1 565
  • Отвъд алеята зад шкафа
Следя статистиката за февруари и март в нашето училище ( на малката). За  последните две седмици преди затварянето - 1 болен учител и 1 болно дете. 5 карантинирани деца, че са били контактни.

Любопитно от Австрия: от училищата - в основното три теста на седмица, а в гимназията два учебни присъствени дни с един тест - са хванали за целия период от седем седмици 3.500 позитивни теста на ученици и учители в цялата страна.

Моите наблюдения при малката, както и при голямата за 2 седмици е, че мерките в училище се спазваха много по отношение на маските. Което ми напомня, че имаше идея всяко училище само да решава ПО или ДО спрямо собственото си положение.

# 1 566
  • София
Не знам, Вале.
Ще е досадно пак да изреждаме, в кое училище какво се е правило, или не се е. Но аз не мога да се оплача от училището. Оплаквам се от мерките от септември. Можеха да изискат маски от самото начало. В училището на сина ми не са обикаляли кабинети, маски в междучасията се носеха, а носеха и в някои часове, по молба на учителите. Никой не е протестирал.
При ротацията се носеха маски в часовете, а при анкетирането за тестовете, нашето училище е било с едни от най-високите проценти с родители, съгласни на тази манипулация. Аз включително бях съгласна.
Имаше болни, имаше карантирани, имаше ежеседмична информация за това. Не знам какво повече мога да поискам от училище, деца и родители. Претенции имам на друго ниво, но....

# 1 567
  • София
И понеже взе да ми идва в повече от "никъде не се спазват мерките, всички са безотговорни"...аз ще пиша за конкретни училища - 91 НЕГ - при немските учители се седеше с маска и когато никой не я изискваше, след НГ не можеха да мръднат никъде без маска. 43 ОУ - само с маски,директорката кръжи като орел от стая в стая да проверява. И двете училища имат контрол на входа. През октомври ми върнаха детето, че кихнало два пъти първия час (бил мокър и без чадър). Считано от 13 март 2020, каката (10/11 клас) има 38 присъствени дни, брат й (6/7 клас) 39. Малката е на 5 и почти шест месеца не е на градина (само 3 седмици за почивка). В градината сме имали само две карантинирани деца. В класа на баткото едно болно през октомври (след като цяла седмица не беше ходило на училище, че имали почивка в Турция)... И при голямата имаше 1 дете - по средата на ДО...

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 09:22 от bubanka

# 1 568
  • София
Не се и съмнявам, че има такива училища. Просто навсякъде трябва да е така.

# 1 569
  • София

Е, и аз, Валенцето, не се съмнявам и за миг, че има не едно или две места, в които ДО в образователен аспект е на ниво. Просто навсякъде трябва да е така, но не е. Wink Но като дръзне някой да каже, че не е навсякъде цветя и рози, веднага  се активират някои хора да обясняват, че проблемът не е  в ДО,  а другаде..

Иначе един от тези германци, за които МагиСвета говори, е перманентно и с маска, и с шлем над нея.. Как си представят някои, че децата в часовете му са без маски..

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 22:03 от пенсионирана русалка

# 1 570
  • София
В 22ро е😁.
Чакай да кажа и нещо добро за училището. Ама си е факт.

# 1 571
  • София
Маги, ние броим изключенията, в които мерки се спазват. Както чуеш мисленето на болшинството на хората на улицата, така е и в училище - не им пука, не вярват, не искат, не могат.

# 1 572

Е, и аз, Валенцето, не се съмнявам и за миг, че има не едно или две места, в които ДО в образователен аспект е на ниво. Просто навсякъде трябва да е така, но не е. Wink Но като дръзне някой да каже, че не е навсякъде цветя и рози, веднага  се активират някои хора да обясняват, че проблемът не е  в ДО,  а другаде..

Иначе един от тези германци, за които МагиСвета говори, е перманентно и с маска, и с шлем над нея.. Как си представят някои, че децата в часовете му са без маски..
В часовете на германеца са с маски, но в повечето училища в часовете децата са без, за това говорим.
Телефоните на РЗИ прегряха от сигнали за училища , в които масово са без маски и съответно и глоби, които нищо не промениха.

# 1 573
  • Отвъд алеята зад шкафа
Затова трябва и тестване. И ако има болни, училището минава на ДО. А в другото, където мерките се спазват и болни няма, да си е на ПО.

# 1 574
  • София
Колкото тестваха преди, толкова ще тестват и сега. А дори да излезе някое положително дете, помним какво писаха много хора тук - никой не е бил карантиниран. Мижай да те лъжем е цялата работа, не знам как има някой все още да вярва, че се спазват правила. Или много му се иска да вярва, че се спазват правила.

Общи условия

Активация на акаунт