Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 83 510
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 1 545
  • София
Опирайки се на пресата, ноември 2020 учителите са били тези, които са искали ДО.
После декември ми се губи, честно. Защо не пуснаха децата тогава? Какво стана? Гледам пикът е бил долу .

През ноември на ДО бяха само 5-12 клас и това беше единствената мярка в цялата държава. По това време случаите нарастваха и пикът беше в началото на декември. Тогава затвориха молове, фитнеси и заведения, както и детските градини. 1-4 клас минаха на ДО. Това стана от 4 декември мисля. Едва към Коледа започна намаляването на случаите. И по празниците бяха намалели още. От януари пуснаха 1-4 клас присъствено и отвориха градините.

# 1 546
  • Майничка
На 29.10. беше първият ден на нашето дистанционно, сега погледнах съобщенията, които съм пращала в школо. Заповедта май беше от МЗ.

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 19:43 от gargamela

# 1 547
  • София
За точните дати може и да бъркам, но периодите са тези.

# 1 548
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Да - петокласничката от 29.10 е ОЕРС ... Беше цели 9 дни в класната стая след това от 18.02 до 2.03 ... Шестокласниците не могат и с това да се похвалят Sad Малката - три седмици през декември и сега ... за сега, уж ще бъдат две седмиците ... Така се надявам след ваканцията да сме в училище! Да върнат - пък, ако ще и на ротация, за по седмица, и другите ... Поне това! Много ли искам?
В интерес на истината, в начален етап от около 350 деца има 3-4 на ОЕРС по желание на родителите, които се мотивират с възрастни роднини или с Телк на тях самите. Има и такива, които, както при мен - скиори картотекирани (2 броя Simple Smile, но се върнаха с медали, сладурите Simple Smile ) - три седмици бяха ОЕРС, за да могат да не губят време до пистите после. Има и родители, които си бяха планирали почивки, та имаше и по този параграф отсъстващи деца ...  Всеки с приоритетите си. Болни деца, дори и само настинали ... странно, но нямаше.

Като се каже, че учителите искали ... Моля, не ме причислявайте в разни искания, за които дори не знам! За вестникарски статии мен не ме питат и аз ... Ето, казвам си - искам да съм в училище. Искам да се спазват мерките. Искам родителите да спазват мерките, а след това да имат претенции. Искам качествено, експертно управляние на пандемията, а не лобистко. Искам ... много май искам Simple Smile

# 1 549
  • София
От стената на Стаматов:
Скрит текст:
След много разговори с родители, учители и директори добре би било:
-       На 1 и 2 април да продължат учебните занятия за цялата страна в електронна среда;
-       При благоприятна възможност учениците от 12 клас да преминат присъствено от 5 април, според графика си за учебното време;
-       От 12 април да бъдат възстановени присъствено учебните занятия за детските градини, 1,2,3,4 класове и за поне по три випуска на ротационен принцип, като бъде приложена ротация присъствено за по 5 учебни дни и след тях преминаване в електронна среда;
-       Веднага след априлската ваканция да бъдат оповестени промените в изпитното съдържание за НВО 7клас и ДЗИ 12 клас, като бъдат съобразени с продължителното провеждане на обучение в електронна среда;
-       НВО за 4 и 10 клас да се проведе според предварителния график, като се приложи вариант за незадължителност при реализирането му, без да се поставя оценка, като резултатите му се използват за корекция на учебните програми;
-       В края на учебната година да бъдат планирани и проведени присъствено изходни външни оценявания по всички предмети и класове, БЕЗ ДА СЕ ПОСТАВЯ оценка, за да се установят наличните дефицити и пропуски в нивото на усвояване на учебния материал и да се планират дейности по констатираните пропуски.

Този човек все едно идва от друга планета. Да няма оценки на НВО? Че то последните 4 години имало ли е?
Да не бъде задължително НВО? Досега какво налагаше задължителния му характер? Joy

# 1 550
  • Върху лъчите на Слънцето.
А какво мислите за дните 1 и 2 април? Трябва ли да са учебни, но ДО? Вече има такива идеи. Или по-скоро един директор пак реши за всички!
Попадна ми тази анкета "За" и "Против" 1 и 2 да са учебни:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdrbuKdvfpPkMR9LwMOnsby … 3WftH2zA/viewform

# 1 551
  • София

Никой не е искал да стане така,  нямаме друг изход, освен да се справим, иначе какво.

И как ще се справим -  с ДО като единствено прилаганата като трайна във времето мярка? И така докато е нужно ли? Предвид темповете на ваксинация, псевдоорганизацията й, измислените в движение мерки, сгрешените приоритети на управляващите, предизборните им игрички и сие вирусът още дълго ще е около нас и все ще е нужно по тази логика. И  какво - все на ДО ли ще са децата?

Не, ще завършат... (Ох, хич не ми е смешно)

# 1 552
  • София
Още от самото начало съм убедена, че ще смъкнат доста от материала и ще го пригодят така, че да е угодно да отчитат резултати. Е, няма да им доставя това удоволствие!

# 1 553
  • София
От 16.10.20 синът ми е бил присъствено точно 4 дни. Изобщо не разбирам защо ротират випуски, а не децата в класовете, например, щом няма да носят маски и да се тестват, поне да са по-малко в стаята. Но не ми обръщайте внимание, просто мрънкам.

# 1 554
  • Бургас
И защо въпреки кресливите родители, искащи ДО на всяка цена, децата от 1-4 клас не са ДО, а са присъствено? Те тези родители не са едни и същи, така ли?
Интересно ми стана, нищо повече... Ей така, размишлявам си на глас.

Мисля, че нещо сте в грешка. Всички тук искащи ДО по няколко пъти се изредиха да казват, че всички искат ПО при строги мерки и тяхното стриктно спазване, но при създалата се ситуация (много болни и неспазване на мерки) считат, че ДО е компромисен вариант, т.е. по-малкото зло. Никой не иска ДО на всяка цена. Искащите ПО са тези, които си държат на всяката цена.
Относно това, че 1-4 клас са присъствено, вече няколко пъти се обясни, че това е по икономически причини. За добро или зло живеем в пазарна икономика и някои от мерките не могат да се наложат, колкото и да ни се иска.

# 1 555
  • София
Ирене Адлер,  добронамерен съвет, четете с малко повече разбиране..Wink Шмърциплянку  не греши в нищо, та тя е от вашата страна на барикадата и провокира отявлено отсрещната с този пост. 

Жалко само, че има страни, когато става дума за децата..

# 1 556
И защо въпреки кресливите родители, искащи ДО на всяка цена, децата от 1-4 клас не са ДО, а са присъствено? Те тези родители не са едни и същи, така ли?
Интересно ми стана, нищо повече... Ей така, размишлявам си на глас.

Мисля, че нещо сте в грешка. Всички тук искащи ДО по няколко пъти се изредиха да казват, че всички искат ПО при строги мерки и тяхното стриктно спазване, но при създалата се ситуация (много болни и неспазване на мерки) считат, че ДО е компромисен вариант, т.е. по-малкото зло. Никой не иска ДО на всяка цена. Искащите ПО са тези, които си държат на всяката цена.
Относно това, че 1-4 клас са присъствено, вече няколко пъти се обясни, че това е по икономически причини. За добро или зло живеем в пазарна икономика и някои от мерките не могат да се наложат, колкото и да ни се иска.
Това на мен не е необходимо да ми го обяснявате. Аз го знам. Други хора не могат да го проумеят и си търсят виновник за ситуацията, намиращ го в някакви "кресливи родители, искащи ДО"....
Дано пък това поне им дава някакво душевно спокойствие, че са си намерили виновника.

Ирене Адлер,  добронамерен съвет, четете с малко повече разбиране..Wink Шмърциплянку е от вашата страна на баракадата и провокира отявлено отсрещната с този пост.  Жалко само, че има страни, когато става дума за децата..
Не участвам в никакви барикади. Просто се надявам на ситуацията да се гледа обективно и без ненужно създаване на напрежение. Никому не помага то.

# 1 557
  • София
То барикади, то от двете страни на барикадата, то чудо.
Аз, а също вероятно и много други родители, искаме ПО със строго спазване на мерки. Ама истинско спазване. И не защото ме е страх. Изкарахме вируса семейно още ноември, за съжаление не съвсем леко. Имаме антитела.
Просто смятам, че строгото спазване на мерки на всички нива е в основата на това да не са пълни болниците и да има адекватно лечение за всички болни. За всички! На фона на цъфналата ни и вързала здравна система.

# 1 558
  • София
Аз искам същото! Къде е спорът?

# 1 559
Това се опитвам да кажа от няколко месеца. Че всички искаме едно и също, но живеем в БГ и това, което искаме ако не се обединим някак, няма как да се случи.

Общи условия

Активация на акаунт