Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 83 513
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 1 530
Присъствено с мерки обаче не се отразява на негативно върху болниците.
Кой и къде е доказвал подобно нещо, освен тук в темата Wink)
И КАК е доказано, като не е никак доказано
Сигурно има предвид Франция и Австрия. За Австрия може да се прочете в последните ми постинги от вчера. С цифри от истинско масово тестване- в основното училище по три пъти в седмицата (понеделник, сряда и петък) и в гимназията по един тест за два дни присъствено обучение. И въпреки ниските числа от истинско тестване - пак казвам, че не са модели и предположения, а тестове, които се случваха седем седмици наред - ще затворят, за да спрат нас, родителите. Ние сме проблемът. Поне в Австрия.

Скрит текст:
Пример за гледане в занималнята: "ако искате детето Ви понеделник да бъде прието, донесете ПСР-тест". За щастие са безплатни, организирахме час за неделя (!) в драйв ин и това е. Не ни харесва, тестове си имаме у нас пет, но се съобразяваме.

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 17:04 от Анонимен

# 1 531
  • София

Ми ей го! То се вижда и с просто око, без да си математик, че можеше да пуснат гимназистите веднага след ваканцията.

# 1 532
Не виждам основание в това мислене, че децата са ДО, защото някои родители искат това.
Ми не, не е така. Това са решения, върху които родителите не влияят.
Наивно е да мислим, че родителски и учителски организации не влияят на тези решения.
Затова е и плашещо, че много родители вече вдигат рамене и си казват, ами ще свикваме с новото нормално, ние не можем да влияем. Можем и още как.
Врабчо, наивността е в твоето мислене, действителността е съвсем различна. Тези магазини, дискотеки, ресторанти и молове не са собственост на никой обикновен родител. Тяхна собственост са си (на управляващи и приближени), интересите са си техни, не на родителите...
Пък ти си вярвай на който каквото излезне да каже по медиите, няма лошо... В пълното право си си даже.

# 1 533
Ами не става въпрос за вяра, човекът си го казва в прав текст. Не, че не си го знаем много хора и така, но това си е директно потвърждение. Така че... не знам за каква наивност говориш в момента.
Приемам, че просто искаш да уязвиш, което не е за пръв път.
Освен това, тук не става дума за магазини и дискотеки, а за държавни училища. Кой има интерес да бъдат затворени те, ако не родителски и учителски организации? В този бранш големи корпоративни интереси няма.

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 17:25 от Анонимен

# 1 534
Така. И аз да взема да си сменя съдържанието на поста, че стои леко безмислен по отношение на вече редактирания ти, Врабчо.
И няма смисъл да коментирам каквото и да било, щото няма никакво желание да бъде осмислен.

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 17:26 от шмърциплянку

# 1 535
И да пуснат децата ПО, някои дами споделиха, че ще се възползват от 10 дневно отсъствие по домашни причини, защото не могат да си отменят резервациите в хотелите. После по медиите ще дават, че родители не пускат децата си ПО, защото се страхуват или защото са съвестни.. А те... на екскурзия.
Ей това ме втрещи най-много.

# 1 536
  • София
Къде мога да намеря само датите 2020/21 когато училищата са затваряни?
В заповедите на Мон се побърквам от четете и не намерих друга, освен 12.11.2020.

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 21:38 от Rockstar

# 1 537
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Не знам как е било по заповеди, но на 13.03 петък си бяхме на училище (предната седмица бяхме грипна ваканция). От 16. 03 - понеделник, започнахме в teams. Но ни беше позната платформа, защото я ползвахме вече 3 години - вярно за съвети, оперативки и т.н., но в края на седмицата 16-20.03. всички от децата (4 клас) вече бяха в онлайн, синхронно часове. И мога да твърдя, че до края на март ..., та до към средата на май, всички деца бяха много ентусиазирани (да не забравяме, че имаха една седмица измислена ваканция, като през нея доста от децата се включиха в клубове по интереси, защото наистина бяха затворени и нямаше друго какво да правят), но после вече ...
Аз съм адски доволна, че бяхме на училище от 4.01. Както аз, така и първолачката. Виждам огромната промяна в петокласничката - апатия, не иска да излиза, не контактува с други деца - освен 3-4 от класа и то онлайн, защото живеят далеч и не могат да се видят ... На мястото, където живеем - няма приятели. Тук сме от година и половина и нямаше време да създаде приятелства ... Пагубно ѝ се отразява това застояване у дома ...
Смятам, че при нас затваранията са под лобистки натиск. Друго щеше да е, ако наистина се управляваха правилно и при спадове всички класове се връщаха в класната стая ... Но ...
И да си говорим честно - няма смелост за адекватни решения и последващ ги контрол. Ако има смелост за адекватни решения и последващ ги  контрол с малки, но наистина събираеми глоби - всички щяха да си носят маските, да спазват дистанция ... Да, щяха да мрънкат по форуми и фейсбук, но щеше и да има по-малко болни ... Така си мисля ...

# 1 538
  • София
Ето, нека не сме ние, наивните и глупавите, които все нищо не разбираме и няколко души тук непрестанно трябва да ни обясняват кое как е..... Над поста ми учител, Почти безобидна,  казва как вижда нещата и от позицията на преподавател, и на родител. Така е и при Лиляна, не знам Гаргамела дали има и по-малко дете...Ако да, и при нея. Simple Smile Но какво ли разбират те...

# 1 539
  • София
Сега гледам стари съобщения - при нас от 16.03.2020 започнахме да получаваме задачи / домашни по вайбър, след седмица , две стартира онлайн обучение чрез школо, тази година е на тиймс, да в началото имаше ентусиазъм...

# 1 540
  • София
Съжалявам, не можах да се редактирам. Били сме вкъщи от 6.03.2020 и госпожата ни е изпращала задачи в Школо и Вайбър до 26.03. После имахме някакви срещи онлайн 2 пъти седмично по половин час.
Завършихме така.
Следващата заповед е от 12.11.2021 до 27.11.

# 1 541
Аз имам един такъв въпрос.
Смятате ли, че ако ЕС отправи изискване към управлението на кризата в общността да е с приоритетно присъственото обучение, то правителството ни ще се съобрази с лобистките кресливи родители, искащи непременно ДО?
И защо въпреки кресливите родители, искащи ДО на всяка цена, децата от 1-4 клас не са ДО, а са присъствено? Те тези родители не са едни и същи, така ли?
Интересно ми стана, нищо повече... Ей така, размишлявам си на глас.

# 1 542
  • София
ДО за децата в градините и 1-4 клас струва пари на правителството. А за 5-12 клас не струва нищо! Още ли има неразбрали?

# 1 543
ДО за децата в градините и 1-4 клас струва пари на правителството. А за 5-12 клас не струва нищо! Още ли има неразбрали?
Именно и аз това питам?
Щото ако се слушаха кресливите родители лобисти трябваше и тези деца да са ДО.

# 1 544
  • София
Според пресата, ноември 2020 учителите са били тези, които са искали ДО.
После декември ми се губи, честно. Защо не пуснаха децата тогава? Какво стана? Гледам пикът е бил долу .

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 21:40 от Rockstar

Общи условия

Активация на акаунт