Рисуване/оцветяване с алкохолни маркери

• 1 406
  • 10
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте, художници и любители на изкуството!
Заповядайте в темата за така нашумелите алкохолни маркери.
Тази тема ще бъде полезна както за начинаещи, така и за по-опитни художници, които искат да научат нови неща за използването на алкохолни маркери в своите проекти.

Какво представляват алкохолните маркери?
Алкохолните маркери съдържат мастило, разтворено в алкохол, което ги прави по-устойчиви на размазване и позволява гладко нанасяне върху различни повърхности, като хартия, картон и пластмаса. Те изсъхват бързо и не оставят следи, което ги прави идеални за подробни и чисти илюстрации. След нанасяне алкохолът се изпарява и оставя пигмента върху хартията, като линиите в края на изображението са почти невидими, за разлика от маркерите на водна основа, където в края на изображението се появява тънък контур.

Скрит текст:
https://youtube.com/shorts/c7FuAT5G0Lo?si=BG_1h6LiAmgVonjN

Техниката на оцветяване с алкохолни маркери позволява на цветовете да се смесват и преливат, създавайки живописен и реалистичен вид.
Алкохолните маркери не са водоразтворими, но могат да се разтворят с алкохол.
Ползваме ги в различни проекти - от рисуване на илюстрации и скици до оцветяване на мандали, анти-стрес рисунки и още.
Имат два върха - широк, за покриване на по-големи повърхности и тънък за детайли и контури.

Популярни марки маркери са популярни марки като Copic, Prismacolor, Winsor & Newton, но не отстъпват и китайските комплекти, продавани в Тему и Алиекспрес.

Как да използваме алкохолни маркери?

Нанасяне на слоеве: За да постигнете дълбочина в рисунката, нанасяйте маркера на няколко слоя, като оставяте време за изсъхване между тях.

Смесване на цветове: Смесвайте различни нюанси, като използвате специални маркери с по-светли или тъмни тонове за създаване на преходи.

Избягвайте прекомерно натиск: За да предотвратите размазване, избягвайте натискане на маркера твърде силно върху хартията.

Примери на художествени произведения с алкохолни маркери

Съществуват различни техники за комбиниране на алкохолни маркери с акварелни бои и графитни моливи, което дава уникален ефект и текстура на картините.
Какви техники използвате вие? Темата е за вашите творби, въпроси и съвети

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 21:19 от Рaдост

# 1
  • Бургас
С удоволствие ще следя темата!
Благодаря за направата й!
Малкият ми син обича да рисува анимета.
И любими са му алкохолните маркери
Смесва ги с всичко - моливи, тънкописци, различни видове бои....

В момента е на вълна бокс и боксьори, та тази рисунка е в процес на работа още.

# 2
Пробвала съм да рисувам с алкохолни маркери, мисля че съм споделила повечето рисунки в друга тема. Може и да съм пропуснала някоя. Това са упражнения, вдъхновени от изкуствено генерирани изображения (вдъхновени означава, че съм си генерирала изображенията и после съм гледала от тях, но крайният резултат не е точно същият):

Не ми харесва, че Копик са толкова скъпи и докато човек се научи как да си служи с тях, половината започват да се изписват.

# 3
  • Бургас
Олеее,разкошни са pppqqq !
То не само Копик, но повечето качествени материали за рисуване са адски скъпи!

# 4
Благодаря Simple Smile
 Така е, но Копик са над 10 лв на маркер (ако говорим за класическия модел), което е повече от цената на бройка на най-добрите моливи на Caran D'Ache.

# 5
  • София
Аз за сега държа фронта с маркери от Тему. 160 броя ги взимам за около 40лв и с купони за намаление падат поне на половина. Тези дни у дома интензивно се рисуват коледни картинки, има чудесни уроци за деца в ютюб

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 16:50 от sweetvit

# 6
Здравейте! И аз съм от новозаразените, до голяма степен от TikTok. Там доста момичета вече показват оцветени книжки, рисунки, голямо вдъхновение са. Има и канали, в които показват как оцветяват и постигат различни ефекти.

Поръчах на добра оферта алкохолни маркери от Temu - 60 бр. за 24 лв, както и една от така популярните книжки на Coco Wyo (не знам дали е оригинална, имаше добри отзиви). Ще пристигнат до седмица и споделя мнение тук.

Препоръчвам YouTube канала на Senseiypd - художник с много забавни и полезни видеа. Той препоръча като изгодни и качествени маркерите на Sketch Deli, които бих закупила, ако се зарибя повече и не съм достатъчно доволна от тези от Temu.

# 7
  • Бургас
Моя син, точно покрай Сенсея в ютуб се зариби да рисува.

# 8
И аз съм го гледала. Той пускаше и инфлуенсърски кодове за намаление от време на време. Не знам дали има и други бг инфлуенсъри, които да дават кодове за арт материали.

# 9
  • Бургас
Два дена рисува това.

# 10
  • София

Вариант за оцветяване на тухлички

Общи условия

Активация на акаунт