Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 83 517
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 1 515
  • Най-красивата страна
В нашетоучилище във всяка стая и в тоалетните има мивка и сапун.
Обаче не всяко дете има навика да си мие ръцете.За 5 клас говоря.
Не са в детската градина и учителите не са длъжни да ги следят да се мият след тоалетната..
Лекар стои с термометър в ръка на входа на училището.
Децата влизат с маски,мерят им температурата.
И после медицинската сестра минава по стаите ,проверява и все намира някой с хрема и кашлица ...
Хващали са и дете с антибиотици на училище.
Мама му ги дала,за да си изпие хапчето навреме.

За маските- в една друга тема една майка сподели,че се качвала в автобуса без маска и се възмущаваше,че хората и правели забележка.
И вероятно не е само тя.

После децата не носели маските си в училище....

Каквито и мерки да се вземат,на бай Ганьо не му пука.
Може би затова сме на челните места по смъртност.
Не заради децата-те са само потърпевши.
Заради безотговорните възрастни.

# 1 516
И вчера писах, ербап майките, правещи скандали за върнато болно дете, задушаващо се от маска и прочие ще намалеят до изчезване, абсолютно внезапно след първото, на което му дадат документите да си търси ново училище.
За учителите също има лесно за санкция, имаща превантивна функция.

Държавата заявява: ми, те не искат  и се свива в ъгъла.
Я, пробвай да не й платиш нещо дължимо...

# 1 517
  • Най-красивата страна
Съгласна съм със solnichka.
Нека да има глоби и наказания за неспазване на мерките.
Но това пак зависи от политиците.

# 1 518
Loska, това положение ще умножи съществуващи проблеми. "Заравяне" е да се отрича това.
мацки, много сте изписали, не мога да сваря да ви изчета!

А пък иначе като коментар - нали разбираш и си съгласна с мен, че написаното от теб е частично невярно, частично вярно?

Защото в моето обкръжение дете, което в училище се е водило с неподходяща компания. Сега като е под погледа на майка си, и се е дистанцирало от компанията си, е дооооста променено. Към добро е променено.

Тъй че, аз мисля, че текущото положение няма да промени крайния баланс в обществото ни, както и постоянното ПО не го е променило.
Които са били стеснителни, и са били подложени на агресията на хулиганчетата, сега са по-защитени, и имат време да порастнат, за да се защитават.
Които са по-агресивни, те или ще задълбочат проблема си, или той ще олекне.

Това ДО хубаво ни показа, че имало и други начини!
На всичките ви е пределно ясно, че както ПО не е идеалното решение за всичките деца, така и ДО не може да е идеалното решение за всичките деца.

Дайте да си го признаем, и да почнем да се дрънкаме за нещо друго Wink

# 1 519
  • София
И вчера писах, ербап майките, правещи скандали за върнато болно дете, задушаващо се от маска и прочие ще намалеят до изчезване, абсолютно внезапно след първото, на което му дадат документите да си търси ново училище.

Във Френския лицей в София имаше истерии, петиции, драми, срещи с директора. Това в началото на учебната година. ДО не предлагат, мерките са за всички. Точка. Никой не се отписа, всички си ходят, когато е позволено. Същите хора в същата страна. Пак казвам, който е без маска получава, но дори в двора не може да влезе без.

Не вярвам, че и в другите училища някой ще тръгне да се отписва и мести, защото има правила. Реално човек може да се дразни от някое правило в някакъв момент, но това, че има правила също прави от училището институция.

# 1 520
Изборно ДО няма да намали натиска върху болниците, нали за това го въвеждат, а не защото някой нещо иска.
Присъствено с мерки обаче не се отразява на негативно върху болниците. Доказано. Затова е излишно да си правим ДО, защото не ни се налагат мерки. Само това ме ядосва в случая. Иначе съм човек свикнал да приема спокойно ограниченията, ако са смислени и нужни. В случая не са нужни точно тези, а други.
Кой и къде е доказвал подобно нещо, освен тук в темата Wink)
И КАК е доказано, като не е никак доказано Wink)

Да искаш нещо, и то да е вярно, са две различни неща.

Мерки ако се спазват стриктно някъде, то това са ЕДИНИЧНИ случаи. МАСОВИТЕ случаи са майките и учителките и учениците да си затварят очите за маските.
Наясно си, нали?
В смисъл - колко трябва да си наивен, че да четеш текущата тема от горе до долу и да видиш колко непознати на теб хора пишат, че при тях мерките не се спазват, и ти да продължаваш да не им вярваш, и да си въобразяваш друго?

Ясно ми е, че такива наивни, в тази тема, НЯМА. Има такива, които изопачават истината, или показват частично истината, за да си настъкмят каквото тях ги устройва като краен резултат.

# 1 521
  • София

Мерки ако се спазват стриктно някъде, то това са ЕДИНИЧНИ случаи. МАСОВИТЕ случаи са майките и учителките и учениците да си затварят очите за маските.
Наясно си, нали?
В смисъл - колко трябва да си наивен, че да четеш текущата тема от горе до долу и да видиш колко непознати на теб хора пишат, че при тях мерките не се спазват, и ти да продължаваш да не им вярваш, и да си въобразяваш друго?

Ясно ми е, че такива наивни, в тази тема, НЯМА. Има такива, които изопачават истината, или показват частично истината, за да си настъкмят каквото тях ги устройва като краен резултат.
Разбира се, че съм наясно. Затова казвам, че могат да се спазват. Не е невъзможно. Не сме идиоти, защото сме българи. Напротив, българите много сериозно спазват мерки наложени от други държави, работодатели и училища. Ако училищата сериозно наложат мерки ще се спазват. Воля трябва, не нещо друго. Няма защо постоянно да се самоубеждаваме, че сме извънземни. Това не е до наивност, затова дадох примери как в същата страна същите хора мрънкат, но спазват. Като не им се дава избор.

# 1 522
Вече всички се научиха да живеят с тази мисъл, че маски се носят на определени места. Ако в началото имаше някакъв бунт, аз вече не виждам нито в транспорт, нито в магазини,хора без маски. Не знам какви мерки не се спазват, не знам в кои градове живеете. В София, хората още на спирката са с маски, всеки се страхува за себе си. Даже в кварталното магазинче, в едно мазе, не влизат без маски. Обаче пандемията продължава.... А да, някои деца ходят на училище, за това ще да е..

# 1 523
Няма как да се наложи това ефективно, нито да се наложи да се разделя боклук разделно, нито да не замърсяваме. Нито да се оправи корупцията, нищо. При нас е така. Затова коригират положението с други инструменти.

Донатела, нали осъзнаваш и знае, че сегашната вълна убива деца и млади хора? Нали осъзнаваш, че е различно от както беше март миналата година?
Нали осъзнаваш, че каквито и версии и щамове да са били миналата пролет, които не покосяваха източна Европа, вече не са такива?

Майката на едното съучениче на детето ми, умря. На друго съучениче на другия ми син, умря баща му. Това са все млади хора за мен. Как ти се струва, на нормално ли ти прилича?

# 1 524
Няма как да се наложи това ефективно, нито да се наложи да се разделя боклук разделно, нито да не замърсяваме. Нито да се оправи корупцията, нищо. При нас е така. Затова коригират положението с други инструменти.
При нас е така, защото е разрешено. Няма санкции за нищо, или има само разписани на хартия. В уредените страни хората не са по-различни от нас. Просто е -там наказания и глоби се налагат много успешно, затова хората са изпълнителни. Защо мислиш, че в Германия са мотивирани да изхвърлят боклука разделно, защото са супер загрижени или защото като сгафиш има хубава глоба!?!
Същото е с маските, с паркирането, с коланите в автомобилите и т.н.

# 1 525
  • European Union
Ние нямаме санкции за деца, които не стъпват в училище с месеци или за деца, които тормозят съученици и учители, та ще имаме за маските. Прочетете прословутите мерки, разписвани от МОН миналото лято. На децата без маска може само да се молим, всяко друго действие е превишаване на правата от страна на директора. Гонене, отсъствия са само фантазии.

# 1 526
  • София
Реално всичко е ала-бала, защото няма статистика от тестове от училищата!
Има някаква статистика от тестове ма възрастните, която се екстраполира върху учениците, но това е несериозно.
Никой няма представа как се развива кривата за заразата сред 7-19 годишните.

# 1 527
Ще си позволя да споделя коментар на отличен професионалист, работещ с деца, по отношение на снощната загуба на националния ни отбор по футбол, но споделеното от него е общовалидно за всички сфери на обществения ни живот, защото касае качеството на личностите, които създаваме (или казано както се използва от някои потребители тук в темата - материала)
https://www.facebook.com/PetarShopovPS/posts/1868513289963422
Може да заместите в текста "национален отбор" с "общество"...
И да се замислим да работим върху това, а не да си търсим извинение и оправдания.

# 1 528
Разбирам те, Боряна, и аз съм живяла в чужбина и съм видяла същото като теб Wink
На ВСЕКИ човек, без значение от националността, ще му се прииска да спазва правилата, КОГАТО му бръкнат в джоба.

Но, не съм съгласна с теб, че е същото с маските. Изхвърлянето на боклука зад блока през терасата, ще затрие някоя мравка. Неносенето на маски, ще затрие някой човек.

# 1 529
Не виждам основание в това мислене, че децата са ДО, защото някои родители искат това.
Ми не, не е така. Това са решения, върху които родителите не влияят.
Напротив, напротив. Управляващите кризата проучват нагласите, освен това са подложени на натиск за всяка една мярка.
Пресен пример е това, което и Русалка написа: сутринта пускат големите вериги да работят, вечерта ги спират. Зависи откъде идва по-силният натиск.
През декември математикът на щаба, Витанов, призна, че спирането на учениците и на ДГ не е било необходимо с оглед на данните за заболели в тях, а е било извършено под натиск. Ще потърся линка с интервюто му. Ето го: https://www.dnevnik.bg/video/lice_v_lice/2020/12/17/4154103_mate … aha_zatvoreni_ne/
Има си определени групи, които лобират за това или онова непрекъснато, като в определени моменти позициите им са особено силни. Слагаме на кантара и позитивите за самите власти, които искаха да си припишат заслугите за спада на заболелите. И ето ти концерт по желание.
Наивно е да мислим, че родителски и учителски организации не влияят на тези решения.
Затова е и плашещо, че много родители вече вдигат рамене и си казват, ами ще свикваме с новото нормално, ние не можем да влияем. Можем и още как.

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 16:59 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт