Частни училища – информативно-дискусионна тема – 68

• 18 896
  • 270
  •   2
Отговори
  • София

Добре дошли в темата за частните училища!

Колкото и да сме различни, тази тема ни обединява в търсенето на най-доброто училище за нашето дете.
Нека се опитаме да бъдем максимално полезни!

Някои съкращения, използвани често от потребителите в темата:

АК - Американски колеж
ААУ - Англо-американско училище
СС - Света София
СГ - Свети Георги
ПБ - Петър Берон
ОТ - Образователни технологии
ТЕ - Томас Едисон
КО - Климент Охридски
БШ - Българско школо
Изи/Иззи - Izzi Science for Kids; ЧСУ Наука за деца
Уве - Увекинд
ИА- ЧЕГ Иван Апостолов
ККФ- Константин Кирил Философ
ДТ - Дорис Тенеди
Mapple bear/Канадско мече - Мечето, МБ
Дени Дидро - ДД

Предходните 10 теми ( от 57-та до 67-та):

Частни училища - информативно-дискусионна тема 57
Частни училища - информативно-дискусионна тема 58
Частни училища - информативно-дискусионна тема 59
Частни училища - информативно-дискусионна тема 60
Частни училища - информативно-дискусионна тема 61
Частни училища - информативно-дискусионна тема 62
Частни училища - информативно-дискусионна тема 63
Частни училища - информативно-дискусионна тема 64
Частни училища - информативно-дискусионна тема 65
Частни училища - информативно-дискусионна тема 66
Частни училища - информативно-дискусионна тема 67

Линкове към стари теми (от 1-ва до 44-та) може да намерите в първи пост на тема 50
Линкове към теми (от 45-та до 50-та) може да намерите в първи пост на тема 51

Таблицата с таксите на различните частни училища за учебната 2023/2024 г. НЕ е актуализирана

Таксите за учебната 2022/2023 година може да намерите в скрития текст в първи пост на в темата.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1651482

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 09:52 от Рaдост

# 1
Записвам се в темата.
Изчетох старите, но не мога да се ориентирам. Търся училище, в което аутист няма да е третиран като втора ръка човек, със силен интерес към математика и музика. Това Светилник или Светлина мисля да проуча.

# 2
Гимназията им е професионална, имайте предвид.

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 16:44 от Spensa

# 3
Увекинд ще се местят в нова сграда в ж.к.Лозен парк.Някой има ли информация за новото училище- какво представлява сградата ще има ли спортни площадки.И двете бази ли ще се местят.Ще има ли място за паркиране и ако се наложи изчакване.

# 4
Сградата на училището в Лозен парк изглежда страхотна, има си всичко, да има къде да се паркира.

# 5
Здравейте, има ли вече впечатления от началното училище на ПЧМГ - Архимед?

# 6

За мен, впечатленията от едно училище, дали е Питагор, Архимед, Св.София или което и да е друго, за само една година в ПУК, а дори и да е ПУК + 1 клас е абсолютно недостатъчна за правилната преценка на училището.
Повечето родители, на които децата са изкарали само ПУК ще кажат, че всичко е перфектно. Все пак очакванията не са много високи и няма оценяване, за да се прецени дали децата наистина се справят добре или просто ги гледат като в една нормална градинска група.

Истинските резултати и впечатления идват между 2 и 4 клас, където дефицитите на някои училища лъсват, обаче понякога е твърде късно, за да промениш решението си. Не искаш да си развалиш рахатлъка или детето ти да си загуби приятелите и тогава вече влизат частните уроци и съмненията дали си взел правилното решение.

# 7
Преди 4 години рискувахме, избирайки Британика - ново училище, тогава на 2 години. Мъжът ми едва след известно време видя резултатите /тогавашните/ от НВО и взе да роптае - защо не били в топ 10. Обяснявах, че училището е ново, че явилите се на НВО деца са "заварени", не са подбирани от него, не са минали пълно обучение там. Сега резултатите са все по-добри и по-добри, стигна се до "топа" и сме доста доволни от това и като цяло от училището. Но имаше един период на очакване и несигурност.
Има го обаче и обратното - по-старо и уж доказано училище може да загуби ритъм, директорката да се окаже "превъртяла", преподаватели да напуснат, резултатите да се сринат, точно определен клас/класна да се окажат.. неподходящи за твоето дете, и т.н. А пък детето не е стока да го преместиш от днес за утре.
Така че колкото и да гледаме, често и късметът играе голяма роля.
И нека имат шанс и новите училища, нека има конкуренция.

За мен, впечатленията от едно училище, дали е Питагор, Архимед, Св.София или което и да е друго, за само една година в ПУК, а дори и да е ПУК + 1 клас е абсолютно недостатъчна за правилната преценка на училището.
Повечето родители, на които децата са изкарали само ПУК ще кажат, че всичко е перфектно. Все пак очакванията не са много високи и няма оценяване, за да се прецени дали децата наистина се справят добре или просто ги гледат като в една нормална градинска група.

Истинските резултати и впечатления идват между 2 и 4 клас, където дефицитите на някои училища лъсват, обаче понякога е твърде късно, за да промениш решението си. Не искаш да си развалиш рахатлъка или детето ти да си загуби приятелите и тогава вече влизат частните уроци и съмненията дали си взел правилното решение.

# 8
  • Countryside
Записвам се в темата.
Изчетох старите, но не мога да се ориентирам. Търся училище, в което аутист няма да е третиран като втора ръка човек, със силен интерес към математика и музика. Това Светилник или Светлина мисля да проуча.
Вижте и френското Дени Дидро в Банкя, уж са без оценки и стрес и децата развивали потенциала си. Не мога да кажа обаче дали е така.

# 9
Записвам се в темата.
Вижте и ЧОУ “Изгрев”.

# 10
Дени Дидро не е френско училище.

# 11
Здравейте, мили дами. Искам да попитам дали имате информация за частно училище “Стремеж”, старото име на училището е Първо частно училище Монтесори. Намира се в Италианския лицей.
Много ще ми е полезна информация и за градината и за училището.

Местим се от Варна в София и ще ми е много полезно всяко споделяне ❤

# 12
Здравейте, включвам се и аз в тази тема с два въпроса относно Архимед - от 2026/2027 уч. год сградата на училището ще се мести в Тех Парк София. Някой има ли информация дали там биха отворили външен прием за 1ви клас? И каква е текущатата такса за 1ви клас за 2025/2026г.

# 13
Здравейте, включвам се и аз в тази тема с два въпроса относно Архимед - от 2026/2027 уч. год сградата на училището ще се мести в Тех Парк София. Някой има ли информация дали там биха отворили външен прием за 1ви клас? И каква е текущатата такса за 1ви клас за 2025/2026г.
Звънях им миналата седмица и ми казаха, че нямат прием за първи клас. Аз се интересувах за първи клас 26/27 г. Има телефон, обадете се най-добре да попитате. И ако го направите, моля да споделите какво са Ви казали.

# 14
  • В офиса
Сигурно ли е, че ще се местят от 26/27-а година? Доколкото знам там не е започнал строеж и мисля, че не биха могли да построят нищо за под 1 година. Може и за това да нямат прием.

Общи условия

Активация на акаунт