Частни училища – информативно-дискусионна тема – 68

• 16 725
  • 250
  •   3
Отговори
# 30
В isofmap трябва да се вижда. Можете да видите и колко ще е шумно:) Ще потърся след малко.
П.п. извинявам се, няма там. Намерих тук схема и подробности
https://citybuild.bg/news/zapochna-izgrajdaneto-na-nova-sgrada-n … chilishte-arhimed

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 18:17 от Spensa

# 31
  • София
Сградата се строи до тенис кортовете точно, според мен е на хубаво място (пред нея е паркинга на Тех парка и пред паркинга е друго частно училище- Гимназията нещо си). Паркът е спокоен, за тихо- тихо е, не е далеч от метрото (новата спирка, която копаят), колко 10мин пеша ще е някъде, не повече.

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 06:38 от malka maimunka

# 32
  • София
На около 10 минути от спирката на метрото на Зала Арена София ще е новата сграда на ПЧМГ и ще се минава през Тек парка, който е много приятен за разходки. Навътре е от Цариграско шосе - да речем, че сегашната локация на Руски паметник е по-шумна. Google Maps го дава на 10 минути, но според мен ходенето пеш ще отнема по-малко. А самото метро, ако се спази срокът от 40 месеца - трябва да е готово през април 2027 г.

# 33
момент - на 10 минути от пирката на Цариградско ли имаш предвид, че го дават. Аз за метро на този тап не се интересувам, евентуално от спирката

# 34
  • София
момент - на 10 минути от пирката на Цариградско ли имаш предвид, че го дават. Аз за метро на този тап не се интересувам, евентуално от спирката
Не от Цариградско - тя е малко по-далеч. Спирката при зала Арена е по-близо. Ако е вярна картата на новата линия на метрото, трябва да има спирка при залата, което е чудесно, защото не трябва да се върви по Цариградско (мръсно, шумно). А спирката на Цариградско е на повече от 10 минути от Тек Парка - или поне на мен ми отнема повече време, ама аз вече не съм първа младост.

# 35
  • в страната на чудесата
А с кола докъде? Можеш ли да стовариш някого наблизо и да продължиш?

# 36
  • София
То в самия Тех парк също може да се влиза с кола, има някакво безплатно време.

# 37
  • София
А с кола докъде? Можеш ли да стовариш някого наблизо и да продължиш?
до бариерите на всички входове на Тек Парка. Ако имаш пропуск, може и до самото училище.

Ето карта със спирките на метрото и училището (в жълто)

# 38
  • София

Работи се здраво

# 39
Доста са напред със сторежа. Може би наистина ще са там за учебната 26/27 и да се надяваме и с увеличен прием. Ние ще кандидатстваме, но ако приемът е отново 20 деца от 120 деца, едва ли ще имаме шанс.

# 40
Колкото и бързо да напредват, твърде оптимистично е да са там за следващата учебна година. Дори да са готови с грубия строеж до зимата, после ще имат 5-6 подходящи месеца за довършване, което е крайно недостатъчно. ДОРИ някак да се случи, не знам как, дали ще е достатъчно изсъхнала сградата, че да напъхаш деца в нея? За мен реалистично е 27/28.

# 41
TE беше на почти груб строеж края на м. юни, ама се напъхаха през септември.
С организация, може да стане бе проблем по сградата.

# 42
  • в страната на чудесата
То не е ясно дали има избор… освен да се преместят
ТЕ пък къде са строили

# 43
  • София
ТЕ не строиха, а ремонтираха вече готова сграда. Навремето Британика като строиха ми се стори, че много бързо вдигнаха новата сграда, но вече не помня точно колко време им отне. Дали не беше около година.

# 44
  • София
ПБ навремето вдигнаха новото крило за едно лято Joy

Общи условия

Активация на акаунт