Частни училища – информативно-дискусионна тема – 68

• 16 715
  • 249
  •   3
Отговори
# 45
  • София
По тези снимки са доста напред - очаквам покрив до октомври и после довършителни работи вътре през зимата. Ще се справят 😌

И дано са им големи класните стаи като сегашните, че на някои ЧУ класните стаи са миниатюрни.

# 46
  • София
Има ли някой с преки впечатления от гимназията на Дорис Тенеди. Как е като среда, че това повтаряне на "елитарност' на страницата им, малко в повече ми идва?
Също какви профили предлагат в 11 и 12 клас?
Тази година имат доста добър резултат на ДЗИ Бел, интересно е дали децата ходят допълнително на уроци по Бел за подготовката.
Сега видях, че имат една паралелка на випуск. Най-вероятно се запълва от децата, учили там до осми клас, и остават много малко или никакви свободни места след класирането за държавните гимназии през юли.

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 14:56 от Magenta2022

# 47
Здравейте! Вероятно ще ни се наложи да избираме между НПМГ и Питагор за 5-ти клас. Може ли за препоръки и мнения, позитиви и негативи от двете училища?

# 48
  • в страната на чудесата
Пчмг или Питагор?

# 49
За ПЧМГ по скоро няма да стигнат силите.
НПМГ не е ЧУ, но предполагам повечето имат наблюдения и от там

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 15:23 от sunflower_sunflower

# 50
Изборът ви е лесен, значи. НПМГ.

# 51
  • София
Мисля, че Дорис Тенеди винаги са имали по две паралелки в гимназията. 37 деца са се явили на ДЗИ БЕЛ тази година. Това са две паралелки. Със сигурност не им се запълват местата от основното училище и принципно няма проблем с приема там. Не знам какви профили имат. Приятелско дете го завърши, но още по старата програма. Информацията на сайта им е доста постна, меко казано.

# 52
  • София
Санака, благодаря. Дано някой с дете там чете темата. Аз имам познати, но децата им са  в прогимназия и начален етап и затова не съм ги разпитвала.

# 53
  • София
На познат детето завърши Дорис Тенеди - профил предприемачество, положително се е изказвал. Само гимназията е учило там.

# 54
А някой знае ли след като ПЧМГ освободят сградата на Скобелев, кое училище ще се премести там ? Има ли някакви предположения?

# 55
А някой знае ли след като ПЧМГ освободят сградата на Скобелев, кое училище ще се премести там ? Има ли някакви предположения?

Еврейското. ЧСУ "Роналд Лаудер" Всъщност те принудиха ПЧМГ да излезе, като им прекратиха предсрочно договора.
Явно нямат пари да си построят мегапроекта на харизания от Столична община и по точно от Чобанов(чието дете учеше в същото ЧУ по времето на подаръка) парцел до пазара Д. Петков. За съжаление правото на строеж е безсрочно отстъпено. Поредният гешефт в Столична община. Парцела е бил за общинско училище и градина.

# 56
  • в страната на чудесата
Договорът не се прекрати когато поискаха, а ще се прекрати 1 г по-рано с неустойка.
Абе постъпиха гадно, натиск брутален
Малката Влъчкова удържа. Това момиче надмина майка си. Засега.

# 57
За ПЧМГ по скоро няма да стигнат силите.
НПМГ не е ЧУ, но предполагам повечето имат наблюдения и от там
Аз си мисля, че е по-трудно да влезеш в НПМГ отколкото в ПЧМГ, но все пак са различни изпити и зависи как се е представило детето. В НПМГ има обявени само 2 паралелки, в ПЧМГ са три.

...за след 4-ти клас имам предвид

# 58
Има ли някой с преки впечатления от гимназията на Дорис Тенеди. Как е като среда, че това повтаряне на "елитарност' на страницата им, малко в повече ми идва?
Също какви профили предлагат в 11 и 12 клас?
Тази година имат доста добър резултат на ДЗИ Бел, интересно е дали децата ходят допълнително на уроци по Бел за подготовката.
Сега видях, че имат една паралелка на випуск. Най-вероятно се запълва от децата, учили там до осми клас, и остават много малко или никакви свободни места след класирането за държавните гимназии през юли.
На близки семейни приятели дъщеря им завърши там миналата година, доволни са, детето е едно от 120-те пълни отличници в страната за всичките 5 години гимназиален етап (но това си е от детето, естесттевно), писала съм си и с няколко майки, които обаче не познавам лично, защото и аз се интересувам. От една от майките получих супер отзиви от немската паралелка, детето сега е в 9 клас, чудесни отзиви и за учителите, особено по немски  БЕЛ и философия. Математиката, май е по-късата клечка.  Профилите са съответния език - английски или немски, информационни технологии и предприемачество, до колкото разбирам. Като цяло отзивите, които аз получих са хубави, но цялата тази липса на достатъчно информация ми е странна.

# 59
  • София
Renjaki, благодаря за споделеното. Обучението явно е на ниво. Вижда се и от резултатите на ДЗИ Бел.
Някакви отзиви за средата? Преди доста години, когато близки деца учеха там, децата бяха основно от семейства на бизнесмени с по-сериозни възможности. Ние търсим по-шарена среда, не знам сега как е.

Общи условия

Активация на акаунт