Частни училища – информативно-дискусионна тема – 68

• 51 775
  • 752
  •   2
Отговори
# 60
То и ние такава среда търсим. Това, според мен, си е до късмет. Вероятно има деца от всякакви семейства. Приятелите ни, чиято дъщеря завърши миналата година бяха програмисти и икономисти, скромни, земни и трудолюбиви хора, на чието мнение се доверявам, затова и се насочих към това училище, още повече, предвид нашата безумна локация, ни е едно от удобните. Някъде четох по-горе, че приемали всеки. Една от майките, с които си писах, чиято дъщеря е там в 9 клас, сподели, че и синът ѝ е кандидаствал там, но не са го приели. Така че, вероятно не е като да няма никакъв подбор. Правят нещо като НВО по мат и бел за половин ден. И после ти връщат обратна връзка.

# 61
  • София
То и ние такава среда търсим. Това, според мен, си е до късмет. Вероятно има деца от всякакви семейства. Приятелите ни, чиято дъщеря завърши миналата година бяха програмисти и икономисти, скромни, земни и трудолюбиви хора, на чието мнение се доверявам, затова и се насочих към това училище, още повече, предвид нашата безумна локация, ни е едно от удобните. Някъде четох по-горе, че приемали всеки. Една от майките, с които си писах, чиято дъщеря е там в 9 клас, сподели, че и синът ѝ е кандидаствал там, но не са го приели. Така че, вероятно не е като да няма никакъв подбор. Правят нещо като НВО по мат и бел за половин ден. И после ти връщат обратна връзка.

Благодаря много! Добре е, че има всякакви семейства. По-скоро писаха преди, че местата в гимназия не се запълват изцяло от деца, учили в училището до 8 клас и може да се намерят. Ще отидем на място, когато му дойде времето, да си зададем въпросите. Допада ми това, че имат изпит и подбор.

# 62
А някой знае ли след като ПЧМГ освободят сградата на Скобелев, кое училище ще се премести там ? Има ли някакви предположения?

Даже в Еврейското училище официално са обявили, че се местят в сградата на ПЧМГ 26/27 година.

# 63
  • София
Здравейте, понеже се обсъжда гимназиален етап, да се вмъкна и аз с едно питане. Има ли някой отзиви за Иван Апостолов? Опитах се да търся в предишни теми, но намирам много малко информация. Приемам препоръки и за други ЧУ в гимназиален етап. Просто Иван Апостолов и като локация ни е много удобно.

# 64
Минете през учебните планове на гимназиите. Аз си мислех, че има разнообразие от профили и възможности, но реално не предлагат много повечето частни със съответните единици изключения.

# 65
  • София
Аз не съм виждала публикувани учебни планове на сайтовете на частни училища.

# 66
Има на някои. Ако не, гледам разписанието на часовете, ако го има или звъня.
В таьи връзка, ако го запиша в IB програма, но не успее да вземе някой/и от изпитите, с каква диплома излиза?

# 67
Един линк за да покажа, че има и изключения:
https://www.parvamatematicheska.com/pchmg/uchebna-dejnost/

# 68
  • София
Явно има изключения. Но повечето не публикуват учебните си планове /а би трябвало/, някои дори профилите си не обявяват.

# 69
Звънях в едно - езиков профил, разширено. Няма да има други профили... Не знам може ли така ..

# 70
Един линк за да покажа, че има и изключения:
https://www.parvamatematicheska.com/pchmg/uchebna-dejnost/

Е това е само ПЧМГ. На техният сайт отдавна има всичко, от години имам предвид. На другите частни учебните планове ги няма, както каза Санака. Може ли в тази връзка и да не ги спазват съвсем, например министърът ако ореже часове по език, те да си ги имат🤣

# 71
  • София
Звънях в едно - езиков профил, разширено. Няма да има други профили... Не знам може ли така ..
Не, не може. Профилиращите предмети са минимум 3.

# 72
Значи сигурно са имали предвид, че всички ще учат един и същи трети профил, без възможност за избор ..

# 73
  • София
Може би имат предвид двата чужди езика плюс БЕЛ като профили.

# 74
Здравейте, понеже се обсъжда гимназиален етап, да се вмъкна и аз с едно питане. Има ли някой отзиви за Иван Апостолов? Опитах се да търся в предишни теми, но намирам много малко информация. Приемам препоръки и за други ЧУ в гимназиален етап. Просто Иван Апостолов и като локация ни е много удобно.
Онзи ден случайно се видях с познат, на когото и двете деца са там - дъщерята е в гимназия, доволен е, има някакви постижения по английски и ще е с намалена такса. Синът му е в прогимназия, като вариант обмислят и той да остане ако не се представи добре на НВО.

Общи условия

Активация на акаунт