Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 83 395
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 1 695
Днес времето беше чудесно. Паркът до нас беше пълен с хора - малки, големи. Едно стадионче има наблизо, големи групи деца играеха мач. Единият ми син е бил няколко часа по фитнес площадките. Имах чувството, че целият град се е изсипал в парка. Колелета, тротинетки, топки. Иначе, нали,  децата не ходят на училище, а когато ходят, уж не трябва да се смесват.
Чудя се какво би станало догодина, ако просто кажа, че нямам компютри и интернет вкъщи.

# 1 696
  • София
Гаргамелка, става дума за 7 клас, АЕ. Сега ги броих в програмата (мислих, че имат 4 часа седмично, а те се оказаха три)... Та думата ми е, че за две седмици, шест часа общо, децата се сдобиха с три теста и три оценки... А сега за пет седмици ДО, общо 15 часа са правили 1 тест - 1 оценка... Това е недопустимо, ако ще продължаваме в този идиотски формат на образование...
Стон, за догодина и аз това си го мисля. Ще пускам заявление за индивидуално обучение, но повече с този вариант няма да го бъде. Не им ща преподаването. Само голямата, която ще е в 12 клас и ще е вече пълнолетна ще оставя да си избере как да учи. Малките няма да прекарват времето си пред екрана.

# 1 697
  • София
Стон, за теб ще има изисквания, защото не си от привилегированите родители, на които им дават наготово, че и учителите обикалят да им дават листчета. Ще се мъчите и това е.

# 1 698
И аз обмислям самостоятелна форма на обучение за гимназистката, ако това продължава догодина. Не ме кефи това стоене пред екрана и зомбиране.
Има време, то ще се види накъде вървят нещата.

# 1 699
  • София
И аз обмислям самостоятелна форма на обучение за гимназистката, ако това продължава догодина. Не ме кефи това стоене пред екрана и зомбиране.
Има време, то ще се види накъде вървят нещата.
Абсолютно. При нас е от 8:30 до 16:30, часовете са астрономически, а не от по 30 или 40 минути. Това още една година няма да го причиня на детето си и ще мине на индивидуален план някакъв. Не е хуманно просто, колкото и да се радвам, че си водят часовете, а и че е картотекиран спортист, та все пак прави и нещо друго, нормално и организирано.

# 1 700
Прогнозите са едно, реалността друго. Как пък един поне от нас не се разболя, че да потвърди прогнозита - 40-тина учители и два випуска по 4 паралелки ученици и 10 човека администрация и друг персонал.
При това затваряне, хората тръгнаха да се събират в малките си апартаментчета и вилички по не знам колко души, не е като в ресторант просторно.

Аз нямам сили повече да си хабя очите и времето, че да им поднасям качествен продукт и да ги дебна за обективно оценяване. Пускам си стандартното, кой разбрал, разбрал, кой не - да се спасява. Да отиде при професора да му го обясни.

Това, че при вас един не се е разболял, не означава, че навсякъде е така, по- леко с обобщенията. В нашето училище почина учител, други двама берат душа в интензивното от 3-4 дена. Преди да ги пуснат от някои класове отсъстваха по десетина деца.

# 1 701
  • София
Вече започва да ми се прокрадва мисълта, че догодина ще бъде само присъствено в световен мащаб, независимо как вървят нещата с вируса. Хората ще са готови да поемат рисковете заради изчерпване на материалните, организационните и психичните ресурси.

# 1 702
Дано пък се оправят нещата и да бъде!

# 1 703
  • София
Вече започва да ми се прокрадва мисълта, че догодина ще бъде само присъствено в световен мащаб, независимо как вървят нещата с вируса. Хората ще са готови да поемат рисковете заради изчерпване на материалните, организационните и психичните ресурси.
То и сега навсякъде почти е присъствено. Не броя британците, които затвориха за два месеца и някои щати от САЩ. Другите са си на място. То по ред причини, де, но наистина не им се рискува на хората повече с ДО.

# 1 704
И аз си мисля, че това няма как да продължи до безкрай така, дори и в много богати държави. За да има добро здравеопазване са нужни много финанси, а без работеща икономика няма как да се върти колелото. Парите рано или късно ще свършат и оцеляването на давещия се ще е в неговите ръце.

# 1 705
  • София
Ще стане нещо като ударно ваксиниране до края на лятото във всички държави, които успеят да се докопат до ваксини, ще има и реваксинация на първите ваксинирани и наесен с песен всички на работа и на училище.

# 1 706
В нашето училище също почина учител. Много, много успешен учител! Доста бяха болни октомври и ноември. Сега не. В класа на детето не е имало официален случай, за други не знам.
В темата за аутизъм, майка съобщава, че детето и в Турция е от март миналата година ДО. Съответно проблемите са огромни.
Дано до есента се постигне сравнително висок процент ваксинирани или нещо друго се случи, та вирусът се ограничи и новата уч.г. е в училищата.

# 1 707
  • София
И около мен все повече хора заявяват намерението, че ако и следващата учебна година тръгне така, ще минат на индивидуална форма.
Казваха, че пандемията ще заличи някои професии. Учителската ако не е заличена,  то от дефицитна, ще се превърне в излишна, ако върви така...

# 1 708
Аз пък си мисля, че сега е удобния момент да се иска повече учители и класовете и групите в детски градини се намалят под 20, та дори и 15 деца. Сега е моментът да се закупят чинове за един ученик.

# 1 709
  • София
Да, но сградната база не може да се разтегли. Поне не за няколко месеца.

Общи условия

Активация на акаунт