Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 9

• 32 445
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
# 76
Благодаря Flowers Hibiscus
Явно тази година "опитно ще експлоатираме " системата...
Направи ми впечатление, че едно дете ще бъде класирано на едно място. Това явно е заимствано от приема в ДГ и според мен е чудесно.
Остава да си пожелаем успех и късмет на децата... където и да отидат. Hands Pray

# 77
  • СОФИЯ
До 16 ч. днес не бяха качили именно приложението Smile Все още го няма тук https://sofia.obshtini.bg/list?action=folders&folderid=510910 Стои си старата "система".

# 78
  • София
Аз също бях от тестващите системата(създател и админ съм на групата за Детски градини и ясли в гр. София). Всичко, което написа Kinder AG е така.
За мен бяха безумни някои решения за функционалността, които дори не бяха бъгове.
Реално нямаше и какво толкова да тестваме, защото точките от попълнените критерии не се появяваха на повечето от нас. Почти през цялото време, лично на мен не ми излизаха и училищата по район, за да ги избера. А и да ги избера-нищо. Нямаше симулация на кандидатстване или класиране.  
Още при попълване на информация за родители и деца, някои полета не работеха.
От функционална гледна точка-изключително дразнещо беше, че трябва да влезеш в профила на всяко училище едно по едно. Няма връщане назад-ако го направиш ти се нулират филтрите и си играеш отново да ги селектираш, появяват ти се училищата, разглеждаш второто...и за третото отново. Пълно е с едни такива "дребнотии", които обаче затрудняват изключително работата със сайта.
Липсва информация и текстове в секциите за въпроси. Интерактивните карти за разположение на градини и училища циклят ужасяващо.
Наистина, за мен беше неразбираемо, че се пристъпи към тестване от родители при това ниво на изработка на сайта.
Реално и няма какво толкова да се сподели за сайта и кандидатстването, защото беше на някакво елемнтарно ниво.

# 79
  • СОФИЯ
Тази  "Система", с всичките й функционалности на сайта на ИСОДЗ ли ще е видима? Така изглежда, и от проекта и от самата гласувана.

# 80
Още като видях, че има публикувана обществена поръчка, споделих, че за 3 месеца няма как да бъде направена адекватна и работеща система. Работя в тази сфера на създаване и тестване, направих и система за първи клас за моето училище. Системата можех да я направя за 2 седмици и да влезе в експлоатация още миналата година, но уви от чисто морална гледна точка не посмях да я предложа на ръководството, защото нито е била тествана, нито беше направен адаптивен дизайн.
Независимо, че не съм имал пряк достъп до системата, но с цялото ми уважение към Столична община, след като изгледах видеото за представянето на системата... твърдението, че дизайна е лесен ме озадачи. За човек, който се занимава със сайтове вече 4 близо 5 години, да се загуби е меко казано странно. Продължавам да твърдя, че за създаване на глобална система трябва да минат тестове, които да не са в рамките на 2-3 седмици... Силно се надявам до стартирането на кампанията да бъдат оправени всички бъгове...

# 81
  • София
Ще е общ сайт за кандидатстване в ясли, градини, училища. Изпратиха ни IP адрес с тестова система.
Предполагам, че ще бъде към сайта на ИСОДЗ.

Още нещо се сетих-за да видиш критерии, кандидатури, документи и кореспондеция, трябва да натиснеш 3 линийки до името на детето в профила. Почти никой не се досети за това, стоят като украса. Като ти го кажат и се плесваш по челото къде са го сложили. Убедена съм, че абсолютно никой няма да го намери, ако го оставят така и всеки втори въпрос ще е"Къде да си видя точките?" 
На "Полезни връзки" е подфорумът "Детски ясли и градини" в бг мама. Само това Satisfied Общо взето, май пак разчитат, че форума и групата във фейсбук ще им върши работата.

# 82
Нямаше симулация на кандидатстване или класиране.  
Във връзка с това. Сетих се, че в договора между СО и Сирма ЕАД - фирмата изпълнител, т. 4.2.3 пише, че разработката и внедряването на алгоритъм за класиране е до 30.04.2021, тоест явно по време на тестването такъв алгоритъм не е имало.
Скрит текст:

# 83
Изгледах рекламното видео, линк към което беше пуснат. От бързото цък-цък по екрана не разбрах следното:
По правилата дете може да кандидатства по настоящ или постоянен адрес, което е по-благоприятно за него. Системата позволява ли да се кандидатства за 1 прилежащо училище по настоящ адрес и 1 прилежащо училище по постоянен адрес едновременно, като се въведат и постоянния, и настоящия адрес? Примерно едното училище е на първо място в желанията, а другото - на второ. Ако детето не бъде прието на първо класиране в първото училище, системата позволява ли да бъде класирано още на първо класиране във второто училище?

# 84
Изгледах рекламното видео, линк към което беше пуснат. От бързото цък-цък по екрана не разбрах следното:
По правилата дете може да кандидатства по настоящ или постоянен адрес, което е по-благоприятно за него. Системата позволява ли да се кандидатства за 1 прилежащо училище по настоящ адрес и 1 прилежащо училище по постоянен адрес едновременно, като се въведат и постоянния, и настоящия адрес? Примерно едното училище е на първо място в желанията, а другото - на второ. Ако детето не бъде прието на първо класиране в първото училище, системата позволява ли да бъде класирано още на първо класиране във второто училище?
Надали системата ще позволява това , защото най-малкото не е коректно вие да ползвате уседналост по 2 адреса ,и за 2 различни училища да сте в 1-ва група . Тъй ,че може да си изберете с кое да се регистрирате и може би да видите дали имате шанс. Ако нещо се обърка и все пак решите с другия , предполагам ,че между класиранията ще може да смените адреса и отново да се наредите в 1-ва група за другото училище. Ако не сте 1-ва група с двата адреса , тогава трябва да си прецените шансовете и да решите по кой адрес ще сте на първо и по кой на 2-ро ,3-то и т.н.

# 85
След като детето не може да учи в 2 училища едновременно, аз не виждам какво некоректно би имало, след като наредбата позволява. Ако не бъде прието на първо класиране в първото желание по единия адрес, какво лошо има да може да го приемат пак на първо класиране по второ желание (с втория адрес)?
Ако системата не позволява технически това, значи системата не изпълнява разпоредбите на наредбата.

И как точно ще може да се преценят шансовете, като вероятно не се знае колко други деца кандидатстват и попадат в първа група (примерно) за Х места - повече или по-малко са децата от местата?

# 86
Щом има възможност за въвеждане на постоянен и настоящ адрес, то значи, че ще се използват. Според мен това би трябвало да става автоматично от алгоритъма, а именно да избира автоматично най-благоприятният адрес за детето. Другият вариант е при самото подреждане на училищата родителят да избира ръчно кой адрес да се взима под внимание.
Ако някой от тестващите има представа как става този номер с двата адреса, нека да разясни по-подобрно.

# 87
  • София
Здравейте, може ли линк към Facebook групата?

# 88
Здравейте. Моля и аз за линк за Facebook групата. Благодаря предварително.

# 89
  • София
Електронната система за детските градини, която вече включва и кандидатстването за 1-ви клас тази сутри все още е заключена.Така ли е при всички вас или само аз така я виждам?
Нали в нея трябва да се кандидатства не в някоя нова система?

Общи условия

Активация на акаунт