Избор на столче за кола - 4

• 81 961
  • 836
  •   2
Отговори
# 465
Благодаря за споделените мнения !
Купихме количката и столчето / коша .
Като се има в предвид , че това столче така и така се сменя бързо - бързо , пък си задължен да го имаш - колкото сигурно - толкова .
То , да не дава господ ...
Бебето ще е зимно , не би трябвало да се пътува кой знае колко ...

# 466
  • Пловдив
Здравейте! Рових, колкото време имах, но не успях да намеря полезен отговор.
Трябва ми препоръка за кошче за кола за новородено (0-13), което да е максимално удобно за детето - да лежи колкото може по-малко прегънато. Имаме кошче към количката в комплект (3в1), но е страшно неудобно - главичката пада към гърдите , както и да го наместим и не го ползваме.
(Ще се ползва само за предната седалка, докато детето може да се вози отзад на столче , бюджетът не е от значение). Ще съм благодарен за мнения от личен опит.

# 467
  • Варна
Здравейте! Рових, колкото време имах, но не успях да намеря полезен отговор.
Трябва ми препоръка за кошче за кола за новородено (0-13), което да е максимално удобно за детето - да лежи колкото може по-малко прегънато. Имаме кошче към количката в комплект (3в1), но е страшно неудобно - главичката пада към гърдите , както и да го наместим и не го ползваме.
(Ще се ползва само за предната седалка, докато детето може да се вози отзад на столче , бюджетът не е от значение). Ще съм благодарен за мнения от личен опит.

Причините за клюмане на главичката биха могли да бъдат различни, не само поради лоша конструкция на столчето за кола, но и поради сериозен наклон на седящата част на автомобилната седалка.
Все пак бихте могли да прочетете за AGR сертификата гарантиращ правилно развитие на гръбначния стълб.:
https://www.besafe.com/agr-approval-car-seat/

# 468
Видях, че няколко човека тук имате Axkid ONE. Да ви попитам, вашето столче, когато е монтирано в колата и е празно (без дете), клати ли се спрямо базата? Взехме го от сайта на Бритакс и човекът каза, че е нормално, заради механизма за придвижване на седалката напред/назад. Също така като влезем в някоя по-голяма дупка, се клати столчето и издава звук малко на паянтово Grinning Моля, кажете, че и при Вас е така и всичко си му е наред на столчето Grinning

# 469
Нямам наблюдения да има нещо такова… в смисъл, столчето не е запоено за седалката, мърда, но в рамките на нормалното според мен.

# 470
Не ми е правило впечатление да има видимо клатене или местене на столчето.
Но пък не бих казала, че има и база, то са само релсите.

Уверете се, че е правилно монтирано.

# 471
И аз не съм забелязала да се клатушка, звуци със сигурност не издава, може би не е монтирано правилно?

Някой има ли Be safe Stretch?
Трябва да купим столче и за другата ни кола, в едната сме с Axkid One и се чудя дали пак същото или Stretch Thinking
Никъде не намерих клипче с легналото положение на Stretch, при Axkid, разпънат до края, не е голямо, но пак детето успява да поспи в него, все пак, ако е по-легнало, седалката отпред ще е неизползваема, но се чудя как е при Stretch?

# 472
  • Хасково
Здравейте! Детето сега ще навърши една годинка. Колебаем се между два стола Besafe Izi Turn B I size и Besafe Izi Modular AX 1. Пътуваме доста и искам да е максимално комфортно за сън на детето. Колата, която ползваме за дълъг път е Audi A4 комби. Има наклон и разстоянието между седалките е по-малко отколкото на другата ни кола Golf 5+, така че не сме сигурни, че Izi Turn, ще влезе и ще може да се ползва и предната седалка. Modular успяхме да пробваме и влиза спокойно. Но бяхме без детето и реално, не мога да преценя дали наклона на седалката оказва влияние върху позицията му.
Не би ли трябвало наклона да се компенсира от това, че Modular има много повече позиции на движение отколкото Turn?( продавачката каза 10, но може би е имала предвид облегалката за глава). А и някъде прочетох, че Modular също разполага  със система за регулиране на наклона.
В кое от двете столчета детето ще бъде по-легнало така да се каже, но и все пак в седнало положение няма да клюма главата?
Харесва ми също, че при Modular коланите се натягат сами, което е улеснение, жалко е, че  Turn няма тази функция?
В Turn, пък ни харесва завъртането на 360градуса, както и че все пак е по - нов модел и може би има вложени "нови технологии".
- Тъй като не знам дали ще успеем да возим детето по посока обратна на движението след 2,5 години, трябва ли да ме притеснява, че столът все още не е преминал краш тестове във вариант по-посока на движението?
-Каква е разликата между двата по отношение на мястото за крачетата?
Моля за съвет, кой да предпочетем Simple Smile Благодаря!

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 00:42 от Ivayla_

# 473
Здравейте, детето е на 2г, 12кг, 88см със столче Сирона С и сме много доволни, лошото е, че вече я обърнахме по посока на движението и сега няма шанс да се вози на обратно.
Чакаме второ дете и искам да взема друго столче за голямото, което да е от 9 до 36 и да се ползва дълго. Насочили сме се към cybex pallas s-fix, но тази възглавница ми е чуденка до колко е удачна, ако ще и да се ползва само годинка. Някой мнения или други препоръки?

# 474
Здравейте! Не знам дали въпроса ми е много по темата...
 Имаме столче Cybex sirona sx2 I size, но дете е потно след като я извадим. Не сме пътували дълго  и е пуснат климатика. Въпроса ми е дали си заслужава парите за летния калъф на Cybex, да не е някой търговски трик или да си и подлагам просто  някоя памучна пелена.

# 475
Здравейте,
Предстои да закупим столче за кола за бебе на 5 месеца (8 кг, 66 см), тъй като кошницата за новородено вече му е тясна.
Насочила съм се към Britax Dualfix 2R. Колата ни е Хюндай и30 и според един сайт, който намерих, столчето е добър избор като размери. Дали някой има преки наблюдения с позиционирането на столчето в такъв размер кола?
Още преди да попадна на темата се колебаех между Britax и Cybex Sirona, като виждам, че тук моделите са често коментирани. Имате ли наблюдения, позицията на сън на кое столче е по-добра?
Приемам препоръки и съвети.
Благодаря Blush

# 476
  • Бургас
Ние сме с Britax Dualfix 2R, доволна съм от столчето. Въртенето ми е много удобно, като слагам и свалям дъщеря ми от колата. С 3 деца сме, големите вече са без столчета и се събират спокойно тримата. Но колата ни е Тойота Авенсис.

# 477
Каним ви да отбележим заедно утрешния национален ден на безопасността на движението по пътищата! Blush
Ще бъдем заедно с Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата", Столична община, Пожарна безопасност и защита на населението, ЦСМП, Пътна полиция, Охранителна полиция и Български Червен кръст.

На специални симулатори ще можете да усетите какво е да претърпиш катастрофа, но в контролирана и безопасна среда и ще получите съвети как да реагирате адекватно при подобна ситурация.

Ще можете да видите симулация на катастрофа между две коли и обезопасяване на кола, премазана от дърво.

Разбира се ние (по-скоро 50% от нас) ще бъдем там, за да демонстрираме различни видове детски столчета за кола и правилните начини за обезопасяване на децата в тях, както и правилните начини за обезопасяване на бременните в колата ️

Елате да се видим, да се запознаем и да покажем, че безопасността на пътя ни е важна и, че "на пътя животът е с предимство".

Мястото - северната част на паркинга пред храм-паметник "Александър Невски". Започваме точно в 9:30 ч. Очакваме ви Yellow Heart

#напътяживотътеспредимство #закопчайдететовстола

# 478
Как е редно да се обезопасяват малки деца (1-3 годинки) в междуградски автобуси? Не се бях замисляла по въпроса, а ни предстои след няколко месеца такова пътуване. Детето ще е на почти 2 години.

# 479
В чужбина съм виждала столчета монтирани на седалките в междуградските автобуси (включително и в градски транспорт специални седалки, които представляват столчета с колани). Тук мисля, че такава опция няма....

Общи условия

Активация на акаунт