Любители на кучета - 115

• 30 153
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Бързо възстановяване на Тайра!
Аз също искам Кио да бъде кастрирана, за да избегнем проблеми за в бъдеще, тъй като не смятам да я развъждам. Това не е моя работа. Ветеринарите казаха след първо разгонване няма проблем. По групите пишат, че е добре и преди първо разгонване. Развъдчица на акити пък казва, че препоръчва кастрация само при нужда (ако прави фалшиви бременности) и то след навършване на 1 година. Каза “много кучета си живеят и некастрирани без проблем дори и без да се развъждат”. Аз обаче се притеснявам за нея постоянно. Да не се опитва да бяга най-вече, да не се мъчи, да не й се промени характера.
Наплашиха ме, че ще се промени и ще иска да изяде котарака ми. Дадоха ми и личен пример как женска акита се разгонва и спира да понася всякакви други животни покрай себе си. Както вие за вашите кученца, така и аз искам най-доброто за нея. В крайна сметка големите кучета се разгонват по-късно (майка й се е разгонила на 11 месеца за пръв път) и имам още малко време да го обмисля. Тя на 2 април ще навърши 7. Някоя от вас използвала ли е хапчета или инжекции против разгонване? Чувала съм, че не са добър вариант, но пък собствениците на майка й използват инжекции, които издържали кучето да не се разгони до 6 месеца, защото вече имат и мъжко куче. Тя на 4-тия се е разгонила... Не искат да кастрират нито един от двамата и сега ги пазят.

# 676
  • Варна
Това е голяма глупост, честно.
Към всички, които се колебаят дали и кога да кастрират кучето си, го направете, преди първото разгонване, за да не тръгват никакви хормони, защото така ще предодвратите не само фалшива бременност, ракови образувания, подути млечни жлези, изобщо много неща, които касаят физическото здраве на кучето, а характеря няма да се промени.
Тези инжекции и хапчета също предразполагат към това,освен това си е допълнителна химия години наред, излишно е.

# 677
Аз срещнах и двете мнения, но в крайна сметка така и не изчакахме първо разгонване и я кастрирахме. За медикаментите имам доста негативно мнение, по-добре операция. Има много притеснение за собственика, но минава и заминава. Съобрази се с препоръките на ветеринаря относно точното време и действай смело. После нито ще се притесняваш, че ще избяга, нито ще ви преследват мъжки кучета, ще си спестиш евентуална беля с инцидентно заплождане. Аз бих се доверила на мнението на ветеринаря, развъдчици, други собственици - всички си имат мнение, но решаващо е медицинското съображение.

# 678
  • Варна
Чувала съм отговор от ветеринар ""както ти решиш""....

# 679
Мери нормално е от упойката да е ленива и поспалива. Стискам палци бързо да се възстанови Тайра 🤗
За хапчета и инжекции против разгонване не знам дали въобще са добра идея. Майката на Виви и слагахме една година инжекции и след това тотално и се обърка периода на разгонване. Не се забелязва кога ще се рязгони, не кърви и за капак последната година се разгони три пъти. Точно от това объркване на организма се появи и последното кучило. Просто това са хормони, които оказват влияние на функционирането на кучето. Трудно решение е това да си подложиш кучето на кастрация, да не говорим че повечето хора влагат твърде много емоция в това и си мислят, че едва ли не себе си ще кастрират. Има информация навсякъде и е добре да сме информирани за всички аспекти, защото и кастрацията понякога крие риск и има определени минуси, а не само ползи.

# 680
Това е голяма глупост, честно.
Към всички, които се колебаят дали и кога да кастрират кучето си, го направете, преди първото разгонване, за да не тръгват никакви хормони, защото така ще предодвратите не само фалшива бременност, ракови образувания, подути млечни жлези, изобщо много неща, които касаят физическото здраве на кучето, а характеря няма да се промени.
Тези инжекции и хапчета също предразполагат към това,освен това си е допълнителна химия години наред, излишно е.
Напълно подкрепям горното!

# 681
За Киара съм забеляза ,че става непвна и някак си по-серт преди разгонване.Лае по съседите,които по принцип познава.Когато нас ни няма те я обгрижват, а съседа всеки ден и давпо нещо за хапване - хляб,или гранулки ,за да го позднава и помни.Зъби се и на нас, с изкл. на ММ, в смисъл по-нервна и неспокойна е.  Абе като жена в цикъл.
 С кой акъл не сме я кастрирали ,не знам.Сега си давам сметка , че нищо не съм знаела за кучетата, а е видно,че само едната гола любов понякога не е достатъчна.Но дворът ни е заграден и няма как да я забремени някой .Сега вече на 12 г и половина едва ли е за кастрация.
   Аз като един абсолютен невежа да питам - колко пъти в годината имат цикъл?И цикъл равно ли е на разгонване?Или едното предшества другото?
     Айра още не е имала цикъл, а е вече на 1г и 2 м.Не знам дъщеря ми защо толкова се дърпат за кастрация, няват намерение да я заплождат.Казва,че им е жал.Аз не спирам да давам аргументи и мисля,че ще дойдат на моята ,ама  след едно разгонване.

# 682
Марулета Кучетата се разгонват 2 пъти в годината. То това им е цикъла 😁.. Попринцип големите породи се разгонват по-късно, понеже по-късно съзряват. Тайра се разгони на 9 месеца, трябваше преди 2 месеца да и е второто, ама тя като не е била наред. Предполагам, че Айра до 1.6 г ще се разгони, просто при някой става по-бавно.

# 683
Благодаря! Дано до тогава на моите деца им дойде акъла!
   Сутрин,като я извеждат за тоалетна и разходка,ходи къде ходи,и преди да се приберат на втория етаж застава на прозореза на кухнята ми,защото ме вижда ,че шавам.Отворям го, гушим се,заради нея свалих комарника, и така се качва горе.Ако не съм я видяла,просто стои на прозореца и чака и няма сила на света,която да я мръдне от там.А когато ни няма , като че ли усеща че отсъстваме и не чака.

# 684
  • София
Каза “много кучета си живеят и некастрирани без проблем дори и без да се развъждат”. Аз обаче се притеснявам за нея постоянно. Да не се опитва да бяга най-вече, да не се мъчи, да не й се промени характера.
Наплашиха ме, че ще се промени и ще иска да изяде котарака ми. Дадоха ми и личен пример как женска акита се разгонва и спира да понася всякакви други животни покрай себе си. Както вие за вашите кученца, така и аз искам най-доброто за нея. В крайна сметка големите кучета се разгонват по-късно (майка й се е разгонила на 11 месеца за пръв път) и имам още малко време да го обмисля. Тя на 2 април ще навърши 7. Някоя от вас използвала ли е хапчета или инжекции против разгонване? Чувала съм, че не са добър вариант, пък собствениците на майка й използват инжекции, които издържали кучето да не се разгони до 6 месеца, защото вече имат и мъжко куч е. Тя на 4-тия се е разгонила... Не искат да кастрират нито един от двамата и сега ги пазят.
Това официален развъдник на акита ли е,защото ако е така ми звучи абсурдно. Angry и  са за докладване в БГРК. Тези хора знаят ли каква хормонална бомба вкарват в тялото на кучето си и до какви проблеми води това?  И какво значи много кучета живеят и некастрирани без проблем,сякаш кастрираните живеят само с проблеми,ами развитието на пиометра ,което е почти винаги при женски кучета некастрирани,а  да не говорим и за другите проблеми.
Извинявай че съм малко рязка,но такива изказвания ме вбесяват ,особено когато са уж от хора ,които развъждат.

# 685
Слънчогледка, Кио не е купена от развъдник. Просто попитах една развъдчица какво е нейното мнение по въпроса с кастрацията.

# 686
  • Бургас
Оф, на нашата кучешка площадка е пълно с такива "развъдчици", фенове на некастрацията. Една такава веднъж се опита да поучава мен и едно момиче как щели да ни се променят кучетата и как в никакъв случай не трябва да ги кастрираме. Аман.

# 687
Сега ще ме нападнете но и аз си имам мнение по въпроса.Няма да кастрирам нашата реших го ,неестествено ми е не го приемам.Ще стане майка веднъж за да си имаме нейно кученце за нас си.
Но напълно подкрепям и уважавам тези който са решили да кастрират .Нещо което не е създала природата и аз да взема решение не ми е ок,много мислих по въпроса и това реших.
Иначе да се похваля на Чери и мина разтройството ,но още и кэркот чаровната на консерва е и взе да става игрива пак.Все още ме е яд че се подведен и давах тези едри гранули но немога да върна времето .

# 688
Това с инжекциите против разгонване е ужасно, изкарват ме извън кожата подобни действия спрямо животните.

denityty86, няма да те нападна, но наистина ли си готова да си причинител на поне още едно кучило кученца, които после ще имат и те своето поколение и дори няма да имаш гаранции за бъдещите стопани на тези животинки? А колко други, които могат да се спасят така или иначе ще чакат и никога няма да имат домове заради подобно развъждане? Не знам, не знам...много ми е мъчно точно за животните, хората доста егоистично сякаш подхождат понякога...не се сърди, просто помисли глобално, а не в частния случай...трябва някак като собственици на животни да сме и повече обществено отговорни, колкото повече хора го осъзнават, толкова по-добре за цялото ни общество.
Да покажа моите двечките и кучето на сестра ми как ме чакат да изляза от магазина Simple Smile

# 689
  • София
Дени,няма лошо да имаш мнение,но помисли и за здравето на кучето Expressionless Искате кученце,но обикновено не раждат само по едно,какво ще се случи с останалите е немаловажен въпрос?  Радвам се ,че се е оправило разстройството.

Общи условия

Активация на акаунт