Любители на кучета - 115

• 30 157
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Stella D, много е добре да хапват ябълки и моркови за почистване на зъбките и свеж дъх Blush Може пък да се прежали Магито да опита и да й хареса.

Merryhristowa, направила си най-доброто за Тайра Heart Ще й е тегаво няколко дни, после няма и да помни, а ще си живее щастливо без да мисли за глупости Blush Кийра имаше период от седмица някъде след операцията, в който се изпускаше в къщи, после и това мина. Дори за миг не съм съжалила за решението си, но перфектно разбирам какво ти е на душата.

# 661
  • София
Милата Тайра, радвам се, че мина и всичко е наред! И Оскар беше омърлушен един ден, лежеше и дори вода не искаше. Ама мина и замина

# 662
Тайричка ...черната пантера!Дано бързо се възстанови.Лори беше 5 дни на болкоуспокояващи и антибиотик, след кастрацията.Първата нощ и беше зле само.Изведохте ли я?На нас вет.ни препоръча на всеки 4 часа за пиш.

# 663
Ами като се прибрах пийна вода, хапна една шепичка от консервата и не пожела повече. Като и викам да излизаме изобщо не иска и да чуе. Виках я и в банята, уж да не я тормозя за навънка, ама не иска. Гледа ме с един тъп поглед (той попринцип е такъв) и това е. Ще я изчакам още 1 час да полежи и ще я свалям.. Иска не иска, ще я потормозя.

# 664
Мери стискам палци да мине неусетно кастрацията. Пиши после като си я вземете 🤗
denityty и аз се подреждат със съвет да смениш ветеринаря. Втория ми съвет е никога да не купуваш гранули от кабинета на ветеринаря, защото той влиза в ролята на търговец и тръгва да ти набутва каквото има. Голяма грешка е да сменя дребни гранули с едри, пък макар от една и съща марка, то реално са си съвсем отделен вид. Всеки нов вид гранула се въвежда постепенно в рамките на 10-14 дни, като в този период се омесват стари гранули с нови гранули. В началото съотношението е 80:20 като постепенно се намалява процента на старите и се увеличава процента на новите. Ако есин вид гранули му понасят на кучето, не е необходимо да се сменят. Кучето няма нужда от разнообразие. Аз ако ще давам консерви на кучетата си бих го направила по схема веднъж седмично да имат ден само на консерва.
При разстройство се препоръчва именно гладуване за поне един ден, тук съм съгласна с ветеринаря. Друго, което можеш да направиш е към сварения ориз (щом не го яде) да добавиш чаена лъжичка консерва колкото за аромат. Щом стегнете изходния материал започвай да въвеждаш гранули, а не консервата, защото пак ще омекне "работата". Спри се на хубави гранули, ако трябва поръчай и по интернет, само не питай ветеринари, които продават гранули, че ще ти пробутат пак каквото им се намира. Можеш и тук да кажеш с какъв бюджет разполагаш за гранули и с общи усилия да открием за цената, която можеш да отделиш най-доброто в съответния ценови диапазон.
Втория ветеринар даде пробиотик,и каза специално за консервата каза ,че е пълноцена ,но и той каза за зъбния,но каза и че за малките породи няма значение защото те тъка или иначе гълтали ,и можело да и мия зъбите.Реално ще ми излиза скъпо с тези консерви но ако е добре и яде съм склонна.Още съм в дилема моята приятелка дето си храни пинчарите само с консерва Ринти е доволна а те са и след операция и само това им понася.
Клоня към консерва защото тя стоя цял месец гладна и от тогава чиста гранула не близва.
Аз ги смених щото реших че от ветеринаря няма да вземам и избрах уж скъпи и добри гранули ,но реално нямаше как да ги меша много а с това което ми остана.Взех натурал селекшън(чудих се и за нд) даже и за барв съм склонна самофда е здрава и добре но съм много объркана😮☹☹☹

# 665
Бързо и безпроблемно  възстановяване на Тайра.    По кое време е оптимално да се кастрират женските ? Зина искаме да я кастрираме преди първото разгонване и уж с ветеринарят сме се разбрали кога  , но от развъдника ни препоръчаха  след и почвам да се замислям .

# 666
Бързо и безпроблемно  възстановяване на Тайра.    По кое време е оптимално да се кастрират женските ? Зина искаме да я кастрираме преди първото разгонване и уж с ветеринарят сме се разбрали кога  , но от развъдника ни препоръчаха  след и почвам да се замислям .

Тук има доста подробна информация, базирана на научни изследвания относно ранната кастрация:
https://www.dvm360.com/view/reexamining-early-spay-neuter-paradigm-dogs

# 667
Здравейте, момичета Heart

Нашата Кая вече е на 4 месеца и половина и от месец излиза навън. Имаме подобрение в походката и ориентацията, но си е все така щура Heart Eyes Разбира, че навън се пишка, защото веднага търси зелена площ, кляка и търси похвала.
Беше свикнала да пишка  само на памперс в къщи, но сега от седмица имаме проблем- пишка най- демонстративно където и падне и то по няколко пъти на ден. Това не се е случвало дори когато беше бебе. Чудехме се дали не е свързано с излизанията ни от в къщи, но тя пишка дори когато сме  там. Извеждаме я по 3-4 пъти на ден, с желание излиза, пишка и се прибира бегом. След обяд е по- дълга разходка и игра. Може ли това, че сменя зъби да е причина за поведението и. Като цяло няма други проблеми с поведението, ама това пишкане... Е, още не се е социализирала и не иска да се доближат до нея други кученца, но  лека полека и това ще стане.
Кажете моля, случвало ли ви се е кученцата ви изведнъж да " забравят" хигиенните си навици? Или пък ние нещо грешно правим?

# 668

Нашата Кая вече е на 4 месеца и половина и от месец излиза навън. Имаме подобрение в походката и ориентацията, но си е все така щура Heart Eyes Разбира, че навън се пишка, защото веднага търси зелена площ, кляка и търси похвала.
Беше свикнала да пишка  само на памперс в къщи, но сега от седмица имаме проблем- пишка най- демонстративно където и падне и то по няколко пъти на ден. Това не се е случвало дори когато беше бебе. Чудехме се дали не е свързано с излизанията ни от в къщи, но тя пишка дори когато сме  там. Извеждаме я по 3-4 пъти на ден, с желание излиза, пишка и се прибира бегом. След обяд е по- дълга разходка и игра. Може ли това, че сменя зъби да е причина за поведението и. Като цяло няма други проблеми с поведението, ама това пишкане... Е, още не се е социализирала и не иска да се доближат до нея други кученца, но  лека полека и това ще стане.
Кажете моля, случвало ли ви се е кученцата ви изведнъж да " забравят" хигиенните си навици? Или пък ние нещо грешно правим?

maq-mi, горе-долу на същата възраст моята реши, че ще се пробва да бъде шефче и започна да пишка на спалнята и на една табуретка. Да не би и Кая да опитва нещо такова? 🤔
denityty, със сигурност капка рибено масло върху гранулите ще накара Чери да си облизва купичката. Даже на моята й капвах олио, ама наистина една капчица само. Не се отчайвай, като чета май всички в някакъв момент сне имали драма с храненето. Но според мен е добре да се спреш на една храна и да се опитваш да я прилъжеш, вместо да сменяш постоянно. Аз съм разказвала, че имахме период, в който съм хранила моята гранулка по гранулка от ръка, само и само да яде. Малко упоритост и хитрост от твоя страна и ще се наредят нещата 🙂

# 669
  • София
Тъкмо седим и се мръщим над едни гранули,та дойде идеално този съвет, ще търся рибено масло днес Simple Smile

maq-mi, горе-долу на същата възраст моята реши, че ще се пробва да бъде шефче и започна да пишка на спалнята и на една табуретка. Да не би и Кая да опитва нещо такова? 🤔
denityty, със сигурност капка рибено масло върху гранулите ще накара Чери да си облизва купичката. Даже на моята й капвах олио, ама наистина една капчица само. Не се отчайвай, като чета май всички в някакъв момент сне имали драма с храненето. Но според мен е добре да се спреш на една храна и да се опитваш да я прилъжеш, вместо да сменяш постоянно. Аз съм разказвала, че имахме период, в който съм хранила моята гранулка по гранулка от ръка, само и само да яде. Малко упоритост и хитрост от твоя страна и ще се наредят нещата 🙂

# 670
  • София

Още е доста малка ,за да има напълно изградени хигиенни навици  още по-малко пък да ги забравя. Малките палета могат да стискат долу горе толкова часове = на месеците им. 3-4 пъти на ден е малко извеждане за такова малко пале. Пробвайте да я извеждате веднага след сън,след ядене и само за нужди без разходка,като при свършена работа Браво и награждавате. Всичко им е интересно навън и като са на по-дълги разходки се увличат и забравят за какво са излезли,а именно физиологични нужди.  Добра възраст е да започнете с базови команди и да създадете правила,но трябва да бъдете упорити и постоянни,за да не обърквате кучето,т.е. днес едно е разрешено утре е позволено.

# 671
Мери,адмирации за решението!  Аз се опитвам да убедя дъщеря ми,но тя засега не ме чува.

# 672
На мен ми отне почти 1 година до убедя ММ.. Затова и се забавих. Ако зависеше само от мен, щях по-рано да го направя.
Снощи успях да я сваля и свърши и двете нужди ☺️.. Днес е доста по-добре. Не пожела да излезем, но не я насилвам, пишка веднъж в банята и преди малко пожела да излезе на терасата. Хапна малко и доста повече се движи днес. Очевидно още са и умалели краката, особенно задните, но се надявам до 3-4 дни да има малко подобрение. После ще ходим до клиниката, да я погледнат и да и дадат болкоуспокояващо.
Много ми е трудно да я гледам така, но знам, че е за нейно добро! Знам, че ще отнеме повече време възстановяването, но няма как. Повече няма да задръствам темата с нейните перипети! Благодаря момичета за подкрепата.🍀❤️

# 673
  • sofia
Обикновено с постоянство, кучетата си научават да не си вършат нуждите в къщи. Трябва време. Леон не беше от бързо научаващите се. След 10тия месец обаче, вече нямаше инциденти.
Ето ни и нас:

# 674
  • София
Мери, нали знаеш, че не случайно казват на децата "ще ти мине като на кученце" Wink Всеки ден ще е по-добре.
Буба май по-бързо се възстанови поне като тонус (ама пък почна да опитва да си сваля конците на третия ден). С каква упойка беше операцията?

Леон-ът май няма нито един кариес. Браво!

Общи условия

Активация на акаунт