Любители на кучета - 115

• 30 173
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Ха ха, работи и за деца, изпробвано е.
При стомашни проблеми ако решите да давате пилешко, по-добре го заменете с пуешко.

# 646
  • Bарна, морето, сините вълни
Слънчогледче, имаш два броя опитни мишлета, връчвай по една лъжица в устиците и да се мъчат те. Joy

На Ерос отдавна не даваме никакво пилешко. Нито гранули, нищо. Ако хапне само една кожичка или месце, веднага му се разстройва стомаха. Като беше малък получаваше и обриви.

# 647
  • София
Дени Опитай при друг ветеринар - явно не следва постоянна линия на лечение - съдейки от написаното от теб - аз лично бих постъпила така. Нашият вет при сходен проблем с разхлабен стомах даде Forti Flora, прахчета пробиотик  за няколко дни и Капончо почти веднага се оправи. Тогава нова храна не му понесе и си остана на предходната храна.
Също и аз не давам пилешко под никаква форма, само в много редки случаи варено и то малко, като наградка един вид  - обаче кучето умирГа за него ... всъщност за всякакво месо, което изпадне - зеленчуци и плодове не признава / само ябълка и краставица / Bowtie
Мери Стискаме лапи и палци за бързо въстановяване на твойто момиче Simple Smile Animal Paw Prints
Sivi Много полезна информация за кислородната вода / дано не стигаме до това положение, ама то знае ли  кучешкия акъл къде ще го затегли да яде /. Бубаа, Буба! Малко нерви образуваш на вашите, а?

# 648
  • София
А, то не е виновен който яде баницата. Ние сме шматки, но важното е, че е добре момичето Simple Smile

# 649
  • Варна
Мери, спокойно, всичко ще е наред.

Тъкмо звънях в Общината, заради датата на регистрация, питах трябва ли да ходя всяка година да ги пререгистрирам, жената каза, че няма нужда, ако няма промяна в обстоятелствата, пфуу, поне в нещо са задобряли.

# 650
Честит рожден ден, Деспи! Оправяй се бързо!
Храненето, ех, храненето...аз знам, че кучето спокойно може да яде една и съща храна, ако му понася добре. Защо изобщо трябва да се сменя щом си я хапва, акото е добре и няма никакъв проблем? Освен това хранене само с консерва води до натрупване на зъбен камък, особено при дребните породи. Аз смених няколко храни, но в търсене на такава, която не влошава кожния проблем на Кийра. В момента е на гранула свинско с ориз, не смея да се похваля, но й се отразява повече от добре Blush Дай Боже да продължи да е добре, не бих я сменила с нищо! Иначе тук се е подредила за рибена супичка, ама само си мечтае Joy

# 651
  • о`майна лунна нощ е
Нашите още не са се натуткали с промяна в Наредбата за Пловдив. За тяхно нещастие на келеша не му поникнаха топки, че да плащам, а аз успях преди 31-во число да стигна и да си извадя за поредна година заветната хартийка, в която пише, че е кастриран. Те отчетоха дейност, аз изгубих време, ама ето, че една административна услуга е предложена и използвана.

# 652
  • Варна
Иланг, много съм доволна, защото много мразя да ходя по институции и ненавиждам надменното им поведение, да не говорим, че имам голяма уста. 😂
Дано и при вас се поразмърдат.

# 653
  • София
Стига, бе, BANKS... оня ден правих супа, пък сега видях твоята и пак супа ми се прияде (а уж ще сме на пица днес) Grinning
И аз по принцип не бих сменяла храната само за да пробвам нещо ново. Докато й е добре с тази, нея си яде и това е. Вчера покрай драмата нали й дадох само пилешко филе да папа (на нея поне то не й пречи на коремчето) и се зачудих днес сутринта дали ще ми извърти някой номер. Но не, явно с един път.... не се става.

# 654
Мери стискам палци да мине неусетно кастрацията. Пиши после като си я вземете 🤗
denityty и аз се подреждат със съвет да смениш ветеринаря. Втория ми съвет е никога да не купуваш гранули от кабинета на ветеринаря, защото той влиза в ролята на търговец и тръгва да ти набутва каквото има. Голяма грешка е да сменя дребни гранули с едри, пък макар от една и съща марка, то реално са си съвсем отделен вид. Всеки нов вид гранула се въвежда постепенно в рамките на 10-14 дни, като в този период се омесват стари гранули с нови гранули. В началото съотношението е 80:20 като постепенно се намалява процента на старите и се увеличава процента на новите. Ако есин вид гранули му понасят на кучето, не е необходимо да се сменят. Кучето няма нужда от разнообразие. Аз ако ще давам консерви на кучетата си бих го направила по схема веднъж седмично да имат ден само на консерва.
При разстройство се препоръчва именно гладуване за поне един ден, тук съм съгласна с ветеринаря. Друго, което можеш да направиш е към сварения ориз (щом не го яде) да добавиш чаена лъжичка консерва колкото за аромат. Щом стегнете изходния материал започвай да въвеждаш гранули, а не консервата, защото пак ще омекне "работата". Спри се на хубави гранули, ако трябва поръчай и по интернет, само не питай ветеринари, които продават гранули, че ще ти пробутат пак каквото им се намира. Можеш и тук да кажеш с какъв бюджет разполагаш за гранули и с общи усилия да открием за цената, която можеш да отделиш най-доброто в съответния ценови диапазон.

# 655
ToniShu, много обичам супички и аз, но и пица не отказвам 😉 Направо съм родена за италианка, обожавам кухнята им. Буба с всичките й перипетии си е заслужила месцето вчера. Моята я черпя с ябълка и краставица, това са й най-любимите неща. Аааи моркови също, есента си беше изровила от градината един - е няма такава победоносна физиономия и с такъ кеф си го хапна Joy

# 656
Banks, разсмя ме с тоя морков.
И Маги я тествах вече с няколко неща за ядене (плодове и зеленчуци основно), ябълките са й любими за момента. Обаче точно с едно парче морков така обидено ме погледна, дори не се опита да го сдъвче Satisfied

# 657
Тайра е вкъщи, много умаляла, стана поне да ме посрещне.Всичко е минало нормално, утре ще я водя за болкоуспокояващо. Яйчниците и не са били никак добре, срастнали и със задържани жълти тела. Казаха, че е бил добър ход да я кастрираме сега, преди усложнения в бъдеще. Явно Господ си знае работата, като ми дойде тази мисъл изневиделица. Дадох и една консервичка, която попринцип обича, но хапна съвсем малко и не иска. Иска да пие вода, а те са казали да даваме по малко и да не се налива. И сега лежи и много много не е в кондиция за сега, а вече са минали близо 4 часа, надявам се до 2-3 часа да е малко по-добре. Благодаря ви момичета за стиснатите палци! ❤️

# 658
  • sofia
Ох, Мери, ето че много на време сте действали! Нагушкай момичето, утре ще е по-добре!
Един мазньо от мен:

# 659
Тайра е вкъщи, много умаляла, стана поне да ме посрещне.Всичко е минало нормално, утре ще я водя за болкоуспокояващо..... Благодаря ви момичета за стиснатите палци! ❤️
Милата душица! Ама наистина съдбата (или кой както иска да го нарича) си знае работата, добре че сте решили да я кастрирате сега!
Имай предвид, че това да е отпаднала/омърлушена е съвесем нормално даже за един цял ден, упойката си е сериозна, а и това си е стабилна операция при женските... Помня моята Реа като кастрирах, че си я взех следобеда и до следващата сутрин само лежа/спа и повръща 1-2 пъти, което също ми казаха че е нормално от упойката.
Направете й някое удобно местенце на земята (да не скача) и я оставете да почива, по възможност в тъмна/полутъмна стая...

Кришка, що му викаш мазньо?? Хахаха, а той така влюбено гледа човека си, милия...

Общи условия

Активация на акаунт