Любители на кучета - 115

• 30 206
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Денито, и дъщеря ми така разбъзика стомаха на кучето и си създадоха доста главоболия-да ядала пилешко,всеки път да е различно,ама чели-недочели.Наложи се да им вадя цитати от тук, да им дръпна една лекция, да ходят на вет, да дават пари, да се мъчи животинчето, докато стабилизират нещата.Сега вече е друго.И изх. материал е твърд , малко и в опр. време.

Много сте полезни, да знаете! Благодаря! Научавам доста неща ,а ако не ги запомня и питам, винаги ще има кой да ми даде акъл. И не на последно място, много се смея с изпълненията на кучанките.
  Днес се качвах до втория етаж до децата, и Айра, не ме е виждала няколко дни, така ми се зарадва, че почти ме събори на дивана. Подскачаше върху мен, около мен, издаваше доста странни звуци- лай,скимтене,виене !Душицата ми тя!
    Киара , когато се ядоса, отмъква по някой мой чехъл за двора. Тя се ядосва само на мен, никога на ММ , в него е влюбена. Гледа го като някакъв Бог.
в    Айра редовно ни превземаше чорапите, а сега влачи едни възглавнички за дивана. Обаче захапва от единия край, гледа ни хитро дали я гледаме и бързо се шмугва под масата с плячката. Акитата си вече май не яде.Тя ака по два пъти на ден, само на трева.При вас много валя и навсякъде е кал и вода до глезените.Онзи ден ММ реши да я води по тротоара да се изака, за да не се каля.Половин час напред-назад, напред-назад, децата не е разхождал толкова. Нашата не иска, а като си влязоха в двора се изтропа на тревата. Харесала си е едно кътче от моравата, на което аз имам един разкошен бял зюмбюл.Точно върху него и само там.Казах на зет ми и дъщеря ми, че ще ми купуват нов. Ака й се на мекичко и уханно място. На разходка също търси място с тревичка.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 10:19 от марулета

# 631
  • о`майна лунна нощ е
Да, имаме от тях. Швепса изпада в транс само като види консерва. Тъй като не може да чете, не го интересува съдържанието. Важното е да стигне до купата и стомаха му.

ПП - харесвам Ринти-то по принцип. Както писах - на рошавия му е все тая, важното е да му дам, щом изкарам консервата.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 11:28 от `ТуиГ

# 632
  • София
Sivi, не съм знаела, че да питам, бе човек Sad Ама и ММ беше по-притеснен, та той чете из нета (и въпреки добрата индексация на БгМама, явно не е попаднал на твое мнение). Парченце тънък латекс с размер няма и 1см2 не мож' ме уплаши мене, нито е остро, нито е голямо да се заплита в чревцата. Ама той с тая токсичност си изкара акъла, но така е като не чете кучешката тема и не знае на хората кучетата какви по-страшни неща поглъщат... после Буба му се сърди, щото я тормози (не че сбърка човека, де). Обаче от Син Кръст му казали по 4 мл/кг и той даде някакво приблизително количество, разбира се занижено. Сработи, но явно е имало по-добър вариант - ще знам за (недай Боже) следващ път. И благодаря за споделеното знание!
А Макс е хубав всякак - с чорапи или без, с елеци, ританки, даже и цилндър да му сложиш пак ще е чуден Heart

Деспи, всичко си излезе до няколко минути, а неразположението от повръщането отмина много бързо (не е като другото повръщане). Даже след час и нещо Буба облажи една вечеря с варено пилешко филе. Днес е тип-топ, определено не се сеща за случката. Обаче снощи за малко странеше от ММ и не искаше да го "цункай", само на мен даваше целувки.

марулета, с глас се разсмях на "децата не е разхождал толкова" Grinning Grinning A зюмбюлът може пък да се зарадва на натюр наторяването? Или не (никаква градинарка не съм аз все още)?

# 633
Еми зюмбюлът още си цъфти,та сигурно му е добре.АМа аз искам да го завъдя и да си откъсне китка за ваза.А някак си в акитата......
    Макс, милият Макс.И ние понякога обуваме наши чорапи на кучетата,голям смях пада.Стъпват като в паници.Но винаги за кратко де,да се посмеем малко.

# 634
Аз съм страшно притеснена. Оставихме Тайра в клиниката за кастрация.. Сърцето ми е свито, стомаха ми също... Кошмар. Снощи почти не можах да спя, събуждах се няколко пъти.. Знам, че не е нищо сложно, и съм сигурна в тях, че всичко ще мине както трябва, обаче се чувствам много зле.. Стискайте палци всичко да мине нормално!

# 635
  • sofia
Ох, Мери, разбирам те! Всичко ще бъде наред! Правиш нещо добро за момичето си!
Дени, много са гадни хранителните проблеми при кучетата. С това сега за сефте се сблъсках с тях...Не знам какво да те посъветвам, но аз бих сменила ветеринара. Тутакси.

# 636
  • о`майна лунна нощ е
Ще мине и пак ще си е вашето момиче. Спокойно само. Вземете я колкото е възможно по-късно, за да има време да се окопити в стационара. Може да е замаяна, тъжна, дезориентирана, но пък може и да е почти пълна кондиция. Не променяйте режима и ежедневието й като се прибере. Просто ограничете, доколкото е възможно, резките движения и бурната игра.

# 637
Мери,стискам палци!Всичко ще е окей!

# 638
  • София
И от мен много слънчеви и позитивни мисли за Тайра, да минава и да се забрави бързо.

# 639
  • Бургас
Мери, всичко ще е наред, ще видиш. След няколко дни ще си е същото куче. Кастрацията е най-доброто решение, което съм взела за кучето, а и за себе си.
Дени, не го тормози животното с различни храни. Пробвай с една и давай с нея. Тези консерви Ринти и аз ги заглеждам, хубави отзиви са писали гледам за тях.

# 640
  • София
Мери, смелост и прегръдки за теб! И аз помня какво е. Ще си я видиш след няколко часа и толкова ще се радваш, че тутакси ще забравиш сегашните кофти емоции - обещавам ти Simple Smile

Джаки писала ли е на някой да каже какво става с нея днес?

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 12:10 от ToniShu

# 641
Мери, всичко ще е наред, ще видиш. След няколко дни ще си е същото куче. Кастрацията е най-доброто решение, което съм взела за кучето, а и за себе си.
Дени, не го тормози животното с различни храни. Пробвай с една и давай с нея. Тези консерви Ринти и аз ги заглеждам, хубави отзиви са писали гледам за тях.
Мисля да мина на Ринти ,яд ме е че послушаха ветеринаря 😬😬😬😡😡😡
Минах аз взех ринти и тамошния вет каза че е пълноценна храна ,.даде за чувствителен стомах  и хапче за разтройство каза да дам една супена лъжица на обяд и вечерта цяла доза.
Минахме през нашия вет за пипета за външно ,и казвам за разтройството ,и ми вика че инжекции трябвало и да гладува само месо пилешко ,ама сигурно ще минала на антибиотик(от вчера до днес е акъла 2 пъти водно)и да я оставя гладна.И едва ли не ми си скара че и меся храната с пастет ,а той ми каза.Напрегна ме,намекнах му ,че той обърка нещата с едрите гранули и човешкия пастет ама не ми се занимаваше .Просто не му хареса факта че реших да я храня с консерва а не да купувам 4кг чувал храна от него .Ама аз съм си виновна трябваше да не се доверявам .Дал ми едри гранули каквито му останали уж да си сменила зъбите по бързо .😡😡😡😡

# 642
denityty, наистина сте разбъркали на сила стомахчето на животинката.. Минало вече де, важното е да закрепите положението. Ако правилно помня то е още бебе вашето - вземи едни качествени гранули (Acana, Gosbi, Taste of the wild - за тези се сещам сега) във вариант за подрастващи и действайте само с тях, без примеси с други неща... пак да кажа, че куче дето само да се е уморило от глад няма! Не яде гранулите - ами слагаш купата и чакаш 15-20 минути и вдигаш купата, вечерта пак така. Все ще прояде, няма къде да иде.... Консерва сега с разстроен корем аз не бих давала, има шанс да се подриска още повече. А и от това което съм чела не е ок да яде изцяло и само консерва, на едно ядене за деня - да, ама не и постоянно.. Може би сега с разстроеното коремче да смесваш гранула с малко топла оризова вода, за да омекне леко е добра идея, както и да й вземете някакъв пробиотик да регулира малко чревния тракт на животинката. иланг май скоро беше писала какъв е давала на Саско - може да се върнеш назад в темата, че не помня името.
Мери, стискам палци да мине леко и безпроблемно кастрацията! След ден два ще е ок душицата и ще е забравила даже. Голямото притеснение е за теб, ама няма страшно - дръж се 😉

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 14:24 от Stella D

# 643
  • Bарна, морето, сините вълни
Мери, всичко ще бъде наред, не се тревожи! Hug
Съвет за злояди кучета(в кръга на шегата)

150гр. гранули е порцията на Ерос, но рядко ги изяжда наведнъж. Бяха му останали малко, Монката си взе рибата от обяда, сложи я в купата му и го нахрани с лъжичка. Всичко си изяде!
Направо падам. Joy Та, хващате едно хлапе и с лъжичка в устата да храни неядящото добиче. Grinning

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 16:58 от DespicableMe

# 644
  • София
Деспи,а за злоядо дете в обратната комбинация дали ще свърши работа Grin ,че досега се правих на маймуна да си яде обяда .

Общи условия

Активация на акаунт