Любители на кучета - 115

• 30 218
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
denityty при разстройство свари ориз и давай на Чери само ориза, а ако пие и дай и оризовата вода. След това, като стегне положението отзад към ориза плавно прибавяй гранулите като при преход от едни гранули на други. При малките кученца, често всяка нова храна/лакомство води до разстройване на стомаха. Ако си дала и повече лакомства е напълно възможно от там да идва и сегашния проблем. Когато се дават повечко лакомства се намалява дневната дажба на храната, която яде кучето, защото лакомствата също имат калории, мазнини, протеини и т.н. Ако разстройството не се повлиява от гладуване и ориз за повече от два дена прегледа при ветеринар е задължителен.

# 616
Само ориз без месо ли?
Точно не беше те изпускала вкъщи 10дни с акото днес усра навсякъде милата.
Много лакомства бях дала те едни пръчки бекон и още едно като сушена мръвка и от двете по половинка и то след ядене.И последно съм взела котешки пастата шунка пиле ама тя изяде цял пестят,аз слагам съвсем малко че 6прю да яде гранули.
Вие какви гранули кавате?

# 617
  • София
Оф, ние имахме малко стресова ситуация вкъщи, ама се оправихме. Споменавала съм май някога, че от време на време й надуваме латексова ръкавица, да си играе като с балон. Е, днес го направихме и ММ за малко се разконцентиррал и не я гледал, та нашата скъсала едно парче от вече спуканата ръкавица и докато успее ММ да реагира, го глътнала. Аз през това време правя упражнения за гръб (че ме боли хронично) и не виждам нищо Sad И какво, какво - четем в нета и насоките са да дадем кислородна вода, за да повърне. Аз кислородна вода съм ползвала само за изрусяване, и съответно съм скептична. Викам "дай да чакаме да го изкара от изхода, картоф ще дадем". Обаче той не, та не, зне знаел колко е токсично, то не било баш хирургична ръкавица. Запали колата и набързо скокна до Син Кръст, там също съвет да им я докараме или да дадем кислородна вода. Та, донесе той спринцовка и заветната течност и й набута 10-15 мл в гърлото. Милото момиче повърна след минути, изкара всичко от стомахчето (освен парчето ръкавица, и вечерята си, ама сега й варя пиле) и след 10-на минути вече търсеше наново гранули.
Та, да знаете, за да предизвикате повръщане - по макс 4 мл кислородна вода на килограм тегло, повръщат безотказно, безопасно и уж без да дразни твърде много. Ние не знаехме...ама ето, научихме се на нейн гръб Sad Сега вече и обидата й минава на Буболечицата добричка, май пак ще му прости на ММ.

denityty, защо купуваш котешки пастет за кучето? храната като си сменяла, постепенно ли я сменя или от веднъж? Препоръки за храна има много на предните няколко страници, но много зависи от възможния бюджет -  ако са гранули, гледай да са за малки породи, да не са насипни и по възможност да са без зърнени култури. Ако ще готвиш, никакви подправки и лук (виж за справка предните страници). Хранене с домашна храна на куче си е цяла наука, както писаха момиетата (ако ще го правиш правилно). Лакомствата не винаги се отразяват добре, например на Буба такива с царевично нишесте не й понасят. Ако Чери не се е оправила до утре, води я на ветеринар.

Скрит текст:
М/у другото, забравих да се похваля, че Лиси роди - изчезна за 2 дни и се завърна без тумбак. Вчера и днес идва адски прегладняла и много бърза, много бърза... толкова, че и от ръка би взела яденето. Не играе с котките, не се закача с Буба, няма време да ни наблюдава и да ходи да се протяга на комарника. За пръв път я виждам да вземе пилешко крилце, да тръгне да го отнася нанякъде и изведнъж да спре, да се ослуша, да пусне храната и да се втурне в посока на бърлогата си (котките са супер доволни). Майчица!

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 20:30 от ToniShu

# 618
  • Пловдив
Джаки, дръж се! Моля се да минава бързо.
Деспи, как сте?
Сиви, какво наложи обуването на тези фАшън чорапки на Мъжкия мъж Макс?

Милата Буба, ама днес се посмях с нейните чорапки.
Онази сутрин и ние имахе комично-драматична ситуация. Саско ме изпревари на котешкото аку и успя да излапа едно парче. Аз се разпищях - "Ей сега ще ти скъсам шушука" и тичам след него. Той хоп върху леглото на човешкия принц  - търси защита и се крие от мен. Аз връхлитам в стаята и викам - Не акото, не акото! Саското събуди синковеца, муши се в него и се пробва да го цАлува. Детето пък се разпищя - не ме целувай беее, ял си ла.й.на.

# 619
  • София
Оф, добре, че няма как през темата тез' жУвотни да си научават един на друг номерата... тука щяхме да се събираме само да си скубем дружно косите Grinning Шошо обаче е top level, признавам му - и обхватът му широк, и поразията му качествена... пу-пу на диването! Ама не му късай шушука, моля те! Не стига, че доктора му резнал топките, сега и без шушук ако остане... ще слага дантелените чорапи (Макс да не се обижда, просто са ми още пред очите тия чорапи)!

# 620
Макс беше за малко помощник в работата ми и просто мернах тия чорапки и не устоях на това да не го изтормозя. По-мъжки нямаше 🤣🤣 Ако беше по-фин щеше да мине за балеринка. Ако слушах колегите и едни ританки и един елек искаха да му нахлузя 😂😂
Тони аз съм спец в даването на кислородна вода, ама си отскоро в темата и не си ни чела премеждията 🤣🤣 Почва се с 2-3 мл (при дребните породи) и след това се дава по 1 мл докато не се предизвика повръщането. При Макс примерно започвам с 5 (мога и директно с 10) и продължавам с по 3 мл. Знам му и точната доза, но понякога се случва да варира по някой мл.

Иланг като те чета се радвам, че Вивата спря да си яде собствените. Казвала съм ви, че имаше период, в който дебнеше под задника на Макс (който е заел типичната поза) и за неговите произведения 🤣🤣 Иначе си умира да ни целува. 😁

# 621
Оф, ние имахме малко стресова ситуация вкъщи, ама се оправихме. Споменавала съм май някога, че от време на време й надуваме латексова ръкавица, да си играе като с балон. Е, днес го направихме и ММ за малко се разконцентиррал и не я гледал, та нашата скъсала едно парче от вече спуканата ръкавица и докато успее ММ да реагира, го глътнала. Аз през това време правя упражнения за гръб (че ме боли хронично) и не виждам нищо Sad И какво, какво - четем в нета и насоките са да дадем кислородна вода, за да повърне. Аз кислородна вода съм ползвала само за изрусяване, и съответно съм скептична. Викам "дай да чакаме да го изкара от изхода, картоф ще дадем". Обаче той не, та не, зне знаел колко е токсично, то не било баш хирургична ръкавица. Запали колата и набързо скокна до Син Кръст, там също съвет да им я докараме или да дадем кислородна вода. Та, донесе той спринцовка и заветната течност и й набута 10-15 мл в гърлото. Милото момиче повърна след минути, изкара всичко от стомахчето (освен парчето ръкавица, и вечерята си, ама сега й варя пиле) и след 10-на минути вече търсеше наново гранули.
Та, да знаете, за да предизвикате повръщане - по макс 4 мл кислородна вода на килограм тегло, повръщат безотказно, безопасно и уж без да дразни твърде много. Ние не знаехме...ама ето, научихме се на нейн гръб Sad Сега вече и обидата й минава на Буболечицата добричка, май пак ще му прости на ММ.

denityty, защо купуваш котешки пастет за кучето? храната като си сменяла, постепенно ли я сменя или от веднъж? Препоръки за храна има много на предните няколко страници, но много зависи от възможния бюджет -  ако са гранули, гледай да са за малки породи, да не са насипни и по възможност да са без зърнени култури. Ако ще готвиш, никакви подправки и лук (виж за справка предните страници). Хранене с домашна храна на куче си е цяла наука, както писаха момиетата (ако ще го правиш правилно). Лакомствата не винаги се отразяват добре, например на Буба такива с царевично нишесте не й понасят. Ако Чери не се е оправила до утре, води я на ветеринар.

Скрит текст:
М/у другото, забравих да се похваля, че Лиси роди - изчезна за 2 дни и се завърна без тумбак. Вчера и днес идва адски прегладняла и много бърза, много бърза... толкова, че и от ръка би взела яденето. Не играе с котките, не се закача с Буба, няма време да ни наблюдава и да ходи да се протяга на комарника. За пръв път я виждам да вземе пилешко крилце, да тръгне да го отнася нанякъде и изведнъж да спре, да се ослуша, да пусне храната и да се втурне в посока на бърлогата си (котките са супер доволни). Майчица!
Оф объркала съм пастетите аз само намирисвам гранулите,че неще да ги яде ,а не като ядене ,ами по малко за два дни и вече седмица и косур е на тях даже почна да ака по малко.Давам натурал селекшан пиле с грах за малки кученца  .Тя си ядеше супер преди ветеринар да реши да и даде едри гранули и тя отслабва беше на кенел.и сега се обърка всичко.Бодредих животинката с тия лакомства.Ама ми се сецна кръста и всичко е на произвола за два дни апартамента стана за основен ремонт.малкия ндраска стените в детската и него си,толкова ужасно не е било до сега и Чери днес почти не е яла незнам вече .Сварихме ориз близо го и дотам.Ама съм шматка и аз.

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 23:59 от denityty86

# 622
  • Bарна, морето, сините вълни
Благодаря, иланг-иланг, чувствам се много добре, да не казвам голяма дума.
Ерос кихва по няколко пъти на ден, но не мисля засега да го водим на вет. Изглежда добре, хапва, пийва, закача се, проси от масата, спи като порче. Grinning

Като заговорихте за акУ...преди около 2 седмици, по време на разходка спряхме Монито да се изпиша и тоя нашия, както съм се навела, ме избедна и изяде едно. Такива работи не беше вършиш от бебе, какво го прихвана. И само дебне детето като ходи до тоалетната. Изведнъж му се сториха акитата като голям деликатес.

Тони, а ще трябва ли отново да предизвикате повръщане, щом не е върнала ръкавицата? Милата душица, представям си на такова малко кученце какво му е.

# 623
  • София
Denityty86, тотално объркахте схемата на кученцето от самото начало. Явно и докторът при който я водите не ви помага много. И ще ви помоля да пишете по бавно, защото половината думи не ви се разбират.

# 624
Denityty86, тотално объркахте схемата на кученцето от самото начало. Явно и докторът при който я водите не ви помага много. И ще ви помоля да пишете по бавно, защото половината думи не ви се разбират.
Тя очевидно пише от телефон, и като бърза и не гледа какво е написала 😁.. Аз и разбирам горе долу на хаотичното писане.. Доста се посмявам от време на време 🤭

# 625
Аз трудно си разбрах поредактирах се поне малко.
И сега като не яде какво да правя,аз се доверих на ветеринаря до момента в който кучето не взе  да сваля и осъзнах ,че просто ми дава каквото има ,дълго време незнаех каква е храната  даже.И уж за добро взех по висок клас .С какво да я храня незнам .Четох за барф и дори продават в града ни.какво ще ме посъветвате ,тя месец и нагоре не яде гранули ако не са с пастет консерва пиле.Да кажа само, че това е по съвет на доктора за да яде слагам пастет ,той даже препоръча човешки.

# 626
И сега като не яде какво да правя,аз се доверих на ветеринаря до момента в който кучето не взе  да сваля и осъзнах ,че просто ми дава каквото има ,дълго време незнаех каква е храната  даже.И уж за добро взех по висок клас .С какво да я храня незнам .Четох за барф и дори продават в града ни.какво ще ме посъветвате ,тя месец и нагоре не яде гранули ако не са с пастет консерва пиле.Да кажа само, че това е по съвет на доктора за да яде слагам пастет ,той даже препоръча човешки.
Ти къде я водиш? Тайра и тя не иска гранули да яде, ама аз съм виновна, защото и дадох готвено. Не прави тази грешка. Пробвай да и ги накиснеш само с булоьон.

# 627
Ти къде я водиш? Тайра и тя не иска гранули да яде, ама аз съм виновна, защото и дадох готвено. Не прави тази грешка. Пробвай да и ги накиснеш само с булоьон.
Не ги яде с бульон.готвено не съм давала.
Ориз немска да яде

# 628
  • София
Първо се спирате на една храна - гранули, готвено, барф и т.н. После почвате да я храните само с нея. Пастети за овкусяване, особено котешки и човешки не бих давала, защото ще отказва другите неща.
Пробвайте гранулите Puffins junior. Те съдържат ориз и гранулата е различна от на другите марки.

# 629
Ей сега една приятелка ми препоръча консерви ринти с месо каза че храни с тях и няма проблеми ,нейните са пинчари

Чували ли сте пробвал и ли сте?
Чисти гранули съм пробвала почна да слабее понеже не ядене.
Храна от масата не съм давала.

Общи условия

Активация на акаунт