Вярно ли е, че самотните майки плащат по-малка такса за ясла на децата?

• 21 810
  • 285
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Доколкото разбрах, закона скоро ще бъде променен и живеещите на семейни начала ще се водят семейство, дори и без да имат брак. Надявам се наистина да се случи скоро ...

Иначе за мен е излагалия и е срамно да плащаш 20лв. такса при положение че можеш да си платиш пълната такса. И без това дори 40-те лева не покриват разходите за обгрижването на едно дете.
Това е лично мое мнение, не ангажирам никого с него.
Всеки да постъпи както смята за редно !

# 106
Остава и въпроса - защо общините допускат това - значи тези 20лв, които Общината додава от собствения си бюджет могат да бъдат насочени към освежаването на детските заведения или към плащане на отопленнието, абе към разходите като цяло и състоянието на сградите и интериора...

# 107
Ок Лени, извинявам се, ако съм заблудила някой, но недоумявам все още.. Ако си права - остава варианта, че в детските заведения, които допускат това се нарушава този правилник... Не знам. Все пак няма да е лошо юрист да се изкаже... Защото става така, че мин на здравиопазването и мин на образованието не спазват правилото на МТСП, отделно Общината си идва като самостоятелен играч Е - хората тогава какво са виновни в случая???

Анджък, защото са некомпетентни и не четат!
Нямат комуникация помежду си, а държавния служител в 5.30 драска кибрита и да го няма.
Общинарите също.
В последните години Държавантана администрация вкара всички в мрежи, компютри , дори Уиндоуса им предведоха да ги... , обучения и квото се сетиш - е няма, братче! никой нищо не чете!
ако дойде промяна на правилник ( както е в случая), промяната на формуляра ще дойде след 1 година, защото съответния 'експерт' трябва да се задвижи и тн.

Затова народа се възползва, защото друг му дава баницата.

Последна редакция: вт, 03 окт 2006, 11:30 от Lennie

# 108
Доколкото разбрах, закона скоро ще бъде променен и живеещите на семейни начала ще се водят семейство, дори и без да имат брак. Надявам се наистина да се случи скоро ...

КОЙ Закон? Семейния кодекс ли!?

# 109
  • София

КОЙ Закон? Семейния кодекс ли!?

Да !

# 110
Честити 20 лв. на мамица   bouquet

Няма смисъл да се пише. Кой какво защо - за негова сметка ще си е. Бях твърдо "за" живеещите на семейни начала да ползват правата на семейство - при кредити например, ама както се вижда, то имало повече келепир да живеят в една къща двама самотни родители на едно дете.

Добре де, на мъжете ви не им ли е обидно бе?! Все едно заявяваш публично, че той не се грижи за вас, а ти си самотна майка.

# 111

Добре де, на мъжете ви не им ли е обидно бе?! Все едно заявяваш публично, че той не се грижи за вас, а ти си самотна майка.

Нали знаеш приказката Търкулнало се гърнето, намерило си похлупак. Сигурно довечера ще си устроят банкет, че са измамили държавата с 20 лв.

# 112
  • София
Честити 20 лв. на мамица   bouquet

Няма смисъл да се пише. Кой какво защо - за негова сметка ще си е. Бях твърдо "за" живеещите на семейни начала да ползват правата на семейство - при кредити например, ама както се вижда, то имало повече келепир да живеят в една къща двама самотни родители на едно дете.

Защо да им е обидно, нали спестяват 20 лв. ?  Wink

# 113
  • София
Много дебелашки изказвания - МНОООООООГО !
А че Държавата всекидневно ощетява децата ви и самите вас не ви ли е обидно ? Как пък не ви е малко срам ? Смешна история ! В други страни децата са на ПЪРВО място, а на нашата Държава не й дреме за нашите деца - вие не го разбирате или се правите, че не разбирате ? Хиляди деца не могат да тръгнат на ясла, защото няма къде - на Държавата не й дреме. Някой нещо да е направил по въпроса ? Иначе много знаете .......................

# 114
Самотните родители плащат 50% от таксата за ДГ.
В това число влизат и разведените.
Ами и аз така разбрах ,но в градината на сина ми ми казах,че не можело.Отнасяло се само за деца,чийто родител е починал...Как да ги убедя,че не е така.Развдена съм,живея сама със сина си,т.е. съм самотен родител.Занесох им декларация,обаче ...не...не се отнасяло за разведени... #Cussing out
[/quote
С копие от бракоразводното решение и удостоверение за семейно положение /издава се от общината -есграон/.

# 115
А че Държавата всекидневно ощетява децата ви и самите вас не ви ли е обидно ? Как пък не ви е малко срам ? Смешна история ! В други страни децата са на ПЪРВО място, а на нашата Държава не й дреме за нашите деца - вие не го разбирате или се правите, че не разбирате ? Хиляди деца не могат да тръгнат на ясла, защото няма къде - на Държавата не й дреме. Някой нещо да е направил по въпроса ? Иначе много знаете .......................
newsm10 smile3501

# 116
  • София

Не ме е срам никак даже, защото така наречената държава включва и мен, а аз не желая да плащам (чрез данъци и т.н.) за хитринките на някои хора ! Предпочитам въпросните пари да се изразходват за нещо полезно, като например построяване на нови градини и т.н.
Именно хората, които лъжат държавата трябва да се срамуват !

# 117

Защо не попрочетеш малко в Чужбинския, да се образоваш. Че записват децата преди да са се родили за ясла. Че много трудно може да се докопаш до държавна градина. И че 40 лв. на месец никъде го няма.

# 118
............. Хиляди деца не огат да тръгнат на ясла, защото няма къде - на Държавата не й дреме. Някой нещо да е направил по въпроса ? Иначе много знаете .......................

Дааааам  Thinking , всъщност някой прави доста. Доказателствен материал.

kleo_80, mishlentze, deshtovidi, Коала, BgViki, Анджелина, tomase, камелия, salai, Ineto, Evelyna, писна ми, Nasinda, adara, Lss, ....... и още много.

jullianna, точно ти знам, че знаеш, но твоя цитат ми беше удобен.

Не ви ли е направило впечатление, че писна ми върви из форумите и пръска навсякъде анкети за детските градини? Ми прави го за да се опита да промени нещата. В случай, че някой не е разбрал.

# 119
Не се карайте, бийте се!
 Joy Joy Joy

и престанете да нападате избора на Мамица или другите 'самотни' майки.
всеки с избора си. Peace
като има Абсурдистан да им предлага незаконни формулярчета, ще се възползват, я.
с нетърпение очаквам възпитаното по този начин поколение да придобие членоразделност и да заяви претенции, че щом другите могат, защо и аз не.

Общи условия

Активация на акаунт