Вярно ли е, че самотните майки плащат по-малка такса за ясла на децата?

• 21 886
  • 285
  •   1
Отговори
# 120
  • Кори Селести
И че 40 лв. на месец никъде го няма.

Аз този път не се заяждам директно с теб, но от сутринта ми е тръгнало на такива изказвания, та затова тук се хванах;)
За протокола - без брак сме, но си плащаме пълната такса, защото при положение, че баща и я води и взима е малко смешно да съм самотна майка.

Сега...в коя друга държава има 160 лв минимална заплата?
Това като здравния министър сутринта, дето обяснява колко сме си били добре в БГ, дори сме по-добре от хората в Белгия и Холандия, защото там, разбираш ли 100 гр. череши стрували 3 евро, а у нас са по-евтини.
Само дето е пропуснал факта, че у нас по това време череши не можеш да намериш и заплатите ни са малко по-мънички от тези в Белгия и Холандия.

Искам да давам и давам пари за градината когато и колкото поискат, защото знам къде отиват.
Приказки от сорта как заради Мамица ще пропадне държавата са ми леко смешни...

::

# 121
Много дебелашки изказвания - МНОООООООГО !
А че Държавата всекидневно ощетява децата ви и самите вас не ви ли е обидно ? Как пък не ви е малко срам ? Смешна история ! В други страни децата са на ПЪРВО място, а на нашата Държава не й дреме за нашите деца - вие не го разбирате или се правите, че не разбирате ? Хиляди деца не могат да тръгнат на ясла, защото няма къде - на Държавата не й дреме. Някой нещо да е направил по въпроса ? Иначе много знаете .......................
Аз може дебелашки да се изказвам, щото не ти изнася, но не ме е срам - защото не вземам нищо, което не ми се полага - нито от България, нито от държавата, в която живея в момента. Въпреки че живеем изключително скромно с ниски доходи, а има варианти да мамя - колкото искаш.
Моето дете не е ходило на ясла, защото не можех да си го позволя - щеше да ни струва 600 паунда на месец, и преди да го умножиш по 3, толкова ни е месечният наем за апартамента.
Майчинството в България си го спрях 1 година предсрочно, защото смятам, че не го заслужавам, след като няма да отглеждам детето си в България, но започвам да съжалявам, защото сте си го поделили такива като вас  Sick  вместо да иде при нуждаещите се.

# 122
Държава не й дреме за нашите деца - вие не го разбирате или се правите, че не разбирате ? Хиляди деца не могат да тръгнат на ясла, защото няма къде - на Държавата не й дреме. Някой нещо да е направил по въпроса ? Иначе много знаете .......................

много романтично-популистки постинг  Grinning
в моя град има над 1000 деца, които не са обхванати от система на детски заведения ( градини, ясли) защото няма място. града е малък , към 150 000 жители.
живея в италия, европейски съюз.
госпожата веднъж да е права - прочетете малко темата на дещовиди в чужбинския за осигуровки. ще погледнете с др. поглед на милата ни държава.

# 123
Много дебелашки изказвания - МНОООООООГО !
А че Държавата всекидневно ощетява децата ви и самите вас не ви ли е обидно ? Как пък не ви е малко срам ? Смешна история ! В други страни децата са на ПЪРВО място, а на нашата Държава не й дреме за нашите деца - вие не го разбирате или се правите, че не разбирате ? Хиляди деца не могат да тръгнат на ясла, защото няма къде - на Държавата не й дреме. Някой нещо да е направил по въпроса ? Иначе много знаете .......................

Майчинството в България си го спрях 1 година предсрочно, защото смятам, че не го заслужавам, след като няма да отглеждам детето си в България, но започвам да съжалявам, защото сте си го поделили такива като вас  Sick  вместо да иде при нуждаещите се.

еее, иВарна, може ли така да се минаваш !!!!
я веднага попълвай формуляр,че си се върнала и си вземи 'полагащото" Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 124
Що така, Лени? Аз не си спомням с теб да съм се карала. Уважавам твоето мнение и си информирана по много въпроси.

# 125
Защо не попрочетеш малко в Чужбинския, да се образоваш. Че записват децата преди да са се родили за ясла. Че много трудно може да се докопаш до държавна градина. И че 40 лв. на месец никъде го няма.

Г-жо Смутена-Засрамена, веднага да се смутите и засрамите. Исключително ви харесвам и даже споделям вашето нетърпение към възползването от всякакви вратички на законите, НО не желая да ми дават за пример как било в чужбина точно за този проблем. Това, че там системата е скапана, не означава, че моментално трябва да скапем всички добро, наследено от соц-режима. Знам какви са настроенията в чужбинския форум относно детските надбавки, помощите и обезщетенията при раждане в Бг. Те си мислят, че ние тук сме с "Бога вечерали" щом получаваме по 80 евро на месец майчинство. Мноооооого елементарно разсъждение. Много. И не се и опитват да проумеят какви са ситуациите в Бг. Те си мислят, че щом те не се ползват от някаква социална придобивка, исключително грешно е и ние да се ползваме от нея. Извинявам се, ако написаното е в разрив с нечие мнение.

# 126
Летяща кравичке,

Цитираното от теб е извадено от контекста с цел изопачаване на думите ми. Написаното е в отговор на постинга на Джулиана, която твърди, че Държавата нищо не прави и какво било в чужбина. 

# 127
Що така, Лени? Аз не си спомням с теб да съм се карала. Уважавам твоето мнение и си информирана по много въпроси.

az se pomajtapIh.)))
ей, човек не може да се пошегува!

летящата крава е права - ако може БГ да си позволи по-добра социална система - от това по-добро просто НЯМА!  Peace Peace Peace

# 128
 А темата на дещовиди е много показателна.
Г-жо, моите извинения   bouquet . Продължавате да ме кефите.

# 129
Ако имате конструктивни предложения по въпроса със статуса на родител, отглеждащ сам детето си, двойка живееща на семейни начала без брак - заповядайте в темата, която пуснах за това кка да се регламентира въпросния статус...

# 130
  • UK/София
Малееееееее, тук месечната такса за градина е 800£.Това са адски много пари за стандарта, непосилни за много хора, а вие за 20лв. скатаване се изпокарахте ooooh!

# 131
И дано сега тази тема да не се превърне в поредната престрелка коя система е по-добра и къде се живее по-добре... Ей, мамице, Мамице, в какво ни забърка...  Mr. Green

# 132
Малееееееее, тук месечната такса за градина е 800£.Това са адски много пари за стандарта, непосилни за много хора, а вие за 20лв. скатаване се изпокарахте ooooh!

Ето - какво ви казах - почна се.. Ами освен да се самоцитирам

И дано сега тази тема да не се превърне в поредната престрелка коя система е по-добра и къде се живее по-добре... Ей, мамице, Мамице, в какво ни забърка...  Mr. Green

# 133
  • София
Добре де...не стана ли ясно, 4е мненията са разделени и никой няма да убеди другия в правотата си? В случая Мамица е страшен пич (извинявам се за израза), доказахме как съберем ли пове4е от три жени трябва да седим и да  гледаме сеир.....
Не ви ли се струва, че стана поле за чешене на езици и мерене на п..ки Embarassed

# 134
  • UK/София
Ааааdeshtovidi , не ме разбра Simple SmileПросто исках да кажа, че човек оценява това което е имал едва когато го загуби!Тук майките са доста по-ощетени.Майчинството е 6 месеца, цените на градините ти ги казах....сети се в това отношение къде е по-добре Wink

Общи условия

Активация на акаунт