Захранване - въпроси и отговори - тема 10

• 43 750
  • 761
  •   1
Отговори
# 540
Кога въведохте магданоз? Чета, че не е трябва да е суров, а леко сварен и да се дава след годинка.

Кои подоравки са подходящи за бебе над година и в какъв вид?

# 541
Аз си го слагам в супите от 10м. Сега и на 1г2м. И не го е ял суров все още. Иначе всякакви зелении си му давам.

Кога въведохте магданоз? Чета, че не е трябва да е суров, а леко сварен и да се дава след годинка.

Кои подоравки са подходящи за бебе над година и в какъв вид?

# 542
  • София
Магданоз още в 6м въведох. Сега му слагам със супите, не минава термична обработка, просто в горещата супа го пускам.
Други подправки, които е ял се сещам за копър, розмарин, мащерка.

# 543
Мами на 7+++ днес ще предложа авокадо, някой знае ли колко се дава😊 как да дам ? С какво да го комбинирам?

# 544
  • Пловдив
Авокадо с банан пасирано давам аз. Дадох директно половин авокадо, беше на 5+++ малката.

# 545
  • Пловдив / София
Мами на 7+++ днес ще предложа авокадо, някой знае ли колко се дава😊 как да дам ? С какво да го комбинирам?

С банан е удачно, но внимавайте с количеството, че авокадото е тежко.

Здравейте!
Кскво е минималното време между супичката за вечеря и АМ преди сън?
Синът ми прави голям следобеден съм и след като се събуди хапва:
 плодово пюре около 16
 супичка около 18:30 и
 АМ - около 20:30

Според вас много ли са му наблизо храненията?

Сопред мен - не.
Детето ми е на 18м почти и вечеря около 19:30, а АМ пие около 21:30. Просто вечерята може да е по-малко количество.

# 546
  • София
Авокадо съм давала с банан още от 6м. Сега го комбинирам и с пълнозърнеста каша и сирене. Слагам по 1/4 ако е по-малко и малко по-малко от това, ако е по-голямо авокадото. Доста тежка храна си е все пак.

# 547
Здравейте, за бебче на 8 месеца нормално ли е да се дава месо 5 пъти в седмицата? До сега редувах месо, жълтък и един ден вегетаринаско, личната препоръчва да запиша детето на кухня от този месец, погледах менюто и месото е почти всеки ден?

# 548
  • София
Ами не знам какво е нормално. Аз давам. Мойто (7м) месо 5-6 от 7 дни. Отделно сутрин слагам мъничко жълтък. Не ги редувам, а просто слагам малко по-малко и от двете. Чернодробните му показатели са в норма.
Според мен както ви е по-удобно вкъщи.

# 549
В нашата кухня всеки ден има месо или в основното или в супата.
Малкият е на 1г. и реших да му давам.

# 550
  • Пловдив
Нашата е на кухня 9+. Всеки ден има месо в едно от ястията.
Иначе до 9 месец давах месо през ден.

# 551
  • Пловдив / София
Здравейте, за бебче на 8 месеца нормално ли е да се дава месо 5 пъти в седмицата? До сега редувах месо, жълтък и един ден вегетаринаско, личната препоръчва да запиша детето на кухня от този месец, погледах менюто и месото е почти всеки ден?

Във всички кухни (общински, частни) всеки ден има 1 постно и 1 с месо. Плюс в яслите и градините е така.
А, лично мнение, че може да изчакаъе със записването за бебче на 8 месеца.

# 552
Здравейте, бих искала да пусна анкета, свързана с кърменето. Анкетата не е За и Против. Целта е да се осъвремени статистиката по въпроса, тъй като последните представителни данни са преди 10 години и повече. Резултатите ще се използват и за иницииране на разговори в здравните заведения и институции за осигуряване на повече подкрепа, където е необходимо. Анкетата е анонимна и отнема 2-3 минути. Благодаря предварително на всички участници!

https://www.surveymonkey.com/r/PTSFGL9

# 553
Доста объкрващо са написани въпросите.
Първото да, второто да, третото не и това още на първи въпрос?
Не сте се постарали.

Здравейте, бих искала да пусна анкета, свързана с кърменето. Анкетата не е За и Против. Целта е да се осъвремени статистиката по въпроса, тъй като последните представителни данни са преди 10 години и повече. Резултатите ще се използват и за иницииране на разговори в здравните заведения и институции за осигуряване на повече подкрепа, където е необходимо. Анкетата е анонимна и отнема 2-3 минути. Благодаря предварително на всички участници!

https://www.surveymonkey.com/r/PTSFGL9

# 554
Да, и аз като ексклузивно кърмеща, отговорих само на първия троен въпрос и на последния 😁

Общи условия

Активация на акаунт