Априлски мами 2021 - тема 4

• 54 079
  • 649
  •   1
Отговори
# 90
Еха, ставаме доста раждащите в Селена. Simple Smile
 Някоя от вас минавала ли е през консултация с анестезиолог или все още са ограничени заради пандемията, преди са били задължителни..И аз другата седмица ще говоря с моя АГ за раждане вече и ще попитам за документите. Доста съм предубедена към всички информирани съгласия, ама няма как, стандарт. Simple Smile

Аз мисля да съм с комплект с дълъг ръкав на изписването, независимо април или март се случва. Вероятно и после поне до май, като се стопли хубаво ще предпочитам дълго ръкавче. (Мама е зиморничава) Simple Smile

DeyaJs - благодаря за снимката. И ориентацията. Simple Smile

# 91
Еха, ставаме доста раждащите в Селена. Simple Smile
 Някоя от вас минавала ли е през консултация с анестезиолог или все още са ограничени заради пандемията, преди са били задължителни..И аз другата седмица ще говоря с моя АГ за раждане вече и ще попитам за документите. Доста съм предубедена към всички информирани съгласия, ама няма как, стандарт. Simple Smile

Аз мисля да съм с комплект с дълъг ръкав на изписването, независимо април или март се случва. Вероятно и после поне до май, като се стопли хубаво ще предпочитам дълго ръкавче. (Мама е зиморничава) Simple Smile

DeyaJs - благодаря за снимката. И ориентацията. Simple Smile

Здравейте, и аз съм планувана за 22.03 в Селена Simple Smile)) в 8 ч и 6:15 ми казаха да съм там. Нямало нужда да ходя по-рано, само ми казаха какви документи да нося. Чудя се все пак и какъв багаж да взема за себе си и за бебока освен дрехите за изписвснето. Дали мога някаква храна да си подготвя тип оризовки, шоколад, плод или ще ни пускат да ходим до кафето.
Мен сега ме е обвзел ужас да не хвана ковид точно на финалната права...и то най-вече защото не знам колко време ще ни държат разделени с бебето

# 92
Здравейте момичета,

Отдавна следя дискусията, но не намирах смелост да пиша. Очакваме нашия малък мъж на 7ми април.  Тази седмица хормоните ми яко бушуват и ми е много неспокойно, и не мога да спя. Толкова нереално ми се струва, че ще гушна скоро бебето си, че се притеснявам за най-малкото нещо, а цялата ми бременност мина много леко - постоянно излизах и се разхождах, виждах се с хора и рядко съм мислила КОВИД-а (а то се оказа, че съм го изкарала безсимптомно или преди бременност, направих си количествен тест за антитела миналата седмица) и така. Надявам се скоро да се поуспокоят нещата. Успех на всички пожелавам!

# 93
Dessy, на мен скоро раждали там ми препоръчаха да си взема помпа, крем за зърна, мокри кърпи, крем против подсичане за бебето, жилетка за мен. Аз съм приготвила и 2 хавлии да си имам мои, чехли, еднократни подложки за гърди, сутиени за кърмене, бикини, които мога да изхвърля после и тоалетни принадлежности.
Не знам дали ще дават да се ходи до кафето, но дават да се оставя багаж на регистратурата. Ще взема шоколад и още нещо да си имам в мен.
За Ковид и аз се притеснявам да не изляза положителна точно тогава, ама каквото такова.

buchtichka88, добре дошла 🤗

# 94
  • София
Момичета, вие сте по-напред от мен и искам съвет отновно размерите на дрешките, защото тепърва почвам с тези покупки. Кой размер дрешки и чорапки сте подготвили за бебчетата?

# 95
Аз съм същата отностно Ковид. Като влезнах в 9месец тотално се самоизолирах. Само до болницата ходя и рядко до хранителен магазин. Дано никоя от нас не го хване точно накрая и да се наложи да ни разделят с бебчетата ни.

# 96
Jalapeno, аз съм купила само 56 размер, имам и няколко неща в 50 размер, но ми казаха, че за седмица може да са малки на бебето, зависи колко се роди. Дори и ританките да са малко дълги, слагаш чорапче и така. Даже и за памперси ми казаха да не взимам номер 1 много, някои майки направо започвали с 2.

Аз все още имам антитела за Ковид и си щъкам смело, но вече имам познати, които ги повтаря. Дано всичко е наред с всички и ще чакаме бебоците едно по едно да излизат. Simple Smile

От няколко дни постоянно ми се прави секс 😁, хормоните нещо се събудиха, почти цяла бременност беше затихнала ситуацията, сега има светлина в тунела.

# 97
За Ковид и аз съм много шашната.. Иде ми ако може всичко, влизащо вкъщи да изкъпя със спирт.. Grinning
От друга страна се успокоявам, че каквото трябва да се случва, ще се случи, имам приятелки, неизлизащи от вкъщи цяла зима и хванали вируса. Имам и позната, която миналия август го изкара в 8 месец безсимптомно, с хубави антитела после. Simple Smile Хич не ми се  иска да ни разделят с бебчо, притеснявам се и как би протекло възстановяването след раждане, ако има активна подобна инфекция, но ... не мисля, че и лекарите в момента могат да отговорят на този въпрос освен - индивидуално е. Simple Smile

Добре, че прочетох за размерите.. че аз се притеснявах, че 50 може да е твърде голям и търсех 44, но явно няма да е. Simple Smile

# 98
Привет от мен, момичета

Включвам се с новини - на 11/03 (вече вчера) в 17ч20 се роди Кристина. Нормално раждане - 2.610кг. Отидох с изтекли води и 4см разкритие. Мислех, че ще стане бавно и поисках да се поразходя, защото с каката на 5см сложихме упойка и 9ч никакви контракции, нищо. Та този път си казах - ще се движа. Няма и час по-късно вече не издържах на болката и се върнах ама късно -8см, нямаше време за упойка...С две ръце я препоръчвам ако някоя се колебае. Аз хич не нося на болка, не знам как оцелях. Но не съжалявам вече като е минало де. Първия път имах болки в кръста от нея и доста време не лягах по гръб, но облекчението по време на раждане е ОГРОМНО.
Важно е, че мина и сме добре. Повлякох крак както се казва и желая на всички ви леко и безпроблемно раждане. Оставам в групата. Целувки от нас Heart

# 99
Честитоо, да ви е жива и здрава малката госпожица и бързо възстановяване! Simple Smile

# 100
  • София
loveee3, Честито! Казват, че второто се ражда бързо и лесно, та явно затова и при теб е било по-бързо. Аз още не знам каква болка да очаквам, но сякаш повече ме е страх от упойката и последствията след нея, а и да няма разкъсвания... иначе контракциите ще ги търпя няколко часа - какво да правя Simple Smile Вече раждалите без упойка да поуспокоят малко тези от нас, които ни е за първи път, че не е чак такъв ужас, какъвто го изкарват всички!

Иначе за дрешки аз купувам само 56 размер, защото очаквам високо бебе (и двамата с таткото сме високи и сме се родили големи, а и на ехограф засега все напред върви и с дълъг крак). Но много се чудя за чорапките - за какво стъпало да купувам. Идеи?

# 101
Така виждам, че има и други с инсомния като мен Simple Smile
Loveee3 честито! Да бъде здраво и спокойно бебе! На теб бързо възстановяване Simple Smile
Аз купих това, което ми трябва като дрехи уж...реших да съм смела и купих 56 размер, по апарат върви гилямо, а и все пак се надявам на доносено бебе този път, за баткото ми трябваше 46, защото всичко друго му беше огромно. Памперсите ще ги купуват баща, майка, свекърва ( който има желание ) преди да излезем от болницата, там ще разбера какъв размер ми трябва.

# 102
Loveee3
Честита радост, жива и здрава ,и едно много щастливо и безгрижно детство да има малката Криси! Да се разбират и подкрепят с каката! Бързо възстановяване на теб и прибиране вкъщи! Ако си решила да кърмиш, успех и там!
По повод размера на дрехите: 50 и 56.За изписването: 56. За памперсите: 1 (2-5кг) за болницата, 2 за вкъщи.
Първото бебче е на лице, започва мексиканската вълна 😁Успех на всички ни!😉

# 103
Loveee3,
Честита принцеса, да е много здрава, на теб бързо възстановяване и само хубави емоции от тук насетне Flowers Bouquet
Багажа беше ли успяла да нагласиш поне Grinning
Дрехи и аз взимах 56 размер или 0-3, ама не най-малки. Иначе имам от приятелка 50ти размер, няколко ританки и две три бодита, изключително мънички ми се виждат, та ще видим изобщо ще ги сложа ли. Мен много ме е страх да обличам бебета, предпочитам нещо широкичко да му сложа, за да не му направя нещо докато го обличам Grinning

# 104
Благодаря за милите пожелания, момичета. Да ви се връщат Heart
Що се отнася до болката от естественото раждане - аз просто не търпя на болка, това си е. Може за някои да не е чак толкова болезнено, съжалявам ако съм те изплашила jalapeno Sad
А относно багажа - НИЩО не беше готово Grinning Изтекоха ми водите и тепърва се оправях мен си и багажа. До последно ми беше нереално. Но май по-добре така, неочаквано, че докато се усетих и беше минало. Нямах време да мисля много Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт