Пролет се задава, ДЕСЕТОКЛАСНИК на училище с приятели се надява

• 42 845
  • 729
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Зимата ми е най-недолюбваният сезон. Особено когато съм решила,че е приключила.

# 196
  • София
Марулетке, и у наше село караме ски. Laughing

Масиса и аз бях решила, че ски сезонът е приключил, но като гледам, може пак да нарамим ските поне за някой уикенд.

# 197
Ама ние и ток нямаме,най-рано до довечера.

# 198
  • София
Санака, за скиорите е екстра.
Но аз съм много мързелива на спорт. Само всекидневно тренирам вдигане на чаша кафе през деня и понякога вечер вдигане на чаша вино.

# 199
Аз не обичам студа и снега.Имам приятели,много активни скиори,много им се кефя на ентусиазма и удоволствието ,което си доставят.Но не  е моето нещо.Всички около мен се радват, ходят на Ком , на разни други места тук из Балкана да се пързалят, да играят в снега.АЗ не-ако може до камината, няма да мръдна.Моето време е април-май.Тогава се събуждам за живот - да ми пеят птички,да ми чучунижат,да си бучкам в градинчето. Че и работата ни се засилва тогава,кинти са нужни.
     Сега писах обяснение на класната  защо и докога наборът няма да е в час.НА Петрохан са паднали две лавини, половината град нямаме ток, аз отново се обяснявам. Чааак пък толкоз изправни да са в нашето  училище,брей,брей -  веднага като свърши часът святкат отсъствия.Ама за профили ще чакаме до май месец,пък за контролни да се проверят да не говорим.Има невърнати и непроверени от първата седмица на втория срок.
    Абе,не ми се пише чак,щото се ядосвам.

# 200
  • В светлината на слънцето
Олеее, Марулетке, при вас наистина е много сериозно. Дано поне токът оправят по-бързо.
За протокола - харесвам зимата само около и преди Коледа, по възможност да я гледам отвътре навън, с чаша вино, пред камина, кучето похърква в краката, от кухнята приятно се носи мирис на нещо вкусно...

# 201
Лулу, докато не са ме забърсали , представи си - ухае на цъфнали дървета и цветя,на прясно окосена трева, ти седиш на гооолямата и веранда и слушаш птичките, с чаша Бейлис,джин,или просеко в ръка.Кучето пак дреме в краката ти , а в моя случай на по-голямата част от креслото ми.И хърка.А небето е осеяно със звезди,а ти си притихнала в прегръдката на най-мекото одеалце,което имаш.
    Ей това е моето.
    Наборът приключи с училище за днес,падна му тока,а пауър банка е в моята чанта.Защо и аз не знам.

# 202
  • В светлината на слънцето
А! Точно! И по възможност да е минало НВО 7 клас и отменили матурите в 10 клас.

# 203
  • София
Че като нищо чудно могат учителите да използват НВО за годишно оформление. Точките както спомена една учителка винаги можело да се обърнат в оценка.

# 204
Мхм, само дето срочните оценки трябва да са оформени не по-късно от два дни преди края на срока, а резултатите ще излязат горе-долу по това време. А и бих я попитала на какво основание е получила резултатите на детето от съответното НВО и после го е преобразувала в оценка, че я е взела и предвид при оформянето.

# 205
  • София
Дидева, какво да кажа. Ще поживеем, ще видим. Учителите се подкрепят, директорите стоят зад тях.

# 206
  • София
Добре де, аз пак да питам... Ако детето по някаква уважителна причина, примерно карантина (в днешни времена съвсем очаквана), не се яви на НВО, какво? Пишат му 2-ка за годината? Така си помислих и аз! Ще ги....мхм....!
masissa, най-безполезната реакция е "какво да направя", "какво да кажа" и т.н.
Не само учителите и директорите имат права, по дяволите!

# 207
  • София
Така е , Слънчева, но говоря от опит. В предишното училище знам какво ни коства на три жени да сменим преподавател. Късмет имахме накрая,защото директорката , сраснала се с поста си беше пенсионирана. И оттогава си казах,че негативите не си струват нервите.

# 208
Аз пък, благодарение на подобна ситуация, самозабравила се директорка, изживяваща се като местния феодал, знам всичко, което знам и споделям  в областта на образованието. Естествено, не спирам и сега да чета и да се интересувам. Информацията е скъпоценен ресурс и може да обърне нещата на сто и осемдесет градуса. Е, трябва и малко кураж в подходящия момент. Най-лесно е просто да си мълчим.

# 209
  • София
Съгласна съм с вас. Но когато говориш с родителите, особено горен курс и виждаш отсъствие. Там нещо да мине, ще строшат телефона за собствени интереси, но поискаш ли повече да застанат, да отидат някъде и изведнъж се измъкват. Работели, заети били. Е само аз ли пък ще се блъскам. Явно всеки оправя себе си и дотам.

Общи условия

Активация на акаунт