Клуб на храбрата шивачка - 23 тема

• 54 604
  • 840
  •   1
Отговори
# 225
Най- накрая с ориз ще действам🙂
Благодаря за идеите, момичета!🌺

# 226
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Стиропор не ми върши работа. Лек е, а на мен ми трябва тежест в основата.
Пак да уточня, че не предвиждам пране в пералня, защото не са играчки, а са за декорация.🙂

пясък в торбичка за да не се измъква навън?
оризът може да завъди молци.

# 227
Чудесна идея, st Dobri! 🌺
Не бях се сетила за такъв вариант!

# 228
Можеш да погледаш обяви или в ловно-рибарски магазин за сачми....
Като цена мисля че е изгодно, а е тежко и няма нито да де разтопи/смали при пране, няма да завъди гадини...

# 229
Бисерка, аз разбрах точно какво търсиш Blush
За направата на стиропор полистиролът е експандиран - тоест е като пяна, пълен с малки въздушни мехурчета. Затова е толкова лек.
А на теб ти трябват гранули от каква да е пластмаса, но да не е експандирана, тоест да е плътна и тежка.
Потърсих в гугъл "пластмаса гранули", предлага се в български сайтове, но не знам дали някой ще се занимава да продава в малки количества.

# 230
Phlox, точно това търсих днес- гранулиран полипропилен🙂 Малки количества е абсурд да се намерят предполагам. А преди години  изхвърлих доста  от тях. Ползваха се за тестване на нови машини и се чудих какво да ги правя🙂 Сега се чудя къде да си търся гранулки.

# 231
  • София
Бисерка, имам подобно джудже декорация, доколкото мога да напипам, пълнено е с ориз. Хрумна ми, че би могла да позваш за пълнеж мъниста от Ем арт, но не знам дали няма да ти излезе твърде скъпо.
Друга идея е да си поръчаш от Алиекспрес:
https://aliexpress.ru/item/32866838371.html?spm=a2g0o.productlis … ,searchweb201603_

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 10:45 от Carmela Biscuit

# 232
  • София
Бисерка, имам подобно джудже декорация, доколкото мога да напипам, пълнено е с ориз. Хрумна ми, че би могла да позваш за пълнеж мъниста от Ем арт, но не знам дали няма да ти излезе твърде скъпо.
Друга идея е да си поръчаш от Алиекспрес:
https://aliexpress.ru/item/32866838371.html?spm=a2g0o.productlis … ,searchweb201603_
Имайки предвид,че всичко купено от Китай минава през митница, да не ѝ излезе накрая твърде скъпо.

# 233
Всъщност, забелязах, че много 8ависи от това, какъв силиконов пух използвам. Този, който е на топчета държи изправени джуджовците, но пък топчетата под плата се забелязват малко. А този, който е 7амо пух, не на топчета, седи гладко, но пък все гледат да прилегнат. Трудно се държат на краката си.🙂
Ето ги изправени със пухчето на топчета:

# 234
  • София
Имайки предвид,че всичко купено от Китай минава през митница, да не ѝ излезе накрая твърде скъпо.

Защо си мисля, че е точно обратното с новите правила. Търговците в Алиекспрес вече сами си начисляват ДДС-то, така че да не се минава през митница, а директно да си получаваш пратката в пощата. Чакаме една такава пратка тези дни, ще видим така ли е.

# 235
Много са сладки джуджовците.
Направо давай с кройките им, че да си направим и ние за Коледа.  Simple Smile

ПС Аз бих сложила ориз долу, а шапките с пух.

# 236
Благодаря, аз никога не шия с кройка. Всичко е на око при мен🙂

# 237
  • София

Защо си мисля, че е точно обратното с новите правила. Търговците в Алиекспрес вече сами си начисляват ДДС-то, така че да не се минава през митница, а директно да си получаваш пратката в пощата. Чакаме една такава пратка тези дни, ще видим така ли е.
Моля те ,сподели като дойдат пратките.
И аз се интересувам какви такси ще сложат.

# 238
  • София

Моля те ,сподели като дойдат пратките.
И аз се интересувам какви такси ще сложат.

Получихме си днес и двете пратки от Алиекспрес. В пощата е както преди, никакви митници и такси, единствено цената е по-висока още при плащането към самата платформа, защото се начислява ДДС. После платформата (се предполага, че) превежда удържаното ДДС на държавата, но това не ни засяга нас като купувачи.
Т.е. за малки пратки просто е по-скъпо с 20%, но си е същото, за по-скъпи пратки се спестява минаването през митница и допълнителните разправии и такси. Виж, ако освен ДДС се дължи и мито, предполагам, че е различно, не съм купувала такива стоки.

# 239
Кармела, на каква стойност беше всяка пратка? Дане би да има значение за митническо облагане?

Общи условия

Активация на акаунт