Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 3

• 45 095
  • 328
  •   1
Отговори
# 60
Чувала съм добри думи и за Чаначев, но нямам лични наблюдения.

При престоя ни в Пирогов, Чаначев ми направи най-добро впечатление от всички останали - най-спокоен е и не е комерсиален като останалите /ако се сещате какво имам пред вид/. Този човек стоеше до 9-10 ч. вечер в отделението, при положение, че работното им време е до 14 ч., без да е дежурен.
От доста време обаче е в болничен, някаква операция е претърпял и не знам дали вече се е върнал на работа - поне до скоро не беше.

# 61
Здравейте, момичета! Отдавна не съм писала, та реших да се разпиша Simple Smile Малко боледувах и аз, нямах много възможност да влизам във сайта.  Нямам време да чета всичко наред, но виждам че има нови попълнения, съжалявам за което, най -вече за болничките дечица.  Hug
На нас ни предстои контролна микционна снимка, обаче днес за мое огромно учудване резултата от стерилната урина не е хубав...и този път бактерията е enterococcus под 10 ^4!  ooooh! Нищо не знам за нея, не намирам и инфо за нея нещо...или не търся където трябва може би  newsm78
Само знам, че утре  ще пусна още една стерилна, и се надявам бактерията да е била от външно замърсяване! Ако не...не знам тогава, ще се лекуваме, и когато е добре тогава ще направим микционната. Решихме тук в Шумен да я направим, пък дано има кой да  разчете снимката...  Tired
Иначе срастването на влагалището е вече минал проблем! Беше кошмарно, разкъсване...без упойка...Не искам да си спомням  Confused
Моля, някоя от вас ако знае нещо повече за ентерококите да сподели Simple Smile

Желая здраве на всички ви! И съм съпричастна към болката на всички ви!  Hug

# 62
Здравей Ели, много се надявам бактериите да са от външно замърсяване.Прегрътки на малката и дано всичко да е наред. Hug Мария от няколко дена пак започна да се напишква вечер Shocked.Ей така изведнаж наново, събъжда се цялата мокра.Още не съм се обаждала на доктора, надявам се всичко да е наред и да премине, та затова и изчаквам, ама ще видиме.....Вече напълно съм изкрейзила, направо не се чувствам човек, тези болести направо ме побъркват. #CrazyПонякога се чудя кой по-веригата не е в ред?Дали наистина боледуванията им са сериозни, или просто си трупаме диагнози, дали някой не бърка или аз много се вглеждам, вече не съм много сигурна в нищо newsm78
Поздрави на всички и прегрътки на дечковците.

# 63
  • София
Момичета, извинявам се, ако ставам вече нахална, обаче много ме мъчи един въпрос. За момента се отървахме от е колите, но така и не е ясно каква беше точната причина за тях. Страх ме е, че пак могат да се появят Cry Около мен ми казват, че е от това, че още сме с памперс и не съм пробвала досега да я отуча бебата  - смятам, че й е рано. Възможно ли е наистина да е от това, при положение, че сменям по мин. 5 памперса на ден и смятам, че поддържам добра хигиена? Да опитвам ли да уча малката на гърне?

# 64
Ами според Анадолийска това е една от причините.На нас ни се накара че малката е с чорапогащник, а спотрд мен времето си беше студено като ходихме.Започни по-малко да я приучаваш да ходи на гърне.Аз махнах памперса на Мария на 1,5г и , а на 1,7 и през ноща.Но си трябва упорство и много нежност и търпение.

# 65
  • 42.016399,23.101179
Здравейте момичета!!!
Jilda, наистина има вероятност и от памперсите да се получат тези иннфекци. Всички уролози и нефролози при които сме ходили са ни съветвали да ги махаме колкот може по бързо. Дано бактериите не се появят пак, но ако се появят се моли се да са от памперсите, а не от някои по сериозен проблем. Иначе на тази възраст можеш да започнеш да я привикваш вече към гърнете, но ще е трудно да я отучиш завинаги. А резултат ще се появи когато се разделите завинаги с памперсите, ако причината е в тях. newsm78
Ели съъжалявам че сте имали такива перипети. Дано тези бактерии са външно замърсяване. Успех с микционната и дано всичко  е наред.
marychery дано да им се вижда вече края на  болестите и всички да се успокоим. Ние още не можем да махнем напълно нощния памперс. Мислех си че сме успели защото имаше период от няколко седмици през който не се напикаваше въпреки голямото количество течности които изпива нощно време. Будеше се почти на всеки час за да си пишка в гърнето, а за памперс не искаше и да чуе. Но от няколко дни и тя започна да ми се напишква, така че пак си го върнахме. Sad
Целувки на малките.  Heart Eyes

# 66
и този път бактерията е enterococcus под 10 ^4!  ooooh!   Confused
Мисля, че е от замърсяване  Thinking Нещо ми се върти из главата, че веднъж и на Калина й излезе тази бактерия и Анадолийска каза, че е от замърсяване  newsm78 Освен това е в много ниска степен, тъй че не се тревожи изобщо  Naughty Надявам се отново да се окажа права  Simple Smile

Мария от няколко дена пак започна да се напишква вечер Shocked.Ей така изведнаж наново, събъжда се цялата мокра.

Калина пък започна да се напишква през деня  Rolling Eyes Вярно, че не се случва често - на 1-2 седмици веднъж, но тя се научи да пишка на гърне за един ден и даже нощния памперс махнах почти веднага и оттогава не е имало случай да се напишка, та затова съм притеснена. Съжалявам, че и при Мария се е получило така. Знам как се чувстваш  Rolling Eyes

# 67
  • в мъжки прегръдки
Мартин от памперси се е подсичал много здраво така че нищо чудно от памперсите да имате проблем. Все пак на момиченцата органите са по-предразположени към външни замърсявания. И на мен ми се иска много да го отуча вече от памперсите, но той изобщо не иска да седне на гърне. Като го оставя гол или по гащи и просто си върши работата навсякъде из апартамента. На гърнето седи точно 3 секунди. А батко му на година и 1 месец вече ходеше само на гърне. Уж еднакво ги възпитавам а ето каква голяма разлика.

Елеонора, на нас лекарите ни обясниха че урината е стерилна само когато детето е измито хубаво с калиев перманганат и я взема от средата на пишкането. Последната ни стерилна урина също показа някакви коки, но и лекарката и от лабораторията ми казаха че няма да я зачетат а трябва нова да направим и то след като спазим стриктно горните изисквания.  Хем аз го бях измила с реванол и бях сложила стерилен колектор.

Я кажете как да се добера до Буева за преглед? Във вторник не успяхме да се доредим защото още в 8.30 й бяха свършили часовете в педиатрията а във втора градска преглежда само частно. На мен ми се иска да отидем през касата защото имаме направление. Струва ми се безмислено да ми изгори направлението а аз да платя прегледа, но ако няма друг начин.....

# 68
В Педиатрията ако искаш да прегледат детето се ходи много рано кам 7,45 - 8 най-касно.Тогава има номера.В 8,30 е касно. И ние утре сме там на преглед и смятам да отида най - касно 8ч.Аз миналата седмица бях там в 7,50 и взех 5 номер за съответния специалист.Не се отказвай, щом имаш талон е безмислено да даваш 30 лева за преглед.По добре с тях купи нещо на дечко, а следващият път отидете рано.

# 69
  • в мъжки прегръдки
В Педиатрията ако искаш да прегледат детето се ходи много рано кам 7,45 - 8 най-касно.Тогава има номера.В 8,30 е касно. И ние утре сме там на преглед и смятам да отида най - касно 8ч.Аз миналата седмица бях там в 7,50 и взех 5 номер за съответния специалист.Не се отказвай, щом имаш талон е безмислено да даваш 30 лева за преглед.По добре с тях купи нещо на дечко, а следващият път отидете рано.

Ти при кой ще ходиш? Анадолийска ли?

# 70
По принцип аз водя Мария при Анадолийска, ама днес бяхме на детски ревматолог, че баткото ми е с реактивен артрит.Но това за номерата и за ранното ходене важи за всички лекари там, отиваш много рано за номер.Не се отказвай, отидете пак във вторник, имаш право на безплатен преглед, използвай го.

# 71
Мартисън, а как е малкият? Има ли шансове да оправят въпросният апарат и да го оперират в Правителствена болница?

# 72
  • в мъжки прегръдки
Мартисън, а как е малкият? Има ли шансове да оправят въпросният апарат и да го оперират в Правителствена болница?

Онзи ден една позната която работи там като операционна сестра ми прати смс че апарата е оправен, ообаче още не са ни звъннали. Мисля да почакам до вторник, сряда и да им звънна аз. Дано не е много нахално.

# 73
Здравейте
ние утре ще пътуваме към София и надявам се при нас нещата да се изяснят - в крайна сметка операция или не? Тази неизвестност направо ме побърква....
martisun може наистина да се засечем в правителствена както беше писала по-рано. Имаме уговорка с Ченачев да го търсим в Пирогов и да я прегледа, също и Ангелова.
В Правителствена преди мъжа ми като ходи с изследванията, Минков казал че е за операция, но го прехвърлил на педиатърка с която се чуваме често - д-р Русева, някои има ли впечатления? Сега ще се срещнем и с нея да прегледа Нике.
В момента сме на поддържащи лекарства - пиелосептил и имунобор уро. Относно пиелосептила откакто го пие е някакъв кошмар  Whistling ooooh! по никакъв начин не мога да и отворя устата и се мъчим по един час, след което аз съм на ръба на нервите си и и отварям устата като си вкарвам пръста и така едвам успявам да натикам нещо, което тя след малко изплюва или минути след това повръща всичко на фонтан.... а трябва да го пие задължително.... и като си помисля че това ще продължи 3-4 години всеки ден ... просто ще откача. Освен това, лекарството трае 14дни и сега в неделя му изтича срока, незнам дали ще ни донесат скоро друга опаковка. Не прочетох някои да дава това лекарство  newsm78 ако знаете как точно се дава /ако има нещо специфицно/ моля ви казвайте.
Не искам да ви натоварвам, но просто ще изпуша вече и ми се искаше да се пооплача. Надявам се сега като отидем на прегледи ситуацията да се изясни.
Относно книгите за които писахте, аз също бих искала да се информирам повече по проблемите, така че къде мога да ги намеря да си ги купя? Или ако ги няма с кои ще мога да се свържа да си ги преснема, ако е удобно разбира се?
Лека вечер и целувчици на малките  bouquet
Извинявайте за дългия пост

# 74
  • София
Здравейте!
Искам да се запиша и аз с някои въпроси, имам си бебенце със сърдечен проблем, но го заведох при Буева да види коремната кухина, и то по друга причина, имаме проблеми с храненето, плаче докато пие млякото (кърма през шише) и се оказа че има задържане на урина в бъбреците, както тя се изрази не му били много добри бъбреците, т.е. били добре оформени но в тях имало урина! Предположи или стеснение на уретера поради което се връща част от урината обратно или инфекция някаква, сега ще пускам урина всякаква, но направо съм затормозена от другите му проблеми и толкова се шашнах и от това че не попитах елементарни неща, като например, това стеснение на уретера не се ли вижда на ехото? И как се установява дали е то? Ох загубих си мисълта, толкова съм преуморена, ще пиша пак!
А и с тази още физиологична фимоза как ли ще му почистя бубичката за да взема стерилна урина не ми го побира мозъка просто!!!! не че не пробвах вече с колектор, нищо не става, разлепя се, измества се, намокря се, ужас някакъв, явно аз не успявам с това дете вече нищо като хората да направя!

Общи условия

Активация на акаунт