Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 82

• 58 358
  • 780
  •   1
Отговори
# 735
При мен нещата протекоха по подобен начин, но в моя случай бях приятно изненадана. Очаквах да правим имунологична + микробиологична. Когато отидох на касата ми казаха, че е само имунологична и платих по-малко от очакваното. Тъй като моята лекарка не каза дали да продължавам с лекарствата, аз ги спрях още същия ден. Леко се притесних дали не е грешка, след като прочетох, че някои ги продължават. Не съм имала зацапване, само леко и еднократно след биопсията. Звъннах на третия ден да проверя дали са излезли резултатите и както ме предупреди док., отказаха да ми кажат какво пише. Отказаха да ми дадат телефон, на който мога най-малко да получа информация дали ще е необходимо лечение или ще се подготвям за ЗЕТ. Знаете как е в летните месеци с отпуските, наистина просто исках да знам. Сега си чакам прегледа на 10-ти ден от МЦ за коментар на резултатите. След биопсията МЦ закъсня с 4 дни.

Момичета, направо съм в "шах с пешката"... Преди време мина и моята биопсия - първо ми беше казано, че ще е имунологична, после на касата разбрах, че са три вида: освен имунологичната, такава за микробиология и иимплантационен потенциал.... То хубаво, ама вас изненадвали ли са ви така с парите?! Аз очаквах, че ще платя 230 лв. и макс някакви хормони още, а се оказа, че дължа 560 лв?! Уау. Не ми е за парите, ама все пак това не може ли да бъде предадено като информация предварително на пациента, за да е подготвен?! Не е особено коректно. Не ходя с по 1000 лв в джоба всеки път като ходя на изследвания и се оказва, че има пари отгоре, за които не съм знаела.... Просто ми е чудно дали и при вас е така или явно аз съм някаква патица, която не се информира като хората....

И второ, сега разбирам, че на вас ви е казано да продължавате с лекарствата след биопсията. На мен д-рът ми каза да спра всичко и да чакам да ми дойде. То си имах зацапване от самата биопсия и след това ми дойде 4 дена по-рано отколкото трябва.... Сега се страхувам нещо да не е объркано.... Ще ходя пак на преглед при нея, започнах от 2-ри ден нататък прием на естрофем само, по препоръка на доктора, но докато ида на преглед, само ще се безпокоя....

А за резултатите вие колко време чакате? И звъните ли в имунология или някъде другаде за коментар преди прегледа?
Благодаря предварително за информацията! 🍀🍀🍀🌹 Бъдете здрави! 🌼

# 736
  • Варна
Моята биопсия беше имунологична, платих 230 лв. Вика ме на 2-3 ден от цикъла и каза, че тогава ще ми каже какви са резултатите. След процедурата пуснах прогестерон в лабораторията.
Може би за различните видове биопсия се подхожда по различен начин с лекарствата.
За протокола - имах малко еднократно зацапване след процедурата.

# 737
  • София
Благодаря ви, момичета, за информацията и споделения опит! Стискай те ми палци за добри резултати от тези три вида биопсия... 🙏🤞🍀 Пожелавам успех на всички ви! 💗И вече ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще питам и в самия лекарски кабинет кое колко струва и Точно какво ще ми се прави като изследване... Да видим, дано не се налагат прекалено много неща, а да се насочваме към ЗЕТ.... ❤️

# 738
Аз останах с неприятно впечатление, че резултатите от имунологичната биопсия не са видими, както останалите изследвания. Все пак си ги плащаме и касаят състоянието ни и според мен е редно резултатите да са достъпни. На мен само ми казаха по телефона, че всичко е наред без никакви подробности. А пък имунологичните изследвания, назначени от имунолозите, имаха леки отклонения. За биопсията за имплантационен прозорец дори не ми казаха нищо, но аз и не държа да знам резултата - все пак касае кратък период от време.

# 739
Здравейте. За първи път влизам тук. Имам нужда от помощ.
Дългогодишен пациент съм на Надежда и вече съм отчаяна. Минах една неуспешна процедура. Имам замразени ембриони слава Богу. Искам да попитам има ли тук хора от донорската програма? Кога правихте следващия трансфер?  Много съм уплашена. Мисля, че и следващия път няма да успеем. Исках да си почина малко, но акушерката ми звъни непрекъснато  да правя трансфер. Тя и преди ме тормозеше, но това е друга тема. Не знам защо ме натиска толкова, но аз още не съм готова. Само тя ми звъни и ме тормози. Чувствам се ужасно. Рева по цели нощи. Знам че след неуспех се чака много и не я разбирам защо ми звъни непрекъснато. Сигурна съм че е влюбена в него, той също е много мил и тя сигурно ще ми запише час веднага, но не съм готова. Не мога още, разбеирате ли ме.
Уплашена съм. Какво да направя ако може дайте ми съвет. Страх ме е ако откажа да не ме махне доктора и после да не мога да си запиша час.

# 740
  • София
Защо акушерката ти звъни? Коя акушерка? И в кого е влюбена?
Кажи, че не си готова психически и имаш нужда от почивка. И помоли да не ти звъни. За първи път чувам нещо подобно. Акушерка да звъни и да настоява.

# 741
Аз останах с неприятно впечатление, че резултатите от имунологичната биопсия не са видими, както останалите изследвания. Все пак си ги плащаме и касаят състоянието ни и според мен е редно резултатите да са достъпни. На мен само ми казаха по телефона, че всичко е наред без никакви подробности. А пък имунологичните изследвания, назначени от имунолозите, имаха леки отклонения. За биопсията за имплантационен прозорец дори не ми казаха нищо, но аз и не държа да знам резултата - все пак касае кратък период от време.

Ако си ги поискаме, няма ли да ги дадат? Платили сме си ги най-малкото.
Също ако може някой да ми каже дали след офис хистеро се дава епикриза както след оперативно такова, че вчера забравих да питам...

# 742

Ако си ги поискаме, няма ли да ги дадат? Платили сме си ги най-малкото.
Също ако може някой да ми каже дали след офис хистеро се дава епикриза както след оперативно такова, че вчера забравих да питам...
Здравейте, можете на информация да си заявите разчитане на имунологичната биопсия и след три дни ще ви е готова, аз моято си я взех на следващият преглед след като вече с доктора я бяхме коментирали, но нищо от написаното не разбирам. А за офис хистеро не издават епикриза, поне така ми каза момичето от информация.

# 743
Здравейте,
Дали правилно съм разбрала, че имунологична биопсия в т.ч. и такава за имплантационен прозорец, може да се направи 5 дни след пункция? В този случай приемат ли се Утрогестан и Естрофем?
А ако се направи в цикъл без пункция от кой ден започва приема на двата медикамента? Следи се овулацията ли и отново 5 дни след нея?

# 744
Момичета, следобед съм на преглед за стартиране на стимулация.Дали тези резултати са добри за започването й? Като гледам са в норма, но все пак..

# 745
Познато Sad
Дългогодишен пациент съм на Надежда и вече съм отчаяна. Минах една неуспешна процедура. Имам замразени ембриони слава Богу. Искам да попитам има ли тук хора от донорската програма? Кога правихте следващия трансфер?  Много съм уплашена. Мисля, че и следващия път няма да успеем. Исках да си почина малко, но акушерката ми звъни непрекъснато  да правя трансфер. Тя и преди ме тормозеше, но това е друга тема. Не знам защо ме натиска толкова, но аз още не съм готова. Само тя ми звъни и ме тормози. Чувствам се ужасно. Рева по цели нощи. Знам че след неуспех се чака много и не я разбирам защо ми звъни непрекъснато. Сигурна съм че е влюбена в него, той също е много мил и тя сигурно ще ми запише час веднага, но не съм готова. Не мога още, разбеирате ли ме.
Уплашена съм. Какво да направя ако може дайте ми съвет. Страх ме е ако откажа да не ме махне доктора и после да не мога да си запиша час.

# 746
  • София
Момичета, какви са тези акушерки - това тези от кабинета ли са? Да не са други жени, свързани с донорските програми?
Силно съм изненадана, че някой си позволява нещо подобно.

# 747
Дългогодишен пациент съм на Надежда и вече съм отчаяна.
Като бивш пациент на болницата, макар и с успешна процедура, Ви съветвам да смените подхода. Дали ще е смяна на доктора или на самата клиника ще си решите Вие, но няма смисъл години да се тъпче на едно и също място. А защо дългогодишен пациент, а само с една процедура? При кой лекар сте? Звучите доста объркано и определено емоционалното Ви състояние подсказва, че наистина не сте готова за нов опит. И какви са тези влюбчиви акушерки?Simple Smile

# 748
Момичета, днес бях на преглед на 3ти ден от цикъла и изследвания и трябваше да почнем стимулация по къс протокол. Хормоните ок, ама доки като ме видя и каза “Има вече тръгнал фоликул 12мм, ако почнем сега може да го изпуснем и да не нараснат равномерно” и предложи да отложим нещата и да направим стимулацията по дълъг протокол, като отида на 10 юли за блок инжекцията и после на 26ти когато се върне от.отпуска да отида за преглед и да ми дадът другите инжекции. Притеснява ме следното, затова ако може миналите стимулация да кажа при тях как е било: Прочетох че стимулацията почвала до 14 дни след блок инжекцията и трябвало да има кървене, да ма на мен предишната седмица около 20ти трябва да ми дойде, дали 26ти няма да е вече.късно?? До каква степен дългия протокол е обвързано с кървенето?

# 749
  • София
Момичета, днес бях на преглед на 3ти ден от цикъла и изследвания и трябваше да почнем стимулация по къс протокол. Хормоните ок, ама доки като ме видя и каза “Има вече тръгнал фоликул 12мм, ако почнем сега може да го изпуснем и да не нараснат равномерно” и предложи да отложим нещата и да направим стимулацията по дълъг протокол, като отида на 10 юли за блок инжекцията и после на 26ти когато се върне от.отпуска да отида за преглед и да ми дадът другите инжекции. Притеснява ме следното, затова ако може миналите стимулация да кажа при тях как е било: Прочетох че стимулацията почвала до 14 дни след блок инжекцията и трябвало да има кървене, да ма на мен предишната седмица около 20ти трябва да ми дойде, дали 26ти няма да е вече.късно?? До каква степен дългия протокол е обвързано с кървенето?
jinchen, при дълъг протокол след поставяне на блок инжекцията, док ти дава 14 дни да прокървиш хубаво, не някакво зацапване. Ако прокървиш 2 дни след блока, си отиваш на определената от док дата. Ако не прокървиш за тези 14 дни, чакаш докато кръвнеш хубаво и тогава се обаждаш за преглед. Всичко ще е наред! Успех!

Общи условия

Активация на акаунт