Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 14

• 41 001
  • 773
  •   1
Отговори
# 600
Момичета , обсъждано е по-назад,но мозъка ми е като на кокошка в 33та седмица.....
До какъв извод стигнахме тук за аспирина,кога преди раждането се спира?
Клиниката ми (ин витро)казва в 35та седмица да го спра. Клиниката ми е в Украйна,не ме следят,не ме лекуват вече, договора им с мен изтече с 12тата седмица на бремеността. Следящото ме АГ тук казва,че го продължаваме до раждането. На 150мг дневно съм,пак по рецепта на АГто (клиниката беше дала 100мг) . Вземам и 7500 IU fragmin.
Четох статии,и научните проучвания са противоречиви. Някои школи вярват в спирането 35-36 седмица ,други го продължават до раждането.Няма научни доказателства ,че едното или другото е по-добро.
Иначе съм с много висок риск от прееклампсия, базиран на възраст,предхождаща хипертония (на хапове) , бременост с прееклапсия преди 25 години,нисък плацентарен растежен фактор.

# 601
Чехълче, зависи от много фактори, но на мен и професор Паскалева, и доктор Вецев ми казаха, че предвид нъзрастта ми- жена до 40 години /39/ и високият риск от прееклампсия, както и влошен кръвоток в началото на бременността, трябва да го спра в последния ден на 35 г.с. и да почна натаспин, като Вецев ме предупреди. че малко по малко ще започна да ми се реализира риск от прееклампсия... сега съм 34+3 г.с.

# 602
Значи той е от школата :35та седмица....
Виж в БГ разбрах ,че ви преписват разни хранителни добавки,тук няма такова нещо. Четох за натаспина,няма научни изследвания как влияе на бремеността ,и лично аз не бих го пила по тази причина.
Ще обсъдя с АГто пак въпроса за аспирина другият петък....мисля си,,може би да ми намали дозата и да изкарам с него до край?....само при високи дози има доказателство затваряне на някакво нещо там в бебето,но в много редки случаи и при редовна употреба на аспирин във високи дози ( моята 150мг се води от ниските дози) но все пак е най-високата от 'ниските' дози ,та си мисля ,че ще е разумно да я намалиме до 75мг....ще го умувам.

# 603
4ehal4e, на мен ми казаха, че трябва да съм на аспирин до 36-та седмица заради риск от прееклампсия. В Холандия това.

# 604
Здравейте! Изследванията ми показват - Хомозигот PAI- 4G, Хомозигот ACE-D/D и Хетерозигот MTHFR
Гинеколога ми каза, че след настъпване на бременност ще се наложи да започнем лечение с фраксипарин. Според него за момента няма нужда от допълнителни изследвания.
Може ли някой да ме посъветва необходимо ли е преди бременност да посетя и друг специалист, който да насочи допълнителни изследвания, или това ще се извърши след като забременея?

# 605
Здравейте,

Сигурно е обсъждано вече в темата, но освен в корема къде другаде може да се инжектира Клаксан?

В първия месец и половина нямах почти никакви синини, но в последната седмица това тотално се промени и ще трябва да започна да сменям местата, за да не е само в корема...

# 606
точно идвам от Токуда където отидох в спешното и ги помолих да ми кажат защото от едната страна винаги мис става гиганска синина която минава по 2 седмици . Значи най добре е в корема , около пъпа , ляво дясно и долу , без горе .Или в ръката отзад в сланината Simple Smile Но трябва някой да ти го слага

# 607
На мен една сестра от Токуда ми каза,че в корема стават синини и за това приятеля ми ги бие в ръката

# 608
да стават синини , това си е от самото лекарство . Точно това ми казаха днес че просто самото лекарство е такова и няма как да не стават . Аз нямам кой да ми ги слага в ръката за жалост

# 609
Здравейте,

Сигурно е обсъждано вече в темата, но освен в корема къде другаде може да се инжектира Клаксан?

В първия месец и половина нямах почти никакви синини, но в последната седмица това тотално се промени и ще трябва да започна да сменям местата, за да не е само в корема...

Мажи с хепароид примерно и бързо ще ти минават синините. Най-добре е в корема, но може в меките тъкани като цяло - задна част на ръката, паласки, върешна част на бедрата.

# 610
Аз и преди съм писала, че заради синини в 16 г.с. спрях да бия в корема, осен това вените на корема много ми се уголемиха и просто нямаше къде да хвана кожа без да уцеля някоя от тях. От тогава си редувам ръцете, паласките и краката. Само че аз поставям във външната, а не във вътрешната част на бедрото, такива снимки бях намерила в интернет. Откакто смених фраксипарина с клексан синини почти нямам.

# 611
Момичета, тези от вас, които са си поставяли Crinone гел - знаете ли до коя седмица се поставя? Защото Вецев ми го е назначил, но сега в 11  + 4 не е ли време да спирам?

# 612
Вецев ти го е назначил Вецев и ще ти каже кога да го спреш ! На мен ми е назначен до 12 та но Вецев каза че ще го спра като отида на следващия преглед и види че всичко е ок в 14 та ! Така че въпроса ти е за доктора не за тук Wink Всички имат различни показания и ситуации

# 613
И на мен ми бяха казали за кринона до 12 г.с., но на прегледа ми го удължиха до 14 г.с. Наистина е много индивидуално, някои лекари рутинно пускат изследване на прогестерон на пациентите, на мен не са ми пускали.

# 614
Кринон гела не се отразява в кръвта , нормално е да не са ти пускали Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт