Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 14

• 41 017
  • 773
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, как протича преглед при проф.Паскалева? Питам от гледна точка на колко време трябва да си  предвидя. Само 1 взимане на кръв ли е?

# 631
  • София/Севлиево
Момичета,къде в София може да се пусне Аспи тест?

# 632
само в Сити Клиник на Околовръстен път и в Трета градска там на етажа на Паскалева където е

# 633
Цитат на: Елислава link=topic=13 10414.msg42876966#msg42876966 date=1621612360
Момичета,къде в София може да се пусне Аспи тест?
Като питах преди повече от месец в нашия Бодимед, звънях до София и им казаха, че до няколко седмици ще може при тях, но само на място се взима кръвта. Така че, ако искаш, можеш и при тях да провериш.

# 634
  • София/Севлиево
Ще проверя първо в Бодимед,после в някоя от болниците.Вецев ми спомена Токуда или Софиямед...

# 635
Здравейте, дами! Включвам се отново в групата с молба за вашето мнение и опит. Бременна съм в 31 г.с. и благодарение на всички Вас тук, макар и в средата на бременността си разбрах за тромбофилиите си (прилагам снимка) и предприех действия. В момента съм на терапия Клексан 0,4 сутрин и Аспирин Акард 150 мг вечер. На консултацията вчера, следящата ме АГ подхвана въпроса за предстоящото раждане. Според нея аспиринът трябва да спра в края на месеца, т.е. най-късно началото на 33 г.с., за да не създаде проблем при евентуално по-скорошно раждане. Също така, поради факта, че съм хетерозиготен носител на Фактор 5 Лайден, задължително трябва да родя със секцио, като дори ми предложи и ориентировъчна дата, кога да бъде направена операцията. Като довод за цезаровото родоразрешение, даде само носителството на мутацията на фактор 5 Лайден и притеснението й от много загуба на кръв, ако оставим бебчето да излезе с естествено раждане.
Откакто знам за тромбофилиите си, имам направени консултации с проф.Лисичков и проф.Паскалева, като нито един от тях не е споменавал, че мутациите ми и назначената терапия биха били причина за задължително секцио (изрично съм питала и двамата).
Имам и случайно установен преди 2 години пролапс на митралната клапа на сърцето, който когато ми го откри, лекарят отбеляза като козметичен дефект, който не би трябвало да ми създава проблеми.  Въпреки това, за всеки случай, съм решила да направя и консултация с кардиолог преди да дойде времето за раждане на бебчо.
Молбата ми към Вас, скъпи дами, е да ми кажете според вашия опит и сблъскване с лекари  и раждане, тромбофилиите които имам, реална предпоставка за задължително секцио ли са? Нима цезаровото сечение е по-безопасно от гледна точка на кръвозагуба и образуване на тромби?
Извинявам се за дългия пост и Ви благодаря предварително! ❤️🍀

# 636
Може ли да полюбопитствам защо сте правили изследване за тромбофилия? Имахте ли някакви симптоми и ппоблеми?
И пак да помоля някой да ми каже колко време и как протича прегледа при Паскалева?
Здравейте, дами! Включвам се отново в групата с молба за вашето мнение и опит. Бременна съм в 31 г.с. и благодарение на всички Вас тук, макар и в средата на бременността си разбрах за тромбофилиите си (прилагам снимка) и предприех действия. В момента съм на терапия Клексан 0,4 сутрин и Аспирин Акард 150 мг вечер. На консултацията вчера, следящата ме АГ подхвана въпроса за предстоящото раждане. Според нея аспиринът трябва да спра в края на месеца, т.е. най-късно началото на 33 г.с., за да не създаде проблем при евентуално по-скорошно раждане. Също така, поради факта, че съм хетерозиготен носител на Фактор 5 Лайден, задължително трябва да родя със секцио, като дори ми предложи и ориентировъчна дата, кога да бъде направена операцията. Като довод за цезаровото родоразрешение, даде само носителството на мутацията на фактор 5 Лайден и притеснението й от много загуба на кръв, ако оставим бебчето да излезе с естествено раждане.
Откакто знам за тромбофилиите си, имам направени консултации с проф.Лисичков и проф.Паскалева, като нито един от тях не е споменавал, че мутациите ми и назначената терапия биха били причина за задължително секцио (изрично съм питала и двамата).
Имам и случайно установен преди 2 години пролапс на митралната клапа на сърцето, който когато ми го откри, лекарят отбеляза като козметичен дефект, който не би трябвало да ми създава проблеми.  Въпреки това, за всеки случай, съм решила да направя и консултация с кардиолог преди да дойде времето за раждане на бебчо.
Молбата ми към Вас, скъпи дами, е да ми кажете според вашия опит и сблъскване с лекари  и раждане, тромбофилиите които имам, реална предпоставка за задължително секцио ли са? Нима цезаровото сечение е по-безопасно от гледна точка на кръвозагуба и образуване на тромби?

# 637
  • София
При Паскалева първо имаш консултация, после те води в администрацията и казва какви изследвания иска, после отиваш в лабораторията, плащаш си и чакаш още половин час да излезе резултата. После с резултата пак при нея, да назначи терапия.

# 638
  • Sofia
Момичета, как протича преглед при проф.Паскалева? Питам от гледна точка на колко време трябва да си  предвидя. Само 1 взимане на кръв ли е?
Моят преглед при Паскалева беше преди около година. Прегледът продължава, колкото е нужно : изслуша ми историята (лична медицинска + фамилна обремененост), разгледа изследванията, които имах, предписа ми терапия в случай на бъдеща бременност и ме заведе до един кабинет, където да ми правят назначените от нея изследвания след забременяване. Нямах чувството, че ме претупва. Но аз съм с високорискова мутация + фамилна обремененост (белодробна емболия, инфаркт, инсулти и тромбози).

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 21:16 от Brin de muguet

# 639
Момичета,
Моля кажете къде преглежда сега д- р Вецев и как става записването за час?

# 640
  • София/Севлиево
Аз ходя в поликлиника България ,а се записах по тел.През Супердок знам,че записва за прегледи в МЦ Феникс87.

# 641
Може ли да полюбопитствам защо сте правили изследване за тромбофилия? Имахте ли някакви симптоми и ппоблеми?
И пак да помоля някой да ми каже колко време и как протича прегледа при Паскалева?

Привет, на феталната морфология в 13 г.с. се оказа, че имам намален кръвоток при двете маточни артерии, както и висок риск от преекламсия и ми изписаха Аспирин Акард по 150 мг вечер - без повече обяснения, нито от страна на лекаря провеждащ ФМ,нито от проследяващия АГ. Така започнах да търся информация в интернет, няколко месеца по-рано баща ми получи инфаркт на 49 годишна възраст, поставиха му 2 стенда, отделно преди години брат му и майка му починаха от инфаркти, баща му също е прекарал, и 4-мата са със стенокардия.. Общо взето от ровене в Интернет, достигнах и до тази тема тук, прочетох много истории на жени, осмелих се да напиша историята си и благодарение на съветите на всички тук, пуснах на своя глава изследването за тромбофилии.
Иначе относно консултацията с проф. Паскалева: при записването на часа за нея ме попитаха дали съм на терапия и съответно, ако да- на каква. В деня на часа, когато отидох и дойде моя ред, тя директно ме заведе в лабораторията да ми вземат кръв за изследванията, след това слязох да ги платя на касата на първия етаж в същата сграда и след 40 мин. резултатите бяха готови.С тях влязох при при нея, тя ги погледна, обсъдихме ги, зададох си въпросите, написа ми каква ще бъде терапията от тук нататък и общо взето това беше всичко.

# 642
Здравейте, днес си пуснах основният пакет тромбофилии  в Геника. Сега остава да чакам 10+ дни.Мислех, че някой ти обснява горе долу какъв ти е резултата, но не. Ако съм искала час за генетик, да съм запазила още от сега било 50лв. Дали да запазвам или АГ специалиста ще се справи?

# 643
Момичета, тези от вас, които имат мутации, засягащи усвояването на вит Б (MTRR, MTHFR и т.н.), правите ли тестове за вит Б и какви точно? Нищо не ми е казал лекарят, но като си гледам изследването....настръхвам с всички "повишени рискове".

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 11:16 от Dreaming_girl

# 644
  • София
Можеш да изследваш Б9, Б12, Б6, хомоцистеин. Не е сложно да поддържаш нивата на витамините в референтни граници с прием на бионалични/метилирани форми. Преди забременяване трябва да са около горна референтна стойност.

Общи условия

Активация на акаунт