БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 12

 • 28 724
 • 818
 •   1
Отговори
# 810
 • Мнения: 11 768
Така е, Сали. Може заради цикъла да е.
Не бях чувала това за повишаване на кръвно при анемия.
И мен високото ме плаши.

# 811
 • Бургас
 • Мнения: 12 815
Така е, Сали. Може заради цикъла да е.
Не бях чувала това за повишаване на кръвно при анемия.
И мен високото ме плаши.
Не се плашете толкова.
И с него се живее.
Аз вече на кръвното не обръщам толкова внимание.Пия си Конкора,взех по цял да пия,ясно е,че ще дойде моментът,в който ще пия максималната доза и ще се включи още едно лекарство...Кофти история.

Това е кръвното на бащата на сина ми.
Човекът си се разхожда нон стоп с високо кръвно,колкото и да приказвам,че трябва да иде на още един кардиолог (беше ходил,слагаха му и холтер),че трябва да си пие изписаното лекарство...Не иска.Ходи си най-спокойно в това състояние и казва,че се чувства добре:

Колкото и да му препоръчвам специалист и да мрънкам,че аз такава долна граница не съм виждала досега,не ме отразява.
Иначе има антитела над 200 без да е боледувал.Казва,че главата го е боляла,но от години си има мигрена...Нищо друго.
В този ред на мисли,Мереленда,пуска ли антитела?Нищо чудно да си карала гадта безсимптомно.

Добре,че приятелят ми не вдига високо кръвно,с ниско е.Иначе и той е магаре упорито,не иска да вижда хапчета,ще се избием,ако се налага да пие редовно лекарства.
Не иска да пуска антитела,не иска да си изследва нищо.Направо...

# 812
 • Мнения: 11 768
Не съм пускала. Предпочитам да дам парите за месечните лекарства (и без това сумата доста се качи), отколкото да видя имам ли антитела, или не.

# 813
 • Мнения: 4 218
Това с кръвното ми е любимо. Преди няколко години беше, идва човек между 50 и 60г, с не помня точно какво, но някаква проява на мозъчно съдова болест. Измерваме високо кръвно и го питаме за лекарства. Човекът много гордо обясни, че почнал той предписаните лекарства, но понеже от приема не усетил да му е станало по-добре и просто ги спрял. Та има една категория, които много се гордеят, че не пият никакви лекарства- това ги кара да се чувстват здрави, независимо, че така се натрупват тихи проблеми, които после рязко лъсват. Или пък друга една категория- обясняват със задоволство колко високи стойности на кръвното са имали и не ходят за консултация и промяна в терапията. Или пък ако пият лекарства и кръвното им е нормализирано, изобщо не казват, че имат кръвно. И затова съм се научила първо да питам за съпътстващи болести, а след това при отрицателен отговор и за лекарства и се оказва, че хората лекуват и кръвно и диабет и още и още, но понеже нещата са под контрол, отричат, че имат заболявания. За алкохолици има и други хватки за питане и т.н и т.н. Народ всякакъв.

# 814
 • Бургас
 • Мнения: 12 815
ra2,аз си казвам заболяванията,обаче на лекарите им е любима частта с алергиите.
Вероятно знаеш как ме гледат.
Ако се наложи да ходя на зъболекар,за някой от наличните 3 зъба,не знам изобщо няма ли да ме изгонят отвсякъде.
Анестезиологът не написа какво е предизвикало анафилаксията,търсихме го,но не успяхме да се свържем с него,казаха,че нямат информация,а за мен е изключително важно,но...

# 815
 • Мнения: 4 218
Имах предвид само кръвното, най-често се случва в нашата сфера на дейностда се въртим около него. Това с алергиите е жив ужас и добре разбирам защо гледат така.

# 816
 • Мнения: 1 373
Момичета помагайте. Покрай обилния цикъл си правих изследвания и освен ниския хемоглобин, според мен ми е нисък и В12. Чета в интернет че стойностите трябвало да са доста по-високи, но то май зависи и от мерните единици на съответната лаборатория. Защото моят резултат всъщност е в референтни граници. Тук е обсъждан дефицитът на В12 затова си позволявам да питам, макар не по темата. Какво мислите. Прилагам резултата.

# 817
 • Мнения: 4 218
Във всеки случай е под средата на нормата и много близо до долната граница. Не мисля, че малко добавяне може да навреди.

# 818
 • София
 • Мнения: 70
Линк към новата тема:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1395308

Общи условия

Активация на акаунт