Трудно съжителство със свекървата.

• 21 398
  • 571
  •   1
Отговори
# 15
Тя сега живее на вилата. А преди къде е живяла? Малкия апартамент кой го е купил?

# 16
Това е просто ужасно! Аз бих му казала " Добре, скъпи, в такъв случай аз отивам на вилата докато майка ти е тук. Оставям ти детето, че от вилата няма транспорт до училището и ще се видим пролетта". Или покани майка ти за няколко месеца под някой подобен идиотски предтекст. Не мога да разбера защо се женят като не могат да се пуснат от полата на майка си. Напоследък гледам едно предаване по TLC - Обичам мамино синче. Винаги ми иде да счупя телевизора, такива бясове ме хващат. Като ти чета темата ме налягат същите чувства.

# 17
Аз бих предложила на мъжа ми да я компенсираме финансово. В смисъл да й плащаме, за да си седи и зимата вкъщи. Няма начин да не може да се стопли яко.

# 18
Не ти е проблемът свекървата, а мъжът ти. С него трябва да се разправяш. Аз за такива изпълнения бих стигнала до развод. Не пишеш на кого е апартамента, в който живеете, в състояние ли си да се издържаш сама, заедно с детето? И кое те кара да търпиш тази абсурдна ситуация.

# 19
Апартамента е или на свекървата , или е на мъжа, даден от родителите му.

# 20
  • София
Ако апартаментът е неин, каквото усещане имам, ще ви е трудно да се разберете с нея.
Сложете външна изолация на къщата. Ако стара къща, трудно ще се затопли с маслен радиатор.

# 21
Интересни хора сте. Кой бил дал апартамента? Какво значение има, щом вече го е дал? Много обичам някой да ми подари нещо, но да продължава да се държи все едно все още е негово. Аз като дам нещо, в смисъл на подаря, забравям за него.

# 22
Не знам защо давате съвети как би могла да се отоплява свекървата. Това е само предтекст да се настани на олинклузива и да вменява чувство на вина. Има значение, ако апартаментът е нейн. Тогава интересно защо авторката се е навила да живее там и не е ли очаквала какво ще стане.

# 23
В случая без скандал няма да мине. Имам предвид с мъжа ти. Той помага ли в домакинството?
Който е бил нощна смяна, според мен ляга да спи. В следващия ден няма отношение към готвене и мръсни чинии, а си хапва приготвеното/ купеното от другарчето му в измити от него чинии.
Карай го да купува двойно повече тулумби и подобни, щото "Знаеш, че майка ти ще изяде едната опаковка. Искам да има достатъчно за детето. А на мен също ми се яде, и аз съм човек!" Тъй за всичко. Тоест купувайте достатъчно храна. Не само "нещо специално за детето". Ако види финансов зор, е... няма как!

# 24
  • София
Предполагам, че апартаментът е точно на свекървата (дори и да е прехвърлен на мъжа, надали вие сте го купили като семейство) и жената е направила достатъчен жест да се свира половин година на някаква вила, колкото и удобна да е тя. Всеки има право да се ползва от инвестициите си, затова, ако съм права, си купете жилище (голямо), а свекървата да се върне в малкото. Пък тогава вие може да изкарвате с месеци на вилата, щом е толкова добре уредена.

# 25
Има много по зле, повярвай ми!😁
Аз даже не се оплаквам. Намерихме начин и съжителстваме. Не искаме нищо и не очаквам нищо! В общи линии в момента дори да ми предложи помощ ще откажа. Готви си отделно, всичко е отделено. Храна, препарати, подправки, посуда... и не говори с нас, няма сръдни, скандали. В общи линии е като съквартирант, но сама си избира това. В къщи е уютно, чисто. Да отбележа, че тя си мие нейната посуда и отделя в стаята си.
 Имам две деца на 13 и 8г. като по малкия е със високо функционален аутизъм и запазен интелект. Много, много кротък и усмихнат. Тя се срамува от него и ми го каза в прав текст. Храна винаги имаме и за нея, плащаме сметките...Не я пипаме за нищо. Тя се изолира в стаята си и или е на шопинг разходка или е с телефона ( интернет) без да има допир и с децата. Пенсионирана детска учителка. Аз не се тровя и тормозя. Мъжът ми ми помага много в домакинството,  ... Майка му ако  има проблем ще помогна, но до там. Беше време когато се тормозех много, но всичко с времето си. Съветвам ви да нямате очаквания и да не изпадате в конфронтация. Намерете начин да сте в мир с себе си и семейството си. Другото е вятър! 😊

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 09:13 от Гена

# 26
Последният пост потвърждава, че при авторката проблемът не е в самата свекърва, а другарчето не си е на мястото...

# 27
  • София
Никога не съм го разбирала това "апартамента е на свекървата ама ви го е дала" ей? Нали им го е дала да живеят там и се е отдеглила на голямата си вила. Това не и дава право да се натриса когато и е кеф. Ако го е направила с тази цел то нека си взима апартамента и да си стой там сама!
Ако апартамента е на авторката дали са ви много съвети вие ще прецените как да действате...

# 28
Последният пост потвърждава, че при авторката проблемът не е в самата свекърва, а другарчето не си е на мястото...
Той, казваш, чинии не може да мие , не прислужва и бюджета не увеличава?
Лошо...

# 29
Свеката е неприятна особа, но мъжът явно не е по-цвете. Щом му е такова отношението към теб, значи явно те приема като домашна помощница и си длъжна да слугуваш на него и мама. Разбери се с него. Изпревари го ти, вдигни преди него скандал.
На колко години е това дете, та търпи да се тъпче с бабата в 1 стая? Мъжът ти не ги ли вижда тези неща? Как ще живеете 6 месеца с нея в малкото жилище?

Общи условия

Активация на акаунт