Трудно съжителство със свекървата.

• 21 565
  • 571
  •   1
Отговори
# 270
От детството ми ми е познато явлението да се купува нещо за ядене "само за детето". Дължи се на липсата на пари да се купи същото и за останалите членове на семейството. Нашите са ми купували биволско, овче или не помня точно (абе уж по-хубаво от кравето) кисело мляко, а за тях не са вземали. В този период просто са били зле финансово.
Съветите за крупни инвестиции в къщата или в нов имот едва ли са лесни за изпълнение от авторката и мъжа, защото ми се струват затруднени. Малък апартамент, нощни смени, проблем с купуването на достатъчно храна за всички, сметката за ток от един климатик идва скъпо... Rolling Eyes

# 271
Мен винаги са ме учили да има повече и по-хубавото да е за детето. Така правя и аз до ден днешен. Като седнем с братовчедчето на ММ винаги за него отделям най-хубавото и все му взимам нещо специално за него. Така постъпвам и с всяко близко дете. Детето ще расте на ръст, а ние на къде ще растем?

# 272
С толкова тулумбички, на широко 🤣🤣🤣

# 273
  • Най-красивата страна
Ако жилището е на авторката-да,не е длъжна да търпи свекървата.
Обясняваш на съпруга ти,че съжителството не е възможно и търсите други варианти.
Ако жилището е дадено на съпруга срещу гледане и издръжка или свекървата си е запазила правото да го ползва,тогава или я търпите или излизате на квартира.

За храната-въпрос на елементарно възпитание е да се съобразяваш с останалите членове на семейството.

# 274
От детството ми ми е познато явлението да се купува нещо за ядене "само за детето". Дължи се на липсата на пари да се купи същото и за останалите членове на семейството. Нашите са ми купували биволско, овче или не помня точно (абе уж по-хубаво от кравето) кисело мляко, а за тях не са вземали. В този период просто са били зле финансово.
Съветите за крупни инвестиции в къщата или в нов имот едва ли са лесни за изпълнение от авторката и мъжа, защото ми се струват затруднени. Малък апартамент, нощни смени, проблем с купуването на достатъчно храна за всички, сметката за ток от един климатик идва скъпо... Rolling Eyes

О, да, изприщвам се от това "само за детето", "специално за детето", а възрастните като гаврошчета отстрани. Действително е свързано с недоимък. Естествено, не говоря за АМ или нещо от сорта, което е ясно, че е само за детето по обясними причини, но за нормална храна и хранителни продукти, към които от всички възрасти може да имат афинитет.

# 275
  • София
И сега го има това "специално за детето".. Ама то живее с двамата си родители, които и те са хора, нали?
И предимно тия думи съм ги чувала аз от бабите Simple Smile

# 276
  • София
"Само за детето", по времето без излишества, наистина беше радостна тръпка- баба, дядо, някой роднина идва на гости и в джобовете им има нещо сладко- за детето.
Днес е друго- децата се затрупват с всичко и нищо "специално за него" не е специално, а го учи на егоизъм от най- висок ранг.

Опитвам се да си представя- детето е в една стая с баба си и му се купува "нещо специално".
Според авторката, трябва да си го изяде, а бабата да не пипа.,
А, тя, видиш ли, го е измъкнала от ръцете му и го е изяла!?
Не знам, много гадно ми звучи на мен- нещо нечитаво има в авторката и бих искала да отговори на въпросите.

# 277
  • София
Българския родител масово е егоист. Естествено, че е напълно нормално да се купи нещо специално за детето. Вие взимате ли си шоколадови яйца? И дори да не си притиснат финансово може да имаш приоритети, за мен и мъжа ще взема червено вино и синьо сирене, за детето шоколад линд, ако взема три плюс скъпото вино, плюс сирена и т. н. ще ми излезе бая солено, ми за нас шоколада и без това само ни прави дебели, ще взема само за детето. Примерно казвам. Иначе и при нас нещата са общи и всеки яде каквото му се хапва, но наистина шоколадови яйца, киндер пингуин и някакви типично детски са си за децата.
Който защитава бабата или е или ще стане скоро съшата свадлива итврат свекърва. Жената ви звучи дребнаво, но тя просто е искала да обрисува картината и затова е споменала и тулумбите и това , че се отказва един хляб да се купи. Едва ли и е за единия лев, ама е обидно и показва що за стока е свекървещицата.
Всички ще остареем, но не мисля, че някой ще очаква да го носят на ръце и да го гледат като принцеса.
Жената е написала къщата е санирана!!!! ремонтирана!! Аз живея в къща, в гората почти във Витоша, отдолу и отгоре не се отоплява, само нашия етаж си топлим, еми топло е, особено след като санирахме. Бабата просто иска да я гледа някой, да я обслужва и т. н
Ако беше свестна сама щеше да предложи да помогне с нещо, щеше да има желание да сготви,ама не.
Мъжа е най-виновен, за него това са глупости, за жена му е мъка, трябва да я изслуша и да вземат решение, което да удовлетвори всички. Я да погистува тъща му един месец да го питам каква песен ще запее.
Някои хора нападнаха авторката, тв затова избяга, ама всички вие ако бяхте в подобна ситуация друга песен щяхте да
пеете. Жената е добра и затова са и се качили на главата, но е време да си поговори с мъж и свекърва!

# 278
  • София
"Само за детето", по времето без излишества, наистина беше радостна тръпка- баба, дядо, някой роднина идва на гости и в джобовете им има нещо сладко- за детето.
Днес е друго- децата се затрупват с всичко и нищо "специално за него" не е специално, а го учи на егоизъм от най- висок ранг.

Опитвам се да си представя- детето е в една стая с баба си и му се купува "нещо специално".
Според авторката, трябва да си го изяде, а бабата да не пипа.,
А, тя, видиш ли, го е измъкнала от ръцете му и го е изяла!?
Не знам, много гадно ми звучи на мен- нещо нечитаво има в авторката и бих искала да отговори на въпросите.

Аз имам впредвид за пари, примерно.. за това " специално нещо" говоря Grinning Но да и сладките страшна работа сякаш родителите не купуват на децата си..

hetera Той ако българския родител ако беше егоист щеше да взима само и единствено за себе си Simple Smile Иначе да аз си купувам шоколадови яйца и неща за мен ама лично за мен. Детето не е ощетено с нищо.

# 279
  • Варна
Прословутите сладкиши вероятно са били в хладилника. Което за мен значи, че всеки е свободен да си вземе. Но при наличие на дете в дома, въпрос на здрав разум е да оставиш някоя бройка, а не да ометеш всичко. Виж, ако в кутията са останали 1-2, ок, ще ги изям. Обаче да има 10, да излапам всичко и да не оставя на детето, съжалявам, не е нормално.

# 280
Авторке, тя щом не прави нищо по къщата, не готви, какво прави тогава цял ден? То не ѝ ли писва само да пуши и да се тъпче с тулумби.

# 281
Ха, ха, докато детето беше малко ние бяхме таман на терсене - купувахме си сладки неща само за нас Grinning Идеята беше, че колкото по-късно прояде шоколад, чипс и сладолед, или пропие газирани напитки, толкова по-добре. Егати егоистите сме били...

# 282
  • София
Прословутите сладкиши вероятно са били в хладилника. Което за мен значи, че всеки е свободен да си вземе. Но при наличие на дете в дома, въпрос на здрав разум е да оставиш някоя бройка, а не да ометеш всичко. Виж, ако в кутията са останали 1-2, ок, ще ги изям. Обаче да има 10, да излапам всичко и да не оставя на детето, съжалявам, не е нормално.
Като са останали едно две и имаш внуча не е ли редно да питаш първо внучето бабе искаш ли тулумбичка?
Или ако го няма изяж ги, пък слез купи една кутия да има и за другите
Това са някакви елементарни норми на поведение.
Егоист е бг родителя и ще кажа защо. Той пуши, пие алкохол това са нужди. Детето иска нова игра за PS  това са глезотии. Масовия случай е така.
Бившия ми мъж ме докарваше до нервен срив като отидем на ресторант поръча си две големи ракии и една бира после с основното и каже на децата айде без десерт, че ще ни е много висока сметката. Ми за да не е висока лиши себе си от нещо, защо трябва да лишиш детето? Или изобщо не ходете на ресторант.
Едва ли всяко семейство може да си позволи всичко, всичко каквото му хрумне за пиене и ядене. Правят се компромиси, българският родител обаче е по-склонен да направи компромис с качеството на сиренето за детето, но да има пари за цигари и ракия, отколкото да направи компромис със своите желания, еми сори егоистично е.
Не всички са такива, но голяма част са.

# 283
  • София
Като са останали едно две и имаш внуча не е ли редно да питаш първо внучето бабе искаш ли тулумбичка?
Или ако го няма изяж ги, пък слез купи една кутия да има и за другите
Това са някакви елементарни норми на поведение.
Егоист е бг родителя и ще кажа защо. Той пуши, пие алкохол това са нужди. Детето иска нова игра за PS  това са глезотии. Масовия случай е така.
Бившия ми мъж ме докарваше до нервен срив като отидем на ресторант поръча си две големи ракии и една бира после с основното и каже на децата айде без десерт, че ще ни е много висока сметката. Ми за да не е висока лиши себе си от нещо, защо трябва да лишиш детето? Или изобщо не ходете на ресторант.
Едва ли всяко семейство може да си позволи всичко, всичко каквото му хрумне за пиене и ядене. Правят се компромиси, българският родител обаче е по-склонен да направи компромис с качеството на сиренето за детето, но да има пари за цигари и ракия, отколкото да направи компромис със своите желания, еми сори егоистично е.

Не всички семейства са такива.. Ето ви другата крайност да има само за детето пък за родителите нищо да няма. Детето е препълнено от вещи, който не пипва даже, но да си ги има... В край на сметка преди това дете и ти си бил/а жена/мъж и си имал/а нужди и след това си оставал/а такав/а Simple Smile Преди всичко сме хора не само родители. Децата в днешно време ми идват леко презадоволени. Те имат всичко, но родителите му не трябва да имат нищо...

# 284

В странни кръгове се движиш (оттам и наблюденията ти).
Иначе ние на нашето PS така и отказахме да му купим, ама не заради цигарите и ракията (не пушим).

Общи условия

Активация на акаунт