Трудно съжителство със свекървата.

• 21 427
  • 571
  •   1
Отговори
# 90
  • СИ
Не разбира се. Най-вероятно е устна договорката Simple Smile И при двете положения ако е нейн синчето трябва да живее в страх да не го изхвърли маминка във всеки един момент. Другия вариант е да си вземат тяхно жилище, което в днешно време е доста трудно, но не и невъзможно.

Да де... Обаче и доколкото усещам, снахата не ѝ допада другият вариант. Тоест да си купят жилище и да се местят. Не говори за такова нещо. Разбирам, че свекървата дразни и пречи. Ако обаче жилището си е нейно, снахата губи по точки. Ще трябва да стиска зъби, докато свекървата си отиде по естествения ред.

# 91
  • Варна
Малеее, аз на нейно място, дотогава ще съм станала ужасна киселица и ще съм намразила мъжа си безумно.

# 92
  • София
Всяка жена е егоистка по природа и иска най-доброто за себе си и своето семейство (което може да включва и мама, но в никакъв случай свеки Wink ). Да де, ама свеки също е жена Grinning  И хем е жена, хем не и е майка, хем почват проявите на старческия егоизъм.
Хората могат да живеят и както е описала авторката, но ако са културни и толерантни. Ако не са и са във война решението е само едно - свой дом. Както се казва "моят дом е моята крепост" и ако си имаш дом ще определяш правилата. Но ако са те пуснали под условие в чужда крепост ще се свиваш.

Така е, защото младите се отделят и гледат свои деца, плащат наеми, купуват си жилища и т.н.
В много от случайте бабите не помагат, но искат и имат претенции към младите! И е така за мама, но не и за свеки понеже свеки не е майка на авторката Simple Smile освен ако не вървим по стари български традиции и да трябва да и казва "Мамо"

# 93
  • Варна
На бас, че й казва "мамо".

# 94
Другия вариант е да си вземат тяхно жилище, което в днешно време е доста трудно, но не и невъзможно.
Или да вземат някое малко апартаментче за свеки, на подобаващо разстояние от тях.

# 95
И аз си мисля, че жилището е на свеки. Ходи си лятото на вилата, а зимата си полза удобството на града. Ама те направили ремонт, явно с идеята да остане там и явно не действа. А само на мен ли ми прави впечатление, че свеки е питала "А за мен има ли?". И това да се брои кой колко изял също ми звучи ужасно. Даже не са оставили стая на бабата, а са наврели детето при нея, да им е по-удобно на тях.

# 96
  • СИ
Малеее, аз на нейно място, дотогава ще съм станала ужасна киселица и ще съм намразила мъжа си безумно.

Той мъжът ѝ си кара по линия на най-малкото съпротивление. Ако авторката е ербап, да сваля картите на масата и да постави ребром въпроса с местенето. Но май, няма да посмее... Особено ако разбере, че цялата ѝ заплата ще отива за вноска по кредит, примерно.

# 97
  • София
Проблемът тук, дори и при недадено жилище щеше да си стои.
Такава си им е маята - аз и мама, жена ми и детето.

Мъжът изначало не вижда за нужно да вземе страната на жена си /мразя го това със страните/, но в случая чисто битово да се напъне да вкара баланс.

# 98
  • София
Почнаха свободните съчинения- никаква идея нямаме за ролята на мъжа в домакинството.
Най- малкото, след като авторката работи нощни смени, значи той гледа детето през това време.

# 99
Ако се изнесат на квартира или купят друго жилище, ще плащат наем/кредит и вероятно пак ще се налага да финансират бабата, понеже не ѝ стига пенсията. Много е вероятно да нямат финансовата възможност за подобно нещо, то не е само до желание. Сложна е ситуацията, но все пак ми идва прекалено това стискане за храна, угаждане само на детето, взиране в тулумбичките и пр., вероятно се създава много напрегната обстановка по този начин, а не се спестява кой знае колко в сравнение с цената за отопление на извънградска вила и въобще живеенето им в отделни домакинства. Наистина разходите за отопление на извънградска постройка са далеч над апартаментските, пък и това с калорифера като опция за отопление не ми звучи като да е обмислено тази вила да се отоплява редовно, а по-скоро инцидентно, вероятно няма и някаква ефективна изолация. В крайна сметка може да се окаже, че общото съжителство ще е несравнимо по-спокойно на цената на няколко тулумбички и вкусотийки, които не са само за избрани в домакинството. За нежеланието на свекървата да готви сигурно пак е по-добре. Две жени да се бутат в кухнята е ад. За чистенето и домскинстването за още трима души пак не е длъжна, поне не и в степен да се редуват по равно в снахата.

# 100
  • София
Другия вариант е да си вземат тяхно жилище, което в днешно време е доста трудно, но не и невъзможно.
Или да вземат някое малко апартаментче за свеки, на подобаващо разстояние от тях.

А не! Те си взимат апартамент, за да няма после "Вие ми живеете в жилището". Плюс това защо ще и плащат апартамент, тя си има жената.

# 101
  • София
Детето май е голямо, Абсурд, та няма какво даму се гледа толкоз...

# 102
  • Варна
Какво има да му гледа на детето нощес? Та то спи. Това да сложиш една вечеря по чиниите щото е сготвена вече от жена ти, не е кой знае какво. И да не забравяме после, че евентуално трябва да се прежали да ги сложи тия чинии в мивката та жена му като се върне скапана на другата сутрин да ги измие.

И освен това, да, ще го гледа. Той го е правил. Голям подвиг за тоя мъж, видите ли, да си гледа собственото дете. Сигурно сън не спи от тегоби.

# 103
  • София
А може пък бабата да го гледа, ама нали е свекърва. Wink

# 104
  • София
Тя манджата му изяла, та едва ли с друго помага Laughing

Общи условия

Активация на акаунт