Трудно съжителство със свекървата.

• 21 508
  • 571
  •   1
Отговори
# 165
Мен са ме учили, че родителите са длъжни на децата си, но обратното не. Аз разбира се помагам на родителите, моите и на съпругът ми, но те са заслужили уважението ми. Уважението не е даденост, а се печели с времето. Свекървата на авторката като иска да живее като готованка никой не й е длъжен да й прислужва.

# 166
  • София
Стига де, Абсурт, като е сама значи живее като скот, така ли? А не живее скотски сега, да й дават акъл в собствения й дом, да й ощетяват детето, да се гъчкат в един апартамент, да я третират като слугиня и на всичко отгоре оня мизерен готованец да й крещи, че го занимава с глупости?

Ами, да ги изхвърли, какво ги трае още?
Ще си цъфти и върже, няма никой да й пипа тулумбичките и дъщеря й ще си прави сметката отсега- никакво допускане на майка и баща, и баби- да не й нарушават дзена.

ПП. Ти реши, че мъжът е готованец- не е писала това, авторката, но пък като го изгони, ще си наема домашна помощница за през нощта.

# 167
Ами това е вариант да си бъдат в добри отношения и с мъжа си. Иначе може да изгони майка му с метлата директно другата зима, но и нов мъж да потърси. Няма лошо.

И аз се питам мъжът на вилата ли е отгледан и къде е живяла свекървата преди?

По някое време може да получиш отговор и темата ще забие в трета посока, а писалите пак ще са в небрано лозе Wink

Не мисля, че директно става дума за гонене и изхвърляне, но собствеността променя всичко и мъжът и бабата се налага да правят по-големите компромиси - такъв животът и така е справедливо.

# 168
  • Сф
На сестра ми свекърва и апартамент им купи и пак не се е навряла да ги тормози. И въпреки , че е наблизо , се обаждат една друга преди да се видят/гостуват или някоя задача да вършат. Като почнете с това , "на кой е апартамента", кой колко е дал. Стигне ли се до това някой да е длъжен на другия и сам да решава, защото е в по-изгодна позиция уж....отврат. И кой изкарва повече пари ми е  втората любима костатация.
Та , авторката едва ли не се е сетила, че апартамента е неин, явно си иска и мъжа иначе да го е натирила до сега.
Свекървата и пречи, иначе всичко е цветя и рози! Ние как да помогнем обаче?

# 169
  • Варна
И да не е готованец, нагъл е - наместил се на чуждото и на всичко отгоре ще крещи. Това не е мъж, плужек и използвач е.

Аз вече спрях май да й съчувствам на авторката. Сама се е насадила на пачи яйца, а сега търси тук решение. Решение няма освен ако не си го намери тя.

# 170
Я да седне да им обясни на тея двамцата в прав текст, че или бабет си заминава, или си заминават и двамата. Реално не виждам този нейния мъж за какво ѝ е.
Ей, тези изхвърляници на чужд гръб, не ги разбирам!
Ми, нека ги изхвърли и да си заживее като скот- доволна и щастлива.
Щом ти не виждаш защо й е мъжът й, значи не й трябва!
Ай, че се ядосах- не сте по на 16 години, че да хвърчите така.
Това, че се ядосваш, си е твое решение, нали така? Като скот да живеела... Щото сега живее като принцеса сигурно. Явно вашето щастие в живота го определя някой мъж, без мъж сте скотове. Той няма елементарно уважение към нея, тя да си го отглежда барабар с майка му, щото да не живее като скот. Жалка картинка. И не, не е на чужд гръб, защото аз подобни наглеци не търпя и съм гонила от дома ми. Ама то трябва да имаш г.з за тая работа. Такива, които само реват колко са прецакани от живота си, но продължават да стоят в същата ситуация, за мен са хора без никакво самоуважение. Хората правят грешки, въпросът е правят ли нещо и какво, за да си поправят грешките. Фактът, че този си позволява да ѝ вдига скандали в дома ѝ, където е отишъл наготово и решава еднолипно, че и наглата му майка трябва да се натресе там, е достатъчно показателен що за стока е.

# 171
  • София
Много се ядосах пък аз, четейки как лесно се изхвърлят майки и свекърви. Ами ако тези същите майки си бяха изхвърлили децата навремето,когато пък те са се нуждаели от грижи и покрив?!
Не вярвам жена на възраст, при възможност да живее сама и спокойна, да се тика умишлено при младите и с внучето.

дадох по-горе такъв пример.
Свекървата си има собствен апартамент, но редовно гостува на единия си син със седмици, защото уж била депресирана. И не помага с нищо в жилището на сина и снахата - нито с готвене, нито с пазаруване, нито с гледане на децата.

# 172
Бабата е излязла леко в голямо междучасие, но трябва да и се напомни по някакъв начин, че не е на ол инклузив с всички прилежащи екстри. Ако не вдява, авторката директно да и каже да върши някакви работи и да дава пари поне за храна. Пак ще напиша, бабата лесно може да бъде поставена на място, проблема е в мъжа.
Нека първо с него се разбере, както в този форум постоянно се натяква и натъртва за деленето на домакинските работи, нека го накара той да готви и прислугва на майка си, току виж рязко сменил курса.

# 173
Детето колко е голямо? Нека то нададе глас пред баща си, че си иска стаята! Я през вечер някое приятелче с приспиване, през още ден 5-6 приятелчета, вършеещи из апартамента, да кохнат някой и друг път , а авторката- въх, да не би да е онуй...

# 174
  • София
Може да е в депресия, може да е с деменция (изяждането на непосилно количество храна, забравянето да си вдигне дори чинията и подобни понякога са симптоми на Алцхаймер). Това не значи, че човек е използвач понякога, а е нужда от помощ.

# 175
  • СИ

... Фактът, че този си позволява да ѝ вдига скандали в дома ѝ, където е отишъл наготово и решава еднолипно, че и наглата му майка трябва да се натресе там, е достатъчно показателен що за стока е.

Сега, че не е много стока е ясно. Пита се, какво да направим ние вместо авторката? И май нищо не можем да направим, освен да съчувстваме. Тя няма смелост и не ѝ стиска към момента. Явно бабишкерата трябва да стане още по-нагла, за да може един ден чашата да прелее, да има гранде семеен панаир и той да доведе до освобождаване на натрупаното напрежение и радикално решение.

# 176
  • Варна
Може да е в депресия, може да е с деменция (изяждането на непосилно количество храна, забравянето да си вдигне дори чинията и подобни понякога са симптоми на Алцхаймер). Това не значи, че човек е използвач понякога, а е нужда от помощ.

Имам предвид, че мъжът е използвач.

# 177
Много ясно, че е готованец мъжът. Аз не приемам да се върна от дежурство и да мия мръсни чинии. То и детето може да свърши тая работа, защото май не е малко. Ама трябва смелост да си извоюваш правата, не мрънкане.

# 178
  • София
На колко години е детето?

# 179
  • София
Дотук разбрахме, че свекървата няма къде да отиде през зимата, освен при тях.
И най- лесното, което за куп народ тук е и правилното- до й ударят ключа и да си живеят щастливо.
Щом мъжът не е съгласен, значи е използвач.

Няма начин просто да е свестен човек, който не би оставил родител и близък- включая и жена си, на произвола.
Няма начин просто да се надява, че двете жени могат да имат и цивилизовани отношения, а не да се държат като на махленския пазар.

Общи условия

Активация на акаунт