Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 30

• 37 545
  • 761
  •   1
Отговори
# 90
Честито бебе, Кактусче!
Здраве и много щастие пожелавам! Flowers Four Leaf Clover

# 91
Здравейте, детето е на 40 дни и от две нощи пропуска нощното хранене. Вечер преди лягане активно суче на по-кратки интервали и явно се засища, но между 00 и 5 часа спи, а моите гърди се пръскат. Как да процедирам? Страх ме е да не намалев кърмата, ако липсва нощна стимулация, но ме е страх и да не прекаля с изцеждането, а не ми се иска да го будя след като сам прави пауза. Първата нощ се изцедих, той се събуди след час и му дадох кърмата от шишето. Да оставя ли 5-часовата пауза или да се цедя на 3-4 час?
Благодаря✌️

# 92
По-скоро опитайте да кърмите в този интервал.

# 93
Честито Кактус! Жива, здрава и лакома да ти е девойката! Възхищавам се на смелостта на жени, които раждат нормално след секцио, браво, смела майка си има човечето.
Почвай да обикаляш отделението и да помагаш на жените Wink
Чист интерес, но коя е тази утопична болница, в която са разрешили толкова нормално раждане?
Офтопик и аз си исках номер 2 след секциото, след като лекаря беше предопредил за тази ми прищявка и след много настояване по едно време ми я донесоха. Нищо не ми се получи тогава, нито успях да седна достатъчно, за да може да суче, нито нищо. Мъчихме се с акушерката да я сложим на гърда, но без успех, на края я отнесе.
Мерси,Ваня!

О, утопична не е, плащаш си здраво, но имат акушерска практика, с която раждах (с Олга Дукат), в св.Лазар.
Иначе ей така трябва да протече - мама ляга (седнала няма как ни след вагинално, ни след секцио) и слагат бебето на корема ти, от там то само стига до гърдата и засуква, водено от инстикта си. Има описание в стъпките на тоя процес във 2рия линк,на който му е интересно. Но не се прилага в бг болниците по принцип.
http://www.podkrepazakarmene.com/early-contact-movie-889.html
http://www.podkrepazakarmene.com/early-contact-878.html

# 94
  • Terra incognita
Много са ми интересни тези инстинкти, явно, че датират още отпреди човекът да бъде достатъчно разумно същество, за да поднесе сам бебето към гърдата. Интересно е, че след толкова години еволюция все още се раждаме с примитивни рефлекси и инстинкти. Може и някоя глупост да съм написала, но така разсъждавам 😃

# 95
Моето го бяха донесли като пашкул омотано, само лице се виждаше и след известна борба забочна да посинява, та го отведоха.
Бях чела за свети Лазар, чак ми се беше приискало да живея пак в София.

# 96
Здравейте! Имам бебе на 2 месеца. Първият месец наддаде 1кг, вторият 700гр. Педиатърки ме посъветваха да дохранвам с АМ. Аз реших на своя глава да пробвам 2 седмици да оптимизирам кърменето. Установих,  че бебето ми не суче много, стои за кратко на гърдите, дърпа се, заплаква... и поради тази причина се цедвх около седмица и давах от шише. Не знам заради помпата ми ли ( Cangaroo Elegance), но ми отноме много време да изжедя 120-150 мл около 40мин до час дори. Изцеждането е доста болезнено с нея и цедя на по-малък оборот. Пробвах бебчето да суче и днес през деня макар, че се цупеше и пускаше  успях да направя няколко хранения. След това обаче на 2 хранения ми се е дърпал и плакал доста продължително. Не знам защо така не иска от гърди, още като го слагам да легне на възглавницата, на леглото или на корема ми и заплакваше. Пробвах 4 начина на кърмене и плачеше неутешимо. Успях да го нахраня но след 10 минутно настояване от моя сттана. Доста ми е трудно физически да стоя на помпата и него да гледам и психически да настоявам да кърмя от гърда, а той да отказва.

# 97
Честита дъщеричка!
Да е жива, здрава и много, много щастлива! ❤️

Благодарение на вас все още кърмя, цели година и почти осем месеца!
Надявам се, че има и още време 😁
Искам да започна някакво подхранване на кожата отвътре. Ще съм много благодарна да ми споделите, какво пиете и наистина работи за хубава кожа - хиалурон, колаген, комплексни витамини... (конкретна марка), съвместими с кърменето.
Благодаря и хубава вечер!

# 98
Здравейте! Имам бебе на 2 месеца. Първият месец наддаде 1кг, вторият 700гр. Педиатърки ме посъветваха да дохранвам с АМ. Аз реших на своя глава да пробвам 2 седмици да оптимизирам кърменето. Установих,  че бебето ми не суче много, стои за кратко на гърдите, дърпа се, заплаква... и поради тази причина се цедвх около седмица и давах от шише. Не знам заради помпата ми ли ( Cangaroo Elegance), но ми отноме много време да изжедя 120-150 мл около 40мин до час дори. Изцеждането е доста болезнено с нея и цедя на по-малък оборот. Пробвах бебчето да суче и днес през деня макар, че се цупеше и пускаше  успях да направя няколко хранения. След това обаче на 2 хранения ми се е дърпал и плакал доста продължително. Не знам защо така не иска от гърди, още като го слагам да легне на възглавницата, на леглото или на корема ми и заплакваше. Пробвах 4 начина на кърмене и плачеше неутешимо. Успях да го нахраня но след 10 минутно настояване от моя сттана. Доста ми е трудно физически да стоя на помпата и него да гледам и психически да настоявам да кърмя от гърда, а той да отказва.

Нищо не е налагало дохранването, наддаването е ок. Аз бих казала да си настоявате с гърдата и да не използвате помпа и шишета. Може да се свържете с консултант, за да види дали и ок засукването, въпреки че килце на месиц не качва бебе с лошо засукване.
Може да опитате контакт кожа до кожа, спокойствие и дръпнати завеси, нека атмосферата в стаята да не превъзбужда.

# 99
Много съм благодарна за бързия отговор ♥️ това е било проблема, вече е спокоен ♥️♥️♥️
Точно от струята е. Може да изцедиш малко на ръка преди кърмене в една кърпичка, че да намалее струята и да не се дави. По-изправени пози на кърмене. Може да пробваш цигарен захват или плоско натискане на гърдата при усещане рефлекса на потичане.
Ето тука подробно описано след "силна струя"
https://www.namama.bg/article/hiperlaktaciia-chast-2-kak-da-se-s … avite-s-problema/

# 100
Честито Кактус! Да е здрава и да я слушаш Heart Eyes

И аз искам естествено след секцио, ама дали ще ме огрее, чак късната бременност сигурно ще разбера...

# 101
  • Terra incognita
И мен ме гласяха за естестяено след секцио, но момата тръгна да ае ражда с дупето напред, като батко си и хайде пак секцио, тоя път по спешност.

# 102
Здравейте, моята бебка е на почти 3 месеца и прави 12 часова пауза сън. Гърдите ми обаче през това време ще се пръснат Flushedцедя се 1 път, но фризерът е пълен вече, а до сутринта гърдите пак преливат.. пробвах да я будя за да яде, но толкова й се спи, че грам не ме отразява. Моля за съвет как да процедерим, за да не намалее кърмата през деня и вечер да не се препълват гърдите Blush

# 103
Кактусче, честита рожба! Много да се гушкате и дълго да се кърмете!
Иначе при мен, бебе е на 6+ месеца, уж се захранваме, обаче сме до никъде. Хапва по 1-2  лъжички и до там. Другата седмица сме на ДК и ще последва мъмрене, че не съм настоятелна относно яденето, иначе е на кърма през останалото време. И запек има. Днес правих клизма, реших, че няма смисъл да се мъчи.

# 104
Здравейте, моята бебка е на почти 3 месеца и прави 12 часова пауза сън. Гърдите ми обаче през това време ще се пръснат Flushedцедя се 1 път, но фризерът е пълен вече, а до сутринта гърдите пак преливат.. пробвах да я будя за да яде, но толкова й се спи, че грам не ме отразява. Моля за съвет как да процедерим, за да не намалее кърмата през деня и вечер да не се препълват гърдите Blush
Колко хранения има за деня и как наддава? От кога е на този режим от 12 часа сън?

Общи условия

Активация на акаунт