Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 30

• 37 219
  • 761
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, някой може ли да ми каже, дали може да се пие натокиназа и берберин при кърмене? Не успявам да намеря еднозначна информация и ще съм благодарна на всякаква.

# 61
Берберинът е с висок риск, желателно е да не се приема http://www.e-lactancia.org/breastfeeding/berberine/product/
Натокиназата едва ли преминава в кърмата, имайки предвид структурата й,но няма изследвания по въпроса, с каква цел й е приема?

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 20:40 от LittleCactus🌵

# 62
  • Terra incognita
Аз идвам да кажа, че както си се птитеснявах, че бебка не яде и стачкува, за около седмица е качила към 260гр 🤷‍♀️ което си е направо над нормата за възрастта. Усещам я аз, че доста ми натежа...
Исках и друго да попитам, снощи ядох салата от моркови, сутринта като кърмих и върна малко и беше оранжево като коластра, чак си лекьоса дрешките и няма изпиране. Това от морковите ли е?

# 63
Не е от морковите. Случва се, зависи колко е престояло в стомахчето. Аз чак на педиатърката звънях като ми се случи като бях прясна мама.

# 64
  • София
Babymonkey, надявам се да успееш с кърменето, но не се притеснявай, с 2 помпи за двете гърди,на 3 часа съм се изцеждала година и половина, давах с шише,  останалото замразявах. Моето дете беше недоносено, остана 2 месеца в болницата  хранено със сонда,  после със шише. Така и не засука, въпреки опитите ми.

# 65
  • Terra incognita
Не е от морковите. Случва се, зависи колко е престояло в стомахчето. Аз чак на педиатърката звънях като ми се случи като бях прясна мама.
Не беше престояло много, тамън беше приключила. Странно 🤔

# 66
Не беше престояло много, тамън беше приключила. Странно 🤔
Не е притеснително,спокойно.

# 67
Берберинът е с висок риск, желателно е да не се приема http://www.e-lactancia.org/breastfeeding/berberine/product/
Натокиназата едва ли преминава в кърмата, имайки предвид структурата й,но няма изследвания по въпроса, с каква цел й е приема?
Много благодаря!
Искам да пробвам натокиназа заради повишено кръвно налягане.

# 68
С кардиолог се консултирайте. Има си съвместими лекарства затова.

# 69
Нормално ли е кърмата след като престои да се разделя на водниста част и каймак?
С кардиолог се консултирайте. Има си съвместими лекарства затова.

# 70
Да, нормално е.

# 71
Здравейте, какво бих могла да пия за менструални болки 😣

# 72
Нурофен, има такъв даже за менструални болки.

# 73
Ето интересно инфо, понеже по-рано се дискутираше международния кодекс. На сайта на СЗО пише, че производителите и дистрибуторите на адаптирано мляко са задължени да спазват кодекса, дори и да го няма формулирано като регулация/закон в съответната държава и при нарушения може да се изпрати сигнал - https://www.who.int/elena/bbc/regulation_breast-milk_substitutes/en/
Цитат
Manufacturers and distributors of breast-milk substitutes have to comply with the Code, even if the country has not incorporated the Code into a national policy or legislation.
Вече точно как се подава сигнал за това, не открих.

# 74
Оффтопик и за да е обвързано с темата - ако можете изисквайте си първи контакт,което не значи 15мин, а поне час- два бебето на гърда веднага след раждане.

Скрит текст:
Позволявам си и аз един офтопик,за да не пиша 100лс-та - днес в 22:07 се роди втората ми дъщеря. Роди се вбак (вагинално след първо секцио), без упойки и индуциране, само с няколко шева като резултат, с тромбофилия съм и нямаше кървене. Пъпната й връв бе клампирана след като спря изцяло да пулсира, бяхме контакт кожа в кожа веднага след раждането, засука веднага.

Общи условия

Активация на акаунт