Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 30

• 37 586
  • 761
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, моята бебка е на почти 3 месеца и прави 12 часова пауза сън. Гърдите ми обаче през това време ще се пръснат Flushedцедя се 1 път, но фризерът е пълен вече, а до сутринта гърдите пак преливат.. пробвах да я будя за да яде, но толкова й се спи, че грам не ме отразява. Моля за съвет как да процедерим, за да не намалее кърмата през деня и вечер да не се препълват гърдите Blush
Колко хранения има за деня и как наддава? От кога е на този режим от 12 часа сън?

Около 10- 12 хранения има за деня. Пълни добре памперсите. Относно наддаването нямаме везна, за да я премеря точно, но според нашия кантар, е наддала 1 кг за месец. От около седмица спи толкова Blush

# 106
Има шанс да е временно и да започне да се буди нощем. Цедете си нощем по 1 път и се радвайте на съня. Кърмата няма да намалее при 12 дневни кърмения.

# 107
Има шанс да е временно и да започне да се буди нощем. Цедете си нощем по 1 път и се радвайте на съня. Кърмата няма да намалее при 12 дневни кърмения.

Благодаря за бързия отговор. Надявам се от една странна да е временно, защото с мъжа ми имаме нужда от сън, но от друга пък тези 10-12 хранения не са много като количество. Смисъл не суче дълго, а все е кратко 6- 7 мин. Ще видя как наддава и ще пробвам пак да я будя, дано да иска поне да яде нощно време.

# 108
Три месечно може да се наяде за това време, особено ако е едро и силно. Поспете си, защото със захранването се връщат нощните хранения.

# 109
Здравейте. 44 дни след раждането ми дойде менструацията. Детето е изцяло на кърма и кърмя на поискване. Цикълът ще повлияе ли негативно на кърмата? Ако да, мога ли да направя нещо, че да не се намлява количеството? Четох статията не Хедра, че е възможно намаляване, но отшумява за ден два?
Благодаря предварително, защото малко се изненадах от толкова бързо идване и се притеснявам да не повлияе на кърменето по някакъв начин😥

# 110
Може да се очаква намаляване на количествата в дните преди и малко след цикъла. Може да очаквате да е нередовен цикъла. Кърмата променя вкуса ли леко около цикъл, става по-солено, може бебето да реагира някак, примерно с протест. За намаляването на кърмата около цикъл може да се пие калций с магнезий.

# 111
При кърмене (exclusive pumping) може ли да се приемат продуктите на Боарон? Осцилококцинум и парагрип? Или положението е помпане и после хвърляне на кърмата?

# 112
Това не са лекарствени продукти, а е хомеопатия, която по своята същност е вода с памет и захар...с други думи не пречи на кърменето и не помага за симптомите, да не говорим за лечение, защото става смехотворно.

# 113
  • София
Кърмя 8-месечно. От скоро кожата около гърдите ми и ханша е станала много суха, започна даже да се бели като след слънчево изгаряне. Има ли нещо специално, с което мога да мажа гърдите? Бебето често държи гърдата с две ръце докато суче и не знам какъв продукт ще е най-безопасен. Мисля си за бебешко олио. Дайте идеи

# 114
  • Несебър
Масло от шеа, бадем са ми първи помощници при много суха кожа. По-добре задържат влага от бебешкото олио по мой опит + не са парфюмирани.

# 115
Може да пробвате и да намажете с кърма. Сума жени се кълнат в лечебните й свойства по кожата.

# 116
Има такива периоди на обновяване на кожата, опита ми показва, че не могат да се спрат, но може да опитате да облекчите съжбежа и опъването. На мен като мш се случи на същите неста като вас и точно така се белеше нямах дразнене и не мазах...не съм много по мазането, все забравям. Може да опитате с това, с което мажете бебето, не олио, а мляко за тяло. Аз не съм привърженик на маслата, защото са ми прекалено мазни и вмирисват дрехите на гранясало. Може да опитате с кокосово масло примерно.

# 117
  • София
Ще пробвам с бадемово, понеже го имам. Иначе за кърмата съм го чувала това, но ми е кът и не бих я ползвала за себе си. Явно наистина е някакво обновяване на кожата, сърбеж и опъване няма, но се беля като гущер.

Благодаря за съветите Flowers Hibiscus

# 118
Да, неприятно е, при мен се случи и с двете кърмения в някакъв период и си продължи дълго време, повече от месец.

# 119
Мога ли да пия парацетамол колкото имам нужда (спрямо листовката де) или да гледам да мина с по-малки и редки дози?

Общи условия

Активация на акаунт