Американски колеж - двадесет и втора тема

• 52 405
  • 728
  •   1
Отговори
# 150
  • софия
Родителските срещи са важен елемент от учебния процес. Не всички родители го  следят при децата си и родителската среща е начинът училището да каже какво/накъде/как вървят нещата.
Аз лично не мисля, че с един ден повече присъстено/дистанционно децата ще спечелят/загубят кой знае колко.
Тъпо е, ама много е тъпо, да са всички училища под един знаменател и да не се отчитат предимствата и условията, които гиназиите имат, но вече съм се научила да си избирам бунтувете. Може би остарявам, кой знае.
Момчето в Харвард е с впечатляващ успех, особено на фона на увеличения с 43 % брой кандидатстващи тази година. Искрено заслужава похвала, както и всички други деца приети е айви и подобни с толкова нисък адмишън рейт. На всички искрено се възхищавам! Евала просто!

# 151
Мхм, 25 - били са 680, сега са 705, нали?
аха, значи не супер много, ама достатъчно да се прескочи 700.  Чисто психологически действа малко по-плашещо.

В тази връзка да попитам - има ли някакви преференции за деца на преподаватели, др. подобни.
Доста съм слушала, а и виждала случаи, където или се появяват деца по-долно класирани, незнайно как минават напред, или такива изцяло извън него.
Не че търся конспирации, но примери много Simple Smile

# 152
  • софия
Оуууу, виждала и слушала.
Има много ясни правила за прием в Колежа, които са прозрачни и не съм "видяла и чула" да са били нарушени. Как деца, които са с по-нисък резултат на изпита, са приети е кристално ясно на всеки, който има сериозен интерес. Това на ЕЖК, вероятно, не е достатъчно.
Цитат
After publishing the results, the first 110 boys and 110 girls are invited to enroll. The remaining applicants form the Reserves’ List. They can be invited if there are vacancies after the deadline for enrollment has expired. When enrolling applicants from the Reserves’ List, only their score at the exam is considered, not their gender.
https://www.acs.bg/admissions/bulgarian-students-admission-after-grade-7/

Може ли пример. Казват, имало ги много.

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 10:39 от zvаnchе

# 153
аха, значи не супер много, ама достатъчно да се прескочи 700.  Чисто психологически действа малко по-плашещо.

В тази връзка да попитам - има ли някакви преференции за деца на преподаватели, др. подобни.
Доста съм слушала, а и виждала случаи, където или се появяват деца по-долно класирани, незнайно как минават напред, или такива изцяло извън него.
Преференции при приема няма за никого. Изпитът е за способности (не искам да ползвам "талант", защото не е точно). Но освен способности си трябва и труд.

# 154
  • софия

За слушането ясно, легенди всички сме чували. По принцип, не точно за колежа. Но казвате, че сте виждали, а това вече е много сериозно нещо.  Интерсно ми е и бих прочела с голямо внимание.

За деца на учители не зная дали има преференции. Иииииииима някакъв лек резон да речем по отношение на цената да има някаква отсъпка, ама това е допустимо в нашия български начин на мислене. Дали и американците го виждат така е друг въпрос.
Интересни въпроси повдигате. Обвинения също.

# 155
Недей, Амели.
Радостче има предвид, че приети на последно място стават първенци на випуска. Някои стават. С труд. А и може да не са показали способностите си докрай на изпита, поради стрес или да не им е бил деня.
Не е обвинявала специфично АК, а всички знаем как седи въпросът при приема в ДУ...

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 10:52 от Ezhko

# 156
  • софия
Ежко, обичайно си прав, въпреки че понякога се изразяваш крайно. Но понякога човек греши в преценката си 🙂
Бих казала, че всяко едно дете, което учи в Колежа, е извоювало само, със собствените си знания и качества, мястото си да учи там. Независимо от мястото, на което е било класирано на изпита. Щом е прието в Колежа, то е било оценено и е заслужило, има качествата да бъде там. Не парите/поста на мама, татко, учинайка. Правилата за прием са кратки, прости и ясни и се прилагат за всички. Всеки, който е имал пряк и личен опит, се е уверил в това.
Не приемам да бъдат подценявани и омаловажавани постиженията и труда на децата от случайно преминаваща госпожа, която е решила просто нещо да подхвърли без да има конкретни факти, защото това е неин стил. Темата е за АК, а не за приема по принцип, за да бъде прието, че написаното не е за Колежа.

Продължавам трепетно да очаквам примери, които били много.

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 10:56 от zvаnchе

# 157
  • софия
Ежкооооо!  айде без елегантен начин да прекратяваш неудобни теми.
Искат хората да упрекват, ми нека си кажат. Какво?
(леле много ме ядоса, да знаеш)

# 158
Ежкооооо!  айде без елегантен начин да прекратяваш неудобни теми.
Искат хората да упрекват, ми нека си кажат. Какво?
(леле много ме ядоса, да знаеш)

Амели, познаваме се. Ако не смятах, че има недоразумение, щях да сипя и за двете ви със Звънче. В случая мисля, че просто не се разбирате с Радостче. Не виждам да е упреквала КОНКРЕТНО АК. Изразът "Доста съм слушала, а и виждала случаи, където или се появяват деца по-долно класирани, незнайно как минават напред, или такива изцяло извън него." най-вероятно се отнася до други училища, тъй като не е имала възможност да види това в АК?

# 159
  • софия

Моля ти се, дори да има недоразумение, нека потрбителят си каже. Тъкмо ще стане хубава приказка.

# 160
Оуууу, виждала и слушала.
Има много ясни правила за прием в Колежа, които са прозрачни и не съм "видяла и чула" да са били нарушени. Как деца, които са с по-нисък резултат на изпита, са приети е кристално ясно на всеки, който има сериозен интерес. Това на ЕЖК, вероятно, не е достатъчно.
Цитат
After publishing the results, the first 110 boys and 110 girls are invited to enroll. The remaining applicants form the Reserves’ List. They can be invited if there are vacancies after the deadline for enrollment has expired. When enrolling applicants from the Reserves’ List, only their score at the exam is considered, not their gender.
https://www.acs.bg/admissions/bulgarian-students-admission-after-grade-7/

Може ли пример. Казват, имало ги много.

Не сте ме разбрали, не го казвах в негативен за Колежа смисъл.
Просто много съм чувала и чела за нещата в Италианския лицей ... както и знам за един съмнителен прием в СМГ.

Само ezhko ме е разбрала.

# 161
  • софия
Радостче_пловдив, дали забелязваш, че не пишеш в темите за ИЛ или СМГ?
Останалото няма да коментирам. Затвърждаваш впечатленията ми.

# 162
  • софия
Ми не сме, да. Защото не уточнявате. След въпрос директно касаещ съществуването на преференции някакви за колежа, споделяте примери без да уточнявате, че вече си говорите по принцип или за други някакви училища. Подвеждащо е. А да не говорим,ч е със сигурност не е теорията на Ежко за "последните станали първи".
СМГ са си СМГ. Не ни касаят.

# 163
Скъпи! Ще прекъсна за малко разговора, с ваше позволение и с едно питане за дена на бала.
Каква е организацията за 29.05.? В колко часа, къде? Ще ходят ли до училище и после в ресторанта или направо там, ... В колко часа се случва всичко това.
Опитвам се да организирам деня с гостите, с обличането, грима, прическата, ... Нали разбирате? Много благодаря!
П.С. Да, аз го организирам  Wink

# 164
  • София
Има и дете в Корнел от нашите 12-класници. И Дартмут приет сега от миналогодишните. 4-ма в Айвита в година на двоен прием, не е зле.

Каси, не мога да помогна. Знам само, че в Шератон е бала, а дискотеката през нощта в Кемпински.

Общи условия

Активация на акаунт