Тема 2 - Гоблин...и размисли за корейски и китайски вълнуващи драми

• 26 827
  • 780
  •   1
Отговори
# 135
На мен ми се струва, че доста често умират лошите, но за съжаление понякога добрите страдат прекалено много заради тях (в някои случаи буквално цял живот) и дори това наказание не е достатъчно.
И аз разтълкувах така края на Принцът на покрива, но ми се искаше коматозният "принц" да каже, че си е спомнил предишния живот, а така ние само си предполагаме.

# 136
  • България
И китайски, съвременни без драми, ако се сетите напишете.
Фентъзито, което гледам е твърде драматично и с обрати. Хубаво е, но натоварва.
Разтоварих с един съвременен филм с лисици.
Fall in Love With Fox (2019)
Миличко, лигаво.

# 137
Да ви питам нещо за Господин кралица - който е гледал до края:
Скрит текст:
Видях в един чужд форум забележка, че според много корейски зрителки, кралят щял да бъде нещастен след финала, защото жената в която се е влюбил, не е същата, тъй като главният герой севърна в своето тяло... И че кралицата (истинската) откраднала краля от наложницата (която била "истинската" му любов).
Такааа... Аз съм с обратното мнение за всичко (но не съм изненадана - като цяло имам лошо, макар и бегло впечатление от корейките, които се изявяват из социални сайтове) - първо, наложницата ми е противна - изглеждаше ми скучна, мелодраматична и неприятна женица и не ми пука дали ще бъде щастлива с другия принц, или ще остане завинаги сама. Кралят се е влюбил в нея само от самота и защото като малък е останал с впечатление, че тя му е помогнала да излезе от оня кладенец, докато всъщност е била кралицата. Нормално е в един момент да му омръзне, при такава основа на чувствата им.
Второ, според мен, главният герой (нашият съвременен пич), всъщност е преродената кралица и докато беше в кома съзнанието му някак се е прехвърлило в онзи живот - не беше изрично потвърдено, но фактът, че в един момент вътрешният му глас се смени от мъжки на женски, както и че той започна да си връща спомени и изпитваше привързаност към нейните близки, ме навежда на тази мисъл. Т.е. кралицата не е била друг човек, а просто е била временно с различен манталитет и някои екстри (знания от бъдещето, както и поведенчески модели, свързани със смяната на пола).
А това, че кралят накрая я попита защо говори различно и тя се разсмя, означава, че тя напълно съзнава и си спомня всичко, което се е случило - т.е. била е тя (повтарям се), а не е била в безсъзнание, докато в тялото й има "зъл дух".

# 138
  • гр. София
Като изгледам ще изкажа мнение по въпроса Simple Smile, а по отношение на сериалите-благодаря за препоръчаните. Интересът ми към корейските сериали се повиши след като гледах Съкровище в двореца. И после си търсих подобни.Изтеглих си Dong Y, гледах  до 7 серия и го оставих, не че не е интересен, напротив, но много серии и скочих на друг сериал Simple Smile, трябва да си го продължа. Joseon survival също го оставих, заради проблем с превода, смяната на главния отказа преводачa, а корейския не го разбирам Simple Smile, има го онлайн с руски субтитри и трябва да си го догледам- с пътуване във времето. Първият азиатски сериал, който харесах беше китайски Cruel romance, но след Съкровище в двореца останах в плен на корейските сериали Simple Smile И въпреки, че започнах да се заглеждам по китайски, тайландски, японски, без съмнение корейските са ми слабост Simple Smile
За съжаление тези сериали, които ги дават на Войо, не ги излъчват по тв.
По отношение финала на Rooftop prince не ми хареса съвсем, но бях подготвена психически и не ме накара са се почувствам така гадно като финала на Gu family book.

# 139
Забравих да препоръчам един исторически (който на мен ми препоръчаха в другата тема) - Sungkyunkwan Scandal (2010); главният актьор е принцът от покрива )) Той, за съжаление, май вече не се снима в сериали, заради някакви обвинения от негови бивши приятелки...

# 140
  • гр. София
Sungkyunkwan Scandal  ми е в списъка Simple Smile, както и много други, но кога ще стигна до него не знам.

# 141
А пък главната актриса от Съкровището участва в един исторически (уж истински исторически, посветен на реални исторически личности) за лейди Саймданг, която е на корейските пари (май на най-ценната банкнота?...). Била е поетеса, а синът й е създал известният кораб-костенурка (вид оръжие, има го в някои стратегически игри).
Но актрисата се е променила доста с възрастта и пластичните операции - изглежда добре, но не си прилича много.

# 142
  • гр. София
Да, аз погледнах сериала, заради Хони, който харесах в Тime slip dr. Jin. Много хубав сериал Simple Smile и така разбрах, че участва актрисата от Съкровище в двореца. Тя не се  е снимала в продължение на много години и реално това е първият сериал, който снима след Съкровището.

# 143
Скрит текст:
И там лошата ги тормози цял живот и накрая (когато вече беше късно да се поправи каквото и да било), реши да ги остави на мира... Голяма работа, като е от беден произход - това не извинява всичко...

# 144
Лично за мен, най-хубавата роля на Хони е в East of Eden. Много епизоди и много драма, но си заслужава да се види в тази роля. Ако, обаче, ви се гледа нещо бозавичко и романтично с него, може да погледнете My Princess. Не, че е нещо кой знае какво, но става за убиване на няколко часа.

Някой поиска романтични сериали. Може и да се повтарям, но давам няколко заглавия с уговорката, че при корейците романтиката почти винаги върви с някаква драма. Тези поне са с една идея повече към комедийното и са с щастлив край, та стават чудесно за разпускане в горещите летни вечери.
18 Again , Cunning Single Lady ,A Gentleman’s Dignity , Doctors , Find Me in Your Memory , Fantasy Couple , Flower Boy Ramyun Shop , Marriage Not Dating , Me Too, Flower! , My Girlfriend is a Gumiho , One Mom And Three Dads , It's Okay to Not Be Okay , Please Come Back, Soon Ae! , Reply 1997 , Search: WWW , Something About 1% , Strong Woman Do Bong Soon , Twenty Again , Weightlifting Fairy Kim Bok-Joo , Still, Marry me , Worlds Within...

# 145
За комедия препоръчвам - Welcome to Waikiki, интересен и забавен сериал. Моят първи корейски сериал беше Princess Ja Myung Go, гледан 2012 година. Дотогава знаех само американски, турски и теленовели. Видях го от каталога на Замунда заради заглавието "Princess.." И след като прочетох резюмето реших да му дам шанс. Изгледах го, но беше тежка драма - сълзи и сополи. Заради нисък рейтинг (бил е конкурент на друг исторически сериал) са съкратили епизодите от 50 на 39. И все пак на мен ми хареса и точно той ме накара да започна да гледам и други корейски сериали. Гледах и няколко японски и тайвански сериали.
Актьорите от Принцесата сега са много известни  - https://asianwiki.com/Jung_Ryeo-Wonhttps://asianwiki.com/Jung_Kyoung-Ho_(1983),  https://asianwiki.com/Park_Min-Young
https://asianwiki.com/Yeo_Jin-Goo,
https://asianwiki.com/Jin_Ji-Hee

# 146
Princess Ja Myung Go по начало е започнал каръшки. Отложили са започването му първо заради Лунната Нова година, а и по същото време са вървели БОФ и East of Eden, та са решили да ги изчакат да свършат и тогава да го пуснат. После е имал нещастието да се конкурира с Queen Seon Deok, който е бил толкова рейтингов, че обира де що има награди. Понякога някой сериал не, че е толкова лош, но конкурентите му са толкова добри, че просто няма шанс.

За съжаление напоследък не снимат такива мащабни многосерийни исторически сериали. Като се замисля последните такива бяха Императрица Ки и Six Flying Dragons.

# 147
  • България
Започвам съвременната комедия, романтика Well Dominated Love (2020)

Има български субтитри.
Gānbēi / Наздраве!

# 148
  • гр. София
О, да, преведен е целия сериал, благодарение на Indira Simple Smile Интересен е Simple Smile

# 149
Страхотна снимка - почерпката изглежда добре Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт