Тема 2 - Гоблин...и размисли за корейски и китайски вълнуващи драми

• 26 220
  • 780
  •   1
Отговори
# 375
  • Бургас
Да, финалът е хубав. Всички филми на И Мин Хо (Русалчо) са с хубави финали.

# 376
Обаче новият му сериал с краля и гоблинската невеста ме разочарова. Убедена съм, че щеше да има по-завъртян сюжет, ако не го бяха "поправяли".

# 377
  • Разпиляна във въображението
Какво са поправяли?

# 378
Ами, още преди средата на сериала правиха ремонти, защото рейтингите бяха по-ниски от очакваното (за скъп сериал). Имаше и ядосани хора заради това, че била използвана японска и китайска стилистика при сградите и костюмите.
Тогава четох, че не само реквизитът е променян, но и самият сюжет - да не е толкова насочен към криминалните елементи, а да се съсредоточи върху любовната история.
И както вървеше добре и се завързваше нещо интересно, изведнъж историята стана досадна.

# 379
  • Бургас
На мен The King: Eternal Monarch (2020) много ми допадна (обичам сериали с фентъзи елементи, а и И Мин Хо ми е в списък с любимци).  Финалът е хубав, няма драми и "щастливо" умрели от главните герои, но е много странен и не ми харесва. Можеха просто да ги оженят в едната реалност и да приключат, а и ми останаха доста недоизяснени неща - например гоблинската невеста имаше ли двойник в другата реалност и т.н. 
Няма да им се разсърдя, ако и него го пуснат по телевизията. Ще го изгледам още веднъж с най-голямо удаволствие и ще страдам тихо от гадния дублаж Simple Smile

# 380
  • Разпиляна във въображението
Разбира се, че имаше двойник "невестата" Simple Smile

# 381
Според мен, тези недомислици се дължат на промените. В "Гоблин" си имаше стегната история, независимо от наблягането на романтиката; не е възможно сценаристката изведнъж да изгуби способността си да създава кохерентен сюжет. Отделно - начина, по който са представени паралелните вселени беше объркан и наивен.
Скрит текст:
Хем са толкова близки, че хората масово имат двойници (това значи, че едни и същи хора са се женили на двете места и са създавали поколение), хем историята се е развила толкова различно, че на едното място имаме проспериращо кралство, а на другото - днешна Южна Корея. Не е достоверно при огромни разлики в историята на държавите да има толкова прилики в индивидуалните истории на отделните хора.

И в същото време някакви драматични разлики при двойниците - единият е добър, другият - психопат. Което означава, че в продълженията на животите им ще има огромни разлики. А защо това не се е случило при бабите и дядовците им или дори при пра-пра родителите - един човек живее щастливо на едното място, а двойникът умира при инцидент на другото, или пък единият вариант е талантлив и добър, а другият - зъл престъпник? И тогава живее живота си по съвсем различен начин и няколко поколения изчезват.

И така - само след 50 години в паралелните вселени няма да има почти никакви двойници, защото шансът едни и същи хора да създадат семейство на двете места е нищожен, а това децата им от двете страни да срещнат едни и същи хора е още по-нищожен... Единственият начин това да се случи, е двете реалности да са почти еднакви с еднакво протичаща история и някакви минимални промени - като в сериала Counterpart, примерно.

# 382
  • Бургас
Разбира се, че имаше двойник "невестата" Simple Smile
Леле, че се изложих ... Вярно, че имаше двойник Simple Smile

# 383
  • гр. София
Така като изразяваме желния Simple Smile Може и Faith с него да пуснат. Да четат от бтв и да си записват Joy
Нещо гледам Минчо в нищо не се е снимал след Краля?! Защо така?

# 384
Този сериал се води провал, дано да не е повлиял отрицателно на кариерата му, както и на останалите актьори.
Аз го харесвам в чосонските дрехи - стискам палци да се снима в исторически сериал. Въпреки че там пък мъжете много си стягат косите, което е загуба Simple Smile

Скрит текст:
Една снимка на лисугера - ето това е прическа:

# 385
  • България
Според мен, тези недомислици се дължат на промените. В "Гоблин" си имаше стегната история, независимо от наблягането на романтиката; не е възможно сценаристката изведнъж да изгуби способността си да създава кохерентен сюжет. Отделно - начина, по който са представени паралелните вселени беше объркан и наивен.
Скрит текст:
Хем са толкова близки, че хората масово имат двойници (това значи, че едни и същи хора са се женили на двете места и са създавали поколение), хем историята се е развила толкова различно, че на едното място имаме проспериращо кралство, а на другото - днешна Южна Корея. Не е достоверно при огромни разлики в историята на държавите да има толкова прилики в индивидуалните истории на отделните хора.

И в същото време някакви драматични разлики при двойниците - единият е добър, другият - психопат. Което означава, че в продълженията на животите им ще има огромни разлики. А защо това не се е случило при бабите и дядовците им или дори при пра-пра родителите - един човек живее щастливо на едното място, а двойникът умира при инцидент на другото, или пък единият вариант е талантлив и добър, а другият - зъл престъпник? И тогава живее живота си по съвсем различен начин и няколко поколения изчезват.

И така - само след 50 години в паралелните вселени няма да има почти никакви двойници, защото шансът едни и същи хора да създадат семейство на двете места е нищожен, а това децата им от двете страни да срещнат едни и същи хора е още по-нищожен... Единственият начин това да се случи, е двете реалности да са почти еднакви с еднакво протичаща история и някакви минимални промени - като в сериала Counterpart, примерно.
Не търси толкова логика.
Принципно вярвам, че всичко е възможно, когато става дума за фантастика.
Например, в нашия свят съпрузите да са добри хора, в другия и дамата да са лоши и пак ще си паснат и създадат поколение - двойник на някого от нашия свят, но примерно с роялистки наклонности. И така в няколко двойки, които пък ще подкрепят монархията. Докато в нашия свят ще са републиканци.
И не е задължително "лошите" да са роялисти. Знаем колко жестоки могат да бъдат и републиканците.

И като сте се размечтали, аз много искам да пуснат някоя китайска вуксия по някоя от нашите телевизии. По възможност да е със субтитри. Blush

# 386
  • Бургас
Кой сериал се води провал - Faith или Краля? След Faith, Минчо има  The Heirs - много харесван от мен, и Русалката.
Много бих се радвала на нов филм с него.
Ако ще подсказваме на БТВ, да им подшушнем и за  Secret Garden с БДЖ - Хьон Бин Simple Smile

Последна редакция: пн, 27 сеп 2021, 14:24 от vipp

# 387
Краля.
Моарейн, според мен, във фантастиката трябва да има логика, докато при фентъзито наистина всичко е възможно.

# 388
Краля.
Моарейн, според мен, във фантастиката трябва да има логика, докато при фентъзито наистина всичко е възможно.
Кралят не е лош, но не ми хареса как пресъздадоха героинята, като мъжкарана, хич не й отива на актрисата, приличаше на селянка, моите извинения...

# 389
  • България
Краля.
Да, разбира се.
Но според мен там вече логиката може да е различна от човешката.
А уж всички сме хора, но виждам някои различия между общоприетото европейско мислене и китайското, например.
Май съм го писала и друг път, но в един от първите китайски сериали попаднах на предстояща битка с врага.
Лесно решиха проблема. Просто ги отровиха.
Не че и европейците не правят така, но обикновено поне във филмите и сериалите главните герои са много благородни.
При китайците, на война, като на война. Победата е важна, не благородството.
Някак си не забелязвам такива рицарски изяви, девизи от рода на "благородството задължава".
Всичко е като игра на го.

Общи условия

Активация на акаунт