Тема 2 - Гоблин...и размисли за корейски и китайски вълнуващи драми

• 26 753
  • 780
  •   1
Отговори
# 60
  • България
Гледате ли китайско/корейско или ви мина?
Аз гледах китайската версия на Сексът и градът.
Хареса ми, но втори сезон няма превод.
Изгледах и филма за Новоландия, плюс двата сезона:
Novoland: The Castle in the Sky - Time Reversal (2020)
Novoland: The Castle in the Sky (2016)
Novoland: The Castle in the Sky 2 (2020)
Най-много ми хареса Novoland: The Castle in the Sky (2016).

Повече ми хареса главният герой в сезона от 2016, но не като визия, а като герой, актьор, история.
В сезона от 2020 ефектите бяха по-добри, но историята ми хареса по-малко.
Тя е за дъщерята на главните от 2016, но някак не можаха съвсем да пресъздадат атмосферата.
После реших да гледам нещо съвременно Tiny Times, обаче не съм обърнала внимание на финалния филм.
Скрит текст:
Толкова брутален и гаден кошмарен финал не бях гледала.
Всички главни и второстепенни герои изгоряха в пожар, остана само тази, която разказва историята.
Доста от зрителите на са разбрали какво става и затова се подведох, че всичко е ОК.
Пожарът е само в черно и със звуци от огън, линейки, полиция. И накрая живата споделя.
Щеше да ми хареса много, ако не беше това в скрития текст.

# 61
Аз от няколко дена започнах сериала за отвлечената принцеса (Боссам май се казваше) и ми харесва за сега. До 5-ти епизод съм. Simple Smile
Пак текущ сериал и ще трябва да чакам да излязат нови епизоди, но нищо, какво пък.

# 62
Аз току-що изгледах "My First First Love" -
https://en.wikipedia.org/wiki/My_First_First_Love

Романтично-комична южнокорейска драма, с традиционния за тоя тип филми любовен триъгълник Simple Smile
На мен ми хареса.

МоарейнД, този сериал Новоланд фантастика ли е?
Аз напоследък не мога да гледам фантастика, какво се повредих не знам Grinning

# 63
  • България
Новоландия е фентъзи.
В един момент бях попаднала на такива с неприятен финал и имах същото чувство, като теб, че съм се повредила и повече не искам да гледам от този тип.
Но след това започнах да проверявам финала и всичко пак е топ.
Лошото е, че китайците обичат да избиват героите.
Трябва да се внимава.
Сега започнах Miss S (2020).
Това е китайската версия на Мис Фишър - от любимите ми сериали е, но засега китайският ми харесва повече.
Тази мис е по-изтънчена, въздържана по отношение на мъжете. Декорите и костюмите са страхотни.

Genres: Romance, Crime, Detective, Investigation
Tags: Historical Fiction, 1940s, Remake, Chinese Republican Era, Adapted From A Novel

# 64
  • гр. София
Не ми е минало, няма шанс. Просто напоследък нямам време. Трябва да си догледам Mr. Queen до 16 еп. съм стигнала , започнала съм и The moon that embrased the sun, там съм до 4 епизод, имам и за Гумихото още от есента, сега погледнах първи епизод на новото гумихо, изтеглилa съм си от авистаз китайско фентъзи The player. Има и още, които съм харесала. Тази седмица от работа и панаир на книгата нямам време за друго Simple Smile

# 65
От китайските сериали съм отбелязала да гледам Ugly Beauty - https://dramacool.ch/drama-detail/ugly-beauty
От корейските започнах новия сезон на "Пентхаус", "Имитация" и "Съквартирантът ми е Гумихо".

# 66
От китайските сериали съм отбелязала да гледам Ugly Beauty - https://dramacool.ch/drama-detail/ugly-beauty
От корейските започнах новия сезон на "Пентхаус", "Имитация" и "Съквартирантът ми е Гумихо".
Feyre, може ли да напишеш заглавията на корейските сериали на английски?

# 67
  • гр. София
Аз не съм Feyre Simple Smile, но това са заглавията:
The Penthouse: War in live 3, Imitation и My roommate is a Gumiho.
Един въпрос по отношение на Мастерса - дава грешка при зареждането с Мозила, има ли друг със същия проблем? , с гугъл хром зарежда нормално.

# 68
На тези, на които им допада Пентхаус, могат да пробват и Mine.

Olia T, не мога да помогна за Мозилата. С Хром съм.
П.П. Завиждам ти, че за пръв път гледаш Слънцето и Луната Wink.. Двамата "малки" са ми любимци още от Илджиме.
Скрит текст:
Слънцето и Луната

Илджиме

# 69
  • гр. София
Отдавна съм им хвърлила око, на Илджиме също, а и на другия исторически сериал Moonlight Drawn by Clouds. Както и на други Simple Smile Един живот няма да ми стигне-само ги набелязвам за сега, но те продължават да снимат още и още Simple Smile

# 70
  • България
Радвайте се, че ви се гледат корейски.
Има много повече преведени на български.
Не че не искам да гледам корейски сериали. Бях изтеглила всичко с И Джун Ги, например.
Обаче, като започнах китайските и край, не мога да се отлепя.
Нямам разумно обяснение, започвам да си мисля, че може наистина да има прераждане и влечението ми да се дължи на предишните животи. Grin
   Продължавам с Miss S (2020).
Много хубави декори.

Много уютно, далеч от съвременните интериорни решения.
Интересна смесица между Изтока и Запада.

# 71
  • гр. София
То и китайски ми се гледат Simple Smile Набелязала съм си Simple Smile, но да слабост са ми  корейските Simple Smile

# 72
  • България
А може ли някой да сподели с какво корейските сериали са по-добри.
Много ми се иска някой да ме зариби и по тях.
Имам желание, но ми липсва причина.

# 73
А може ли някой да сподели с какво корейските сериали са по-добри.
Много ми се иска някой да ме зариби и по тях.
Имам желание, но ми липсва причина.
На мен корейците (и мъже и жени) като физика ми харесват повече от китайците (не че няма красиви китайци и грозни корейци разбира се 😀 ) Но така, като общо впечатление, главните герои в корейските сериали ми изглеждат по-красиви... Но тя красотата е субективно понятие...

Последна редакция: нд, 06 юни 2021, 21:39 от Змей Горянски

# 74
  • България
Ех, да.
Това с красотата няма да е повод да се прехвърля на корейско.
Вече имам 189 китаеца, 43 китайки в любими.
1 кореец и 1 японец.
Като корееца и японеца не са ми чак толкова красиви, но да има.

Общи условия

Активация на акаунт